Intro til keywords i Lightroom

af Brian - fotomalia.dk

Der er nok mange derude der som mig er lidt af en skovl til at få sorteret og organiseret sine billeder, men det er faktisk ikke så svært som man måske skulle tro!

Med Adobe Lightroom er det faktisk ganske nemt at holde styr på store mængder af billeder – i dag viser jeg lidt om, hvordan jeg bruger keywords til at holde styr på det hele!

 

NEMT AT FINDE

Keywords er som navnet siger, nøgleord der gør dine billeder nemme at finde – tænk på keywords som søgeord du ønsker at finde dine billeder med!

Du bestemmer selv, hvilket keyword der skal være på hvert enkelt billede, hvor mange keywords der skal være, og du kan faktisk også selv vælge, hvordan du vil kategorisere dine keywords – du kan på denne måde “gemme” dine billeder under mange forskellige “kategorier”, men de ligger stadig kun et sted.


Nå lad os lige tage et hurtigt kig på, hvordan man gør.

 

Kort intro til, hvordan jeg arbejder med keywords i LR

Når man får rigtig mange billeder, og gerne skulle kunne finde frem til et par helt specifikke på kort tid, så er keywords og kategorisering af disse den bedste måde jeg har kunnet finde.

Sortering af billeder er en helt anden sag, og der har jeg valgt en lidt alternativ løsning, som du kan læse mere om her.

Dagens indlæg er ikke det mest tekniske, og det vil sikkert være noget mange af bloggens læsere allerede ved, men jeg skulle lave videoen til en bekendt, og tænkte så at den lige så godt kunne komme på her også.

Smid gerne en kommentar, hvis det var noget du kunne bruge!

Relateret indlæg

5 Kommentarer

Anders oktober 19, 2014 - 11:05 pm

Det kan da godt være, at det er lidt simpelt, men selvom jeg har været en hæftig Lighroom bruger siden version 1, så er jeg endnu ikke kommet igang med at bruge Keyword Lists. Jeg har hidtil brugt simpel keywording, men tak for sparket, Brian. Nu må jeg hellere få styr på den del også 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 20, 2014 - 7:55 am

Dejligt at jeg stadig kan give en gammel rotte som dig et spark!

Og ja det er bare at komme igang!

Hvordan går det egentligt med forretningen?

Besvar
Daniel Slater oktober 20, 2014 - 9:44 pm

Kort og præcis video, der i hvert fald har inspireret mig til at bruge keywording lidt mere aktivt. 🙂

Besvar
(Quips) Keywords (find det rigtige ord – hurtigt): FotoMalia november 6, 2014 - 10:17 pm

[…] Hvis du ikke har helt styr på det med Keywords i LightRoom, så tjek lige dette indlæg […]

Besvar
Søren Reinke september 4, 2016 - 10:12 am

Simpel og effektiv gennemgang af Keywords.

Jeg takker, for jeg står netop og skal til at kategorisere alle mine billeder, da jeg lige har købt abo på lightroom, så perfekt timing 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os