Interview – Fuji X fotograf & GFX 50R

af Theis Poulsen

Der skete mange ting da Jakob og jeg var en tur i Tyskland til Photokina. Der har været meget fokus på fullframe mirrorless, men Fuji tog skridtet videre og vi kan nu få mellemformat til en menneskelig pris. 

Fuji GFX 50R

Du har måske allerede hørt om Fuji GFX 50S, som var Fujis første bud på et mellemformat kamera. Nu har de så taget næste skridt og annonceret deres GFX 50R. Kameraet ligner i bund og grund egentlig deres Pro 2 kamera en del. Der er altså tale om et mellemformat i rangefinder stil.

Fuji GFX 50R

Fuji GFX 50R

Prisen!!!

Normalt ville jeg ikke give prisen på et kamera sin egen overskrift, men med det Fuji har smidt på gaden her så er vi nød til at vende den.

Mellemformat kameraer er normalt noget som koster kassen og er langt uden for hvad vi almindelige dødlige har råd til. Det gør Fuji nu noget ved. GFX 50R kan i skrivende stund fåes til 34.998,- hos Goecker

Det nærmeste vi kommer i pris er Hasselblad X1D som også er et mirrorless. Det har dog godt 2 år på bagen og selvom designet er super lækkert er det mere en fremvisning i hvad man kan. Skal du have et 50mp mellemformat så er billigste løsning Hasselblad H6D-50C som står til godt 120.000,- 

Prisen her er altså en kæmpe faktor og det er nu faktisk muligt at skyde med mellemformat uden at skulle sælge huset. Prisen på et D850 ligger pt. på 28.000,- så der er ca. 7000,- i prisforskel. Det er selvfølgelig penge og alt i alt vil D850 nok også være et bedre allround kamera. Det ændre dog ikke på at Fuji virkelig har opnået her.

Interview med Fuji X fotograf Jonas Rask

Under Photokina tog jeg en snak med Jonas Rask, som har fået lov at lege med det nye kamera før alle vi andre, se videoen herunder.

Tak til Goecker Århus for lån af Sony A73 på vores Photokina tur 🙂

Jonas Rask kreationer med Fuji GFX 50R

Alle billeder er skudt af Jonas Rask med Fuji GFX 50R – Kig forbi Jonas’ side for at se mere af hans fantastiske arbejde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os