KOMODO – LIDT MERE AT ARBEJDE MED!

af Brian - fotomalia.dk

I sidste uge satte jeg jo gang i en lille opgave – desværre er det ret begrænse hvor meget respons der er kommet , der er faktisk kun to modige mennesker der har vovet pelsen!

Så let giver jeg ikke op, og i aften kommer der lidt mere at arbejde med – men det betyder også at jeg regner med jer derude, KOM SÅ MED DE BUD!!!

UREDIGERET OG I FULD OPLØSNING!

Det er klart at det kan være svært at vurdere en hel masse ud fra et billede der er rettet en del til i efterredigeringen, specielt når der ikke er en masse lækre pixels at nær studere – i får lige den færdige version igen!

Komodo(600)Med kun meget lidt redigering var dette det resultat jeg fik ud af den originale fil!

 

For at give jer lidt mere at gå ud fra, har jeg fået lov til at ligge den originale fil op i fuld opløsning, den kan måske give lidt ekstra info, og forhåbentlig sætte lidt mere fut i kommentarerne!

Dræby Komodo(600)Hvis du klikker på billedet får du det i fuld opløsning – og du må gerne tage det en tur i Photoshop og se om du kan lure noget mere!!!

 

Nu glæder jeg mig altså til at se hvad du kommer med af kommentarer! Lad nu være med at hold dig tilbage, giv den gas  – det er en fed måde at lære noget om billeder!!

 

Relateret indlæg

8 Kommentarer

Jesper Videbæk marts 12, 2013 - 9:01 pm

Hmm – det er vist et trick spørgsmål.
Jeg tror vi er ude i et gammelt analogt billede der er indscannet.
Jeg fandt et hår der vil kunne findes i både dia og reflex men der er også et mærker der indikerer at det er en reflex. Og så er der en lightleak i venstre side så summa sumarum vil jeg gætte på et indscannet papirbillede.
Så giver det ikke meget mening at tale om kameramærke men jeg vil godt gætte på at objektivet er en mellemstor tele alene vurderet ud fra dybdeskarpheden og det fornuftprægede i ikke at komme for tæt på sådan en menneskeæder.

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 15, 2013 - 6:43 pm

Se nu er vi mere ude i noget af det rigtige.. Fedt at du ville lege med – du skal nok få svaret snarest!

Besvar
Jesper Videbæk marts 15, 2013 - 8:19 pm

Så kan jeg jo gætte videre imens.

Billedet er taget i naturligt lys med en højtstående sol og det er formodentlig taget af en person der interesserer sig mere for kryb end for fotografi. En fotograf ville have lavet en mere spændende komposition, gået i niveau med dyret og ikke haft øjet næsten midt i billedet og ville nok også have fjernet det strå der går op til underkæben.

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 16, 2013 - 9:41 am

Det er slet heller ikke skidt det der!

Besvar
Mogens Chrtistensen marts 12, 2013 - 10:18 pm

Hej, jeg hopper på samme vogn som Jesper.
Det kunne også være et indscannet dias, det er bare min erfaring at de bliver ret hårde og kontrastrige, og dette billede står fremstår faktisk lidt blødt i det.
Spejlrefleks med pæn tele grundet den meget uskarpe baggrund, men det havde Jesper jo også set.

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 15, 2013 - 6:44 pm

Så kom der rigtig godt gang i budene, i skulle bare lige have lidt mere at gå på, og det er vel kun forståeligt nok..
.
Fedt at du vil lege med!

Besvar
Ard Jongsma marts 13, 2013 - 12:31 pm

Kæft det er sjovt 🙂 Kudos Jesper V.! Det var godt sporet! Der ligger også ‘spytklatter’ nok på billedet: til at det ville kunne indgå som DNA bevisbyrde i en straffesag. (Et lige under håret og et til højre over næseboret, for eksempel.) Aldrig efterlad billeder af komodovaraner når du laver ballade Brian!

Uha, det var fra den tid hvor 135 mm var en kolossal populær telestørrelse for alle os der ikke havde råd til ægte objektiver! Og hvis det er et lyslæk, mon ikke det så var en Praktika? De var fyldte med lyslæk og indenfor rækkevidde for fattige studerende 😀

Jeg er stadigvæk (og nu om muligt endnu mere) helt forvirret over den fejl i toppen af baggrunden som jeg i min sidste mail troede var grundet glascoating. Problemer med glas coatings har jeg altid troet var et digitalt problem: en konsekvens af det jævne mønster i sensoren og regelmæssige lysfejl som kom i karembolage med hinanden. Lidt moiré-agtigt. (Her er et godt eksempel: http://www.stillwords.com/Fotomalia/Starling7.jpg) Men denne sidder skævt og ikke over det hele. Mon fotografen holder et stykke purløg foran linsen? (Mon den kan fortælle os noget om det var papir eller lysbillede? Dét som Jesper kalder lysfejlen, kunne tyde på dovenskab. Lysbilleder har det med at bøje der i kanterne når man ikke tager dem ud af deres rammer inden scanning. Men håret er for lille til at komme fra et lysbillede. Det ser ud som om det er scannet i 100%.) Nah, tilbage til arbejdet. Send mere slik Brian!

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 15, 2013 - 6:52 pm

Ard, jeg er så vild med at du er så nørdet.. fedt fedt fedt..

.
Afsløringen er på vej – men i er sgu skarpe!
.
Bliv endelig ved med at smide dine guldkorn!

Besvar

Smid en kommentar til os