Hygge med Joe McNally og Bill Frakes

af Brian - fotomalia.dk

Så er vi kommet hjem fra en forrygende dag i selskab med Nikon, Joe McNally og Bill Frakes – Nå ja og så var der selvfølgelig også lige lidt folk fra bla. Apple, Adobe, Epson og ikke mindst vores gode venner fra Goecker!

Vi har samlet lidt fra dagen…

NIKON

Først og fremmest skal der lyde en kæmpe ros til Nikon for et fremrragende arrangement, må virkelig sige at det hele spillede, og dagen blev afviklet med nærmest tysk præcison – en fornøjelse at deltage i sådan noget, når tingene bare spiller!

Dagens første indslag var en gennemgang af Nikons to nye kameramodeller (D800 & D4), igen skal der lyde en stor ros for en flot og gennemarbejdet præsentation. – Men jeg skal også være ærlig; jeg har støvsugget nettet for detaljer på de to modeller, så der var ikke de store overraskelser. – Jeg ved det hele og jeg burde komme ud og skyde nogle billeder, men jeg er ramt at den ondeste omgang “min hjerne virker ikke før jeg får mit D4”, og jeg glæder mig jo bare til der er et kamera klar til mig!

I alle pauser var der selvfølgelig rig mulighed for at pille ved en masse lækre dimser, men jeg fik faktisk kun pillet ved en D4, ellers tullede vi bare lidt rundt og snakkede med de andre deltagere…

APPLE og ADOBE

Apple have en flot og gennem arbejdet præsentation af Final Cut Pro X, som jeg må sige levede op til min forventninger af en præsentation fra æblefirmaet. Minimalistisk design, god formidling og meget intuitivt bygget op – en fornøjelse – og jeg må indrømme at jeg virkelig synes Final Cut Pro X ser spændende ud, jeg må hellere få mig en Mac!

Adobe havde også en præsentation som primært omhandlede Photoshop og Premiere Pro CS6, og begge programmer viste da også fine nye features frem, men jeg må indrømme at Adobes præsentation var en lille smule rodet og klodset i forhold til både Nikon og Apples. Dette betyder selvfølgelig ikke at programmerne ikke er i topform, men selve deres præsentation kunne godt have været lidt mere gennemarbejdet.

Der var også en lille gennemgang af Lightroom 4, som jeg selv lige har opgraderet til, og det er sku en lækker opdatering! – Mere om det senere..

BILL FRAKES

Inden Bill gik på scenen havde jeg lige fornøjelse af at sludre lidt med ham. Vi fik bla. en sludder omkring remote-kamera, som han jo har nogenlunde styr på, og han fortalte at han til en basketballkamp har omkring 14 kameraer i spil – som han ene mand styrer!!! Vi har faktisk også rodet lidt med remote kameraer, men er ikke helt nået samme niveau som Bill… endnu

Vi snakkede også lidt om, hvordan det var at være sportsfotograf, på et af verdens største sportsmagasiner, og til min store overraskelse fortalte han, at det faktisk ikke var sportsfotografering der var hans største lidenskab – han ville hellere fotografer mennesker og fortæller deres historie, hvilket også var ret tydeligt i hans præsentation

Vi får os lige en lille sludder – tak til Jakob for lige at snuppe et snapshot – han har jo reflekser som en vildkat!(foto: Jakob Kjøller)

Jeg kan kun sige at Bill virker som en rigtig behagelig person, der har en kæmpe passion for det han laver, og trods det at han arbejder for et af de mest sælgende sportsmagasiner, har modtager adskillige priser (bla. en Pulitzer) og løser kæmpe opgaver for store kunder som bl.a. Nikon, så var han helt nede på jorden og rigtig hyggelig at snakke med!

Bills præsentation tog udgangspunkt i hans arbejde med at lave en promotionvideo for D4eren, men fortsatte over i flere af de andre opgaver, som han de seneste år har arbejdet med. Hans primære fokus var video, og hans videoer og tilgang hertil må siges at være inspirerende at se og ikke mindst høre om.

Til sidst viste Bill et lille slideshow med hans bedste sportsbilleder, og hold nu kæft det var i orden – det kan godt være det ikke er hans største passion, men der er ingen tvivl om at manden har et kæmpe talent for denne genre!

Tjek lige hans egen side – der er en del af de billeder og film han viste i hans præsentation

JOE McNALLY

Jeg var faktisk også så heldig lige at få en lille snak med Joe – desværre var den meget kort – men jeg fik lige vist ham et par billeder, som han sagde “han syntes om” – men hvad skulle han næsten også ellers have sagt – manden er jo høflig.

Billedet jeg lige fik en lille snak med Joé om…

Joes præsentation var en gennemgang af en masse billeder han havde lavet igennem tiden, de flest af dem havde jeg set før – faktisk mindede selve præsentationen meget om sidst jeg så ham, denne gang bare krydret med et par nye billeder fra da han skød billeder til D4-kampagnen. Nu lyder dette måske som en lidt kedelig omgang, men det var det på ingen måder – Joe er virkelig en fantastisk formidler, og hans humor og væsen er slet ikke til at få nok af, så det var bestemt hele turen værd – “Joe rocks”!

En af de ting der var meget kendetegnende for Joes præsentation, var; at han går meget lidt op i grej. – han er meget til den gode gamle “det er fotografen der laver gode billeder”, og det kan man jo på ingen måder være uenig i – men det er nu en gang også fedt at få nyt grej!

Som altid var det en kæmpe fornøjelse at møde en mand som Joe, og ikke mindst en kæmpe fornøjelse at se hans fede billeder – jeg ser allerede frem til næste gang!

Tjek lige Mr. McNally´s side ud – hans blog er både humoristisk og lærerig!

HÅNDVÆRKER

Fotografering er et håndværk, og det bliver aldrig værktøjet der kommer til at være afgørende for kvaliteten af billedet – det vil altid være håndværkeren bag. Dette var meget kort hoved-essensen af både Bill og Joes præsentationer – samtidig var de også begge ydmyge over for, at det rigtig værktøj typisk kunne færdiggøre opgaven hurtigere – hvilket i praksis betyder mindre arbejde og en bedre løn!

Tak til Nikon for en fed dag!

PS: lad vær med at bo i nærheden af Kbh – der er ALT for mange biler!!

😉

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os