Hovedet i busken

af Jon Detlefsen

Det vrimler med sjove og udfordrende motiver lige uden for din hoveddør

Når vejret er en drøm til foto, skal man altid 117 andre ting. Netop derfor har jeg lært værdien af at udnytte mit nærområde. Altså det aller næreste område i haven og buskene lige uden for min hoveddør.

Da frosten og sneen satte ind i sidste uge, var jeg hele tiden beskæftiget af noget andet, lige præcis da forholdene til fotoleg var perfekte. Men klog af erfaring ved jeg, at ti minutter med makroen i en af buskene lige uden for gør underværker. Og ti minutter kan man altid finde.

Bare lige at få lov at lufte kameraet kan give en behagelig tilfredshedsfølelse. Og laver man oven i købet et billede, man er glad for, er det prikken over i’et.

_JGD5513_2

Grej: Nikon D3s + Tokina 100mm. f/2.8 makro. Indstillinger: 1/250 sek., f/3, ISO-200.

Jeg har aldrig rigtig interesseret mig for de vilde hyben, der vokser, lige hvor jeg parkerer bilen hjemme. Undtagen når jeg skal plukke dem til marmelade. Men ikke fotografisk.

Forleden fangede de dog min opmærksomhed, da rimfrosten lå som et blåhvidt koldt lag. De rynkede hyben. Og de rådne og visne. De tornede grene med rimfrost. Den blålige kulde og resterne af de orange-røde hybenfarver. Komplementærfarverne. Linjerne i de tornede grene.

Det tog ti minutter, mere havde jeg ikke tid til, og det var sjovt lige at udfordre mig selv. For kunne der egentlig laves interessante billeder i den kedelige hybenbusk, jeg altid bare går forbi? Tjaa, det synes jeg selv. Jeg blev ret glad for billederne. Og trods den korte tid var det super sjovt at lave dem.

Har du mon en favoritbusk lige uden for din hoveddør, du ynder at stikke hovedet i?

_JGD5463

Grej: Nikon D3s + Tokina 100mm. f/2.8 makro. Indstillinger: 1/125sek., f/3.2, ISO-200.

Motivet på billederne er det samme lavet med en dags mellemrum. Jeg måtte lige have samme motiv igen, da sneen faldt.

JULEKALENDER 2015

 

Traditioner

Relateret indlæg

6 Kommentarer

Hanne Nörskau Jensen januar 26, 2015 - 8:25 am

At dømme efter dit billede, har du vist ikke haft hovedet i busken. Du har nok nærmere stået ved siden af og stukket linsen ind i busken 😀

Dit fuglebillede forleden, kun det første, var bare så smukt.

VH Hanne

Besvar
Jon Detlefsen januar 27, 2015 - 8:05 am

Hej Hanne, jeg havde skam både hovedet og det meste af overkroppen inde i hybenbusken. Det er bla med til at give en spændende struktur i billedets bokeh, når man fotograferer igennem noget som her, hvor jeg har skudt igennem busken:)

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 26, 2015 - 9:06 am

Hej Mester..

Dejlige billeder – og ja en busk lige uden for døren kan gøre underværker for den hungrende fotograf!

Jeg kan bedst lide det sidste billede – jeg syntes den ubarmhjertige hyben kommer mest til sin ret her – sneen pakker nærmest den djævelske busk for meget ind i hygge 😉

Dejligt indlæg!

Besvar
karinott januar 26, 2015 - 1:52 pm

Forrige gang, det havde sneet, brugte jeg en halv time på at gå rundt i haven med et Holga plastikobjektiv på mit Nikon – sådan bare for sjov 🙂

Besvar
Jon Detlefsen januar 27, 2015 - 8:13 am

Hej Karin. Nemlig! “Bare for sjov” er noget af det vigtigste. At have det sjovt, når man fotograferer, er super motiverende for at udfolde sig frit og kreativt:)

Besvar
Jon Detlefsen januar 27, 2015 - 8:09 am

Tak for det makker. Enig – min favorit er også billedet uden sne. Her kommer grenenes spændende struktur bedst til sin ret, og der er en meget lækrere bokeh, synes jeg:)

Besvar

Smid en kommentar til os