Kina here i come!!

af Kasper - fotomalia.dk

Jeg har glædet mig rigtig meget til at lave dette indlæg, for det er alt for lang tid siden jeg har anmeldt en Kina dims. Det er så sjovt at se hvad de kinesere går og roder med.

Jeg vil SÅ gerne til Kina og møde de folk som fremstiller disse fotogrejting.. De må stå til sidst og kigge på produktet og tænke.. For satan det er godt det her.. Hvordan kan vi fucke det up? Men turen til Kina bliver på et andet tidspunkt, men jeg lover at ta derover og anmelde KINA!!

Denne gang kigger jeg på en nyhed fra Fotoimport.dk, en såkaldt “Clamp”.
Clamps er geniale til a sætte sine flash op på mærkelige steder. Flashstativer fylder meget i fototasken og er ikke ligeså fleksible som en clamp… Medmindre der ikke er noget at “clampe” dem til… så er man på skideren…

Nå men som altid når man er en fattigrøv og køber billigt grej (især fra Kina) skal man sørge for at have en flaske superlim.

Den her kinaclamp er ingen undtagelse, der er allerede knækket en skrue. Her kan man ikke bruge superlim, for det vil ikke holde, det skal bruges til noget helt andet og meget mere åndssvagt, men det kommer jeg tilbage til.

Skruen der er knækket er den der spænder kuglehovedet fast, så den er rimelig vigtig! Derfor skal i erstatte denne skrue med en ny vinge skrue fra Silvan til 6kr og så kører det. I kan også købe den i et helt andet byggemarked, jeg får ikke procenter for at nævne Silvan, selvom Silvan er et godt marked og Silvan har gode ting og Silvan er billigt og…. hmm hmmm.. nåååå men.

Det mest interessante at kigge på ved disse clamps er klemstyrken. Alle clamps holder rigtig godt om tykke ting, for der er fjederen hårdest påvirket, men den skal også have så god en “forspænding” at den kan holde om små ting, SÅ jeg lavede en række test for at få den ned med nakken!!

Her er et tyndt vådt metalhåndtag… GODKENDT!!

Her er et glat haveslangevognshåndatg… IKKE GODKENDT!!! (den drejer..) Hvem fanden kunne også finde på at sætte sin flash der!!.. Hører jeg jer spørge ?? Forestil jer at i er ude og dække den årlige “grønne fingre” pris til “vi med villa”, så er det helt klart noget man skal have med i sine overvejelser.

En tynd og billig havestol…. GODKENDT!! Den holder perfekt og vupti så har man et let og flytbart stativ.

Et rør i den helt ideelle tykkelse (cirka 32mm)… GODKENDT!!! Her holder clampen så godt at flashen uden problemer kan stå vandret ud i luften.

En tynd våd slimet gren… IKKE GODKENDT!!! Men Kasper… Hvorfor sætter du den ikke bare på en tykkere gren…. daaaaaa.

Jamen det gør jeg da så!! GODKENDT!!! Men hva nu hvis der ikke ER store grene i nærheden.. Nu kan jeg næsten høre den tåbelige håndværkerkommentar komme snigende… GLEM DET, jeg har testet det selv, og den kan ikke gabe så højt!!

OG sidst og mindts.. Et SØM!!! Det kan selv “Manfrottos super duper mother f….. gorilla clamp dims” ikke klare, se det er klemeffekt!! Genialt!!

Ja det er jo meget fint med billeder, de siger 1000 ord, bla bla bla bla bla, men det viser da alligevel ikke hvor meget vægt den kan holde… Neeeej og det er derfor jeg har lavet en styrketest!!! TA DAAAA!!

Jeg har fundet et tørt bræt / brædde / brædt??.. ja ja… på den ideelle tykkelse på 32mm. Det vil sige at den tykkelse hvor gummipuderne på clampen ligger helt fladt mod overfladen og f… den klemmer hårdt!! 

Så har jeg lavet en opstilling hvor jeg kan hænge en spand med vægte nedenunder clampen og putte flere og flere vægte i for at teste den helt reelle vægt den kan holde.

Ja og folk som har set mig på billeder er nok ikke overrasket over at jeg har en masse håndvægte liggende…

Her er første vægt kommet i!! 2,27 kg… Jamen hov Kasper… Der står da 5 på vægten… Jaaaa!! men det i pund!! jeg købte dem bare for at det så ud af mere når jeg skulle blære mig med hvor meget jeg kunne bænkpresse, de andre undrede sig godt nok over at jeg kunne bænkpresse 200kg!! Men det kunne jeg heller ikke… Nok om det.. Clampen holder fint.

15 pund!! cirka 6,8kg, det er sgu da meget godt!!

20 pund!! 9,07kg!! NEJ det kunne den ikke og gæt hvorfor?!? Klemeffekten fejler ingenting, men clampen gled ud af gummidimserne!! HAAAALOOOOOOOOO!!!

OG her er det så superlimen kommer ind i billedet. Så snart i modtager jeres nye clamp med posten, så skift skruen ud og superduperlim de gummiplader fast!!

Hjalp det så??? Tjaaaa.. det gjorde det faktisk, men jeg havde ikke mindre vægte, så den faldt stadig ned (denne gang faldt gummiet ikke af), men jeg vil vurdere at den kan holde 18 pund, cirka 8,16kg på den her idelle måde og det er fandme godt!! Jeg har ikke holdt resultaterne op mod Manfrottos clamp, men jeg tror faktisk at klemeffekten er den samme..

 NÅ men hvad så…?? Er det alt bøvlet og pengene værd?? Tja, det må man jo selv vurdere. Skifter man skruen og limer gummiet fast, så har man faktisk en super god clamp til kun 129kr + 6 kr + 20 kr = 155kr!!

Man kan faktisk få 3 af dem her for det samme som en Manfrotto koster og det er endda efter man har renoveret dem!! Men samtidig skal det også nævnes at Manfrottos virker direkte ud af kassen!!

Ens billeder bliver ikke bedre bare fordi clampen er dyrere. MEN det KAN blive dyrt hvis denne clamp fejler… (ØJ!! Det lød næsten som et af de berømte foto citater… jeg skriver til National!!)

Tak fordi i kiggede med 🙂

Relateret indlæg

6 Kommentarer

mads oktober 21, 2010 - 6:26 am

Kasper: det er virkelig en grundig og gennemført test. Som altid super underholdende læsning. Jeg er dog stadig i tvivl om hvor højt den kunne gabe – det må du lige vise til næste generalforsamling, jeg noterer det lige til dagsordenen 🙂

Besvar
Catarina oktober 21, 2010 - 10:15 am

Efter din forrygende og illustrative anmeldelse af Kina clamps Kasper, kan jeg godt finde på at kaste mig over et par stykker. Jeg har nemlig indtil nu kviet mig ved at købe nogle, da jeg synes de var for dyre, i forhold til hvor meget jeg ville komme til at bruge dem. 🙂

Besvar
Mikkel Christensen oktober 21, 2010 - 6:31 pm

Ja jeg tror da også jeg skal have mig sådan nogle. De kommer på ønskelisten til jul.

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk oktober 23, 2010 - 12:41 pm

Jeg er glad for at kunne inspirere 🙂 Tusind tak for kommentarerne.

# Mads. Så skal du have din vidvinkel med!!! HA HA harrrgh!! 😉

Besvar
Ivar oktober 28, 2010 - 9:45 pm

Til info, så er der beskedne 76.216 stk i en 20 fods container! Øh – skal jeg bestille en eller 3 containere hjem?. Jeg er blevet opfordret til at lave sampak køb. Så derfor, laver lige et tilbud på en Clamp INCL 32 stk. 6 mm galopskruer med Links gevind og Torx 32 recess til den latterlige pris af 129 + 6 + 20 + har vi nu husket det hele tillæg, ialt 155.00. Skynd Jer, der bliver rift om dem 🙂
Glemte lige: Husk, tynde gamle mænd har også følelser.
Tak for faktuel saglig analyse.

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk november 3, 2010 - 1:44 pm

For søren da Ivar ! Jeg har helt glemt at svare dig.

Jeg synes helt bestemt du bare skal bestille 3 containere og en stak skruer 🙂
Rent faktisk, når man bare lige sætter en ny skrue på, så fungerer de jo helt perfekt, meeen du kunne nu godt give et bedre tilbud end 6 kr for en skrue… Jeg er sikker på at de kun koster dig få øre fra Kina 😉

Besvar

Smid en kommentar til os