Konkurrence (“Det bedste billede”)

af Brian - fotomalia.dk

Så er det igen konkurrence tid, men denne gang er præmien meget større da det er en ganske særlig udfordring vi stiller i denne gang.

Konkurrencen

Vi stiller et emne, og så er det op til deltagerne at fortolke dette emne, som et billede og sende billedet til os. Billedet skal være taget inden for den tidsramme som der er givet i udfordringen, så det er altså ikke altid at man kan trække på sit “arkiv”, det kommer an på hvordan “Udfordringen” lyder.

Billederne bliver vurderet af et skarpt dommerpanel (dvs. os. Så det må gerne være nørdet) som vælger en vinder. Det er op til dommerpanelet, hvilke billeder der bliver vist på fotomalia.dk. Alle fotografer vil blive krediteret hvis deres billede bliver vist.

Udfordringen

I denne uge er udfordringens emne meget åbent, men det gør det bestemt ikke nemmere..

Denne uges emne er: “Det bedste billede”

Tidsramme: Billedet skal ikke være taget inden for noget bestemt tidsrum, så det er altså muligt at bruge billeder fra sit arkiv.

Billedet skal være hos os senest Fredag  5/11 -2010 kl. 23.31

Hvad er der på spil?

Ud over et fantastisk gavekort på kr. 500,- til fotopusheren Fotoimport.dk, så er der selvfølgelig æren…

Idéen er; at disse udfordringer skal køre hver eller hver anden uge (alt efter vores tidspres) og at alle vinder billeder bliver samlet i et “Hall of Fame”-Galleri her på sitet – og som om det ikke skulle være nok, så får man et fotomalia-diplom tilsendt… ;)

Kritik

Nu er hele idéen med denne konkurrence jo, at man gerne skulle lære noget af at være med, og derfor vil vi for hver konkurrence udtrække minimum tre billede som vi vil kommentere lidt på. Denne kritik kan både være omkring hvad vi syntes der virker i et billede, men det kan også være hvad vi ikke synes der ikke virker så godt. En ting man kan være sikker på er, at det altid er vores uforbeholdne mening, og at vi siger tingene som vi ser det.

Vi siger dermed ikke at det er den ubestridte sandhed, men det er sådan som vi ser billedet. Denne kritik er selvfølgelig altid til debat, og vi opfordre selvfølgelig jer læsere til at byde ind med hvad I mener i en kommentar.

Efter min mening er konstruktiv kritik en af de bedste måder at udvikle sig som fotograf.

Her skal du uploade dit billede

Konkurrencen er afsluttet!

Bliv set

Alle billeder der er uploadet kan ses her

Hvorfor deltage

Ugens emne ligger op til at man virkelig kigger kritisk på sine egne billeder, og vælge et billede ud af sine (formentlig) mange tusinder af billeder. Denne process er enormt svær, og man er nød til virkelig at “se” sine egne billeder. De følelser vi selv har for et billede er ofte meget bundet i selve den situation hvor vi tag billedet, og det gør faktisk tit os selv blinde for hvad der er “Det bedste billede”.

Mit bedste billede fra turen til Ecuador

Hvis man gerne vil vinde konkurrencen, er man også nød til at se på hvem der vurdere billedet og tage deres “øjne” i betragtning for hvad der er “Det bedste billede”

Alt det med småt


Vi tager forbehold for at vi overhovedet ikke har gennemtænkt konceptet så fejl, mangler eller rettelser kan forekomme

Relateret indlæg

9 Kommentarer

Catarina oktober 25, 2010 - 10:09 am

Uha det er en svær en, for det drejer sig jo lidt om “kill your darlings” 🙂 og det er jeg ikke altid god til. 😉

Besvar
Brian oktober 25, 2010 - 10:13 am

Hej Catarina..

Nej den er nemlig ikke så nem som den måske lyder. Det er rigtig svært at skulle vælge ET billede – og specielt når der ikke er noget specifikt emne.

Men jeg glæder mig til at se hvad du byder ind med.

Besvar
Jacob Almtoft oktober 25, 2010 - 4:19 pm

Så er den klaret… kan næsten ikke vente til afgørelsen 😉

Fedt koncept i har startet!

Besvar
Lennard oktober 26, 2010 - 1:11 pm

Uhhhh vil give Catarina ret – det er en svær kategori.
Der melder sig mange spørgsmål – er det det bedste billede fototeknisk man har taget eller er det det billede som man har de største/bedste minder om og synes er godt på den måde …..svært.

Må have kigget gemmerne igennem – og se hva der kan findes frem 🙂

Besvar
Catarina oktober 26, 2010 - 2:53 pm

[…] har igen skudt en fotokonkurrence igang og denne gang regner jeg med at være med. Emnet for konkurrencen er: “Det bedste […]

Besvar
Rejen (Annemarie) oktober 28, 2010 - 2:08 pm

Jeg siger ligesom Catarine at det er svært at vælge ud og så mange tusinde billeder har jeg ikke (endnu..;-D)….men jeg prøver at kigge mine album igennem, kunne være sjovt med lidt kritik jeg kan bruge til noget….og ps meget fine billeder I tager her på siden…

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk oktober 28, 2010 - 2:20 pm

Hej Annemarie.

Tak for din kommentar.
Ja det bedste du kan gøre er bare at vælge det billede som giver dig den bedste “mavefornemmelse” og så sende det ind. Når du så får kritik på det, så har du nogle nye værktøjer til at udvælge et endnu bedre billede til næste konkurrence 🙂
Men hvem ved, det kan være du vinder nu alligevel 😉

Jeg har faktisk selv overvejet at sende et billede ind bare for at få kritik… men jeg må ikke, da jeg desværre er partisk 😉

Besvar
Søren Skovsgaard oktober 28, 2010 - 7:36 pm

Ja, så tror man i starten af ugen at man ved hvilket billede der skal uploades og ender så alligevel med et andet – måske fordi man med tiden bliver træt af sit favorit billede og derved gør et andet billede til favorit idag. Derudover tror jeg faktisk at mediet hvor det vises har betydning, da nogle billeder bedste vises meget stor, hvor andre, måske mere enkle fanger bedre et sted som her.

Derudover blev opgaven jo endnu svære når man først har set de andre uploads og fundet sin favorit blandt dem. Kunne være fedt, hvis man først kunne se konkurrenternes billeder når man selv har uploadet 🙂

Nå, men kan se i får jeres sag får med at vælge det bedste billede blandt vores bedste – så held og lykke 🙂

Besvar
Ole Munksgaard november 1, 2010 - 1:50 pm

Hej fotomalia
Jeg vil også gerne give mit bidrag til konkurrencen.
Så jeg har sendt mit pt. bedste billede

MVH
Ole

Besvar

Smid en kommentar til os