Herpetologisk fotografering – Vel overstået!

af Brian - fotomalia.dk

I lørdags skulle jeg jo holde foredrag om Herpetologisk fotografering, og jeg var også kommet til at love at jeg ville tage et par billeder LIVE, så deltagerne kunne lure hvordan jeg gør når jeg tager billeder..

Fordraget

Selve foredraget gik super godt, og jeg syntes selv at jeg fik fortalt det jeg gerne ville – det trak godt nok lidt over tid, men der var bare så meget jeg gerne ville fortælle – jeg så heller ikke nogen der faldt i søvn, så jeg tror det var ok..

Jeg tror måske jeg laver et par videoer med noget af det fra foredraget og ligger op – hvis der er interesse for det..

Live foto – shoot

Okay jeg er ikke helt sikker på at jeg havde gennemtænkt dette koncept helt, da jeg sagde god for det. Er du gal man skal holde tungen lige i munden når man skal fotografere en frø der hopper samtidig med at man skal fortælle hvad man gør og hvorfor, svare på spørgsmål og så få nogle fornuftige billeder ud af det. Ja, for slet ikke at skulle styre Kasper som VAL (Voice Activated Lightstand) – han er simpelthen bare komplet umulig at give en simpel ordre, “jamen jeg kunne jo lige” – NEJ, hold nu bare den flash – “jamen jeg kunne jo bare bygge” – NEJ – “Jamen”..

Hold op hvor jeg savnede mads..

Nå jeg havde to hold og til hvert hold havde jeg cirka 15-20min til at sætte op og fotografere et dyr – Det er altså ikke ret lang tid! men i får lige et par af de billeder jeg lavede.

Kronegekko – Et taknemmeligt motiv.

Løvfrøer kan virkelig drille, og denne her var ingen undtagelse, hvis den ikke hoppede så lukkede den øjnene som på billedet her.

 

Tethered shooting

Mit Live shoot lavede jeg ved at skyde “tethered”, det vil sige at jeg var hookedt op til en computer, computeren var så sat til en projektor så deltagerne kunne se mine billeder.

At skyde tethered var sku ret fedt, og det tror jeg bestemt at jeg skal til at gøre mere i. Jeg bruget bare den funktion der er i Lightroom, og det fungerede upåklageligt, jeg syntes dog det var en kende langsomt, men det er muligt at det bare virkede sådan fordi der var 25 mennesker der sad og kiggede med.

Hvis i ikke allerede har prøvet det så vil jeg klart anbefale det… der er ret fedt.

Relateret indlæg

7 Kommentarer

Johannes Gundesen marts 1, 2011 - 5:44 pm

Synes ellers det er ret fedt billedet med frøen.

Det ville være super interessant med en lille sekvens af dit arrangement.

Det er da også mega irriterende med lys-stativer det selv kommer med foreslag til hvad man skal gøre, He He:-)

Besvar
Brian marts 1, 2011 - 9:18 pm

Mange tak.. og jeg skal nok se om jeg ikke kan få lavet lidt video…

Lysstativer må gerne komme med forslag – de skal bare være fornuftige – Kasper kørte faktisk med klatten den dag – Først ødelagde han mit D700 så det ikke kunne sættes til computeren, så ødelagde han USB-kablet til at forbinde kamera og computer. Og da jeg så sendte ham i byen for at købe et nyt, ja så punktere han… (okay det er måske en lille overdrivelse men det passer næsten det hele)

Men VAL´s kan være rigtig brugbare, næste gang montere jeg bare gaffatapen inden vi går igang!

Besvar
Catarina marts 1, 2011 - 7:38 pm

Jeg er sikker på at deltagerne har haft en fantastisk aften. 🙂

De billeder du har tager er super gode osse selvom frøen ser lid træt ud eller osse forsøger den sig med et sexet blik – er det en hunfrø? 😀

Du må meget gerne smide nogle videoer om det du for talte op på bloggen. 😀

Jeg har faktisk aldrig prøvet at skyde tethered, men det skal da helt klart prøves, hvis det er så let/fedt som du siger.

Besvar
Brian marts 1, 2011 - 9:20 pm

Mange tak..

En løvfrø der forsøger at se sexet ud.. haha ja sådan havde jeg ikke set den, men ja jeg kan godt se det..

Du skal prøve at køre tethered, nu har du jo også et langt USB-kabel tilovers – jeg har jo også fået prakket Lightroom på dig, nu kan du også bruge det 😉

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk marts 2, 2011 - 8:22 am

Man er væk fra bloggen i få timer og så bliver man svinet til!!! Det er den tak man får for at hjælpe hva!?! Og hvis det ikke snart stopper, så sletter jeg bloggen ligesom Mads gjorde da han fik nok!! 😉

Faktisk, så har Brian ikke fået det hele med, jeg glemte også det nye D7000…. Flot Kasper… Bedre held næste gang 🙂

Men det blev ellers nogle gode billeder, når man tænker på hvor kort tid du havde til at tage billeder. Skulle det gøres om, kunne lyset godt have været lidt mere symmetrisk på gekkoen, men det er småting.

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk marts 2, 2011 - 9:07 am

Forresten!!
Hvis der er nogen der vil skyde tethered med D7000 i LR, så kan det på nuværende tidspunkt IKKE lade sig gøre, medmindre man bruger Nikons Camera Control Pro samtidig og lader den smide det i en mappe som syncroniseres med LR.

Synes bare lige jeg ville nævne det. VÅGN OP ADOBE OG NIKON!!!

Besvar
Lennard marts 2, 2011 - 10:48 am

Hej Brian og Kasper

Super billeder – som sædvanligt. Kan rigtigt godt li’ gekkoen – den ligner en lille drage fra et eventyr.
Synes at Kasper har gjort det meget godt som VAL – men du må jo bare skrue ned for ham næste gang, hvis der er for mange gode råd 😉 …………… eller bytte pladser næste gang så han kan prøve sin egen “medicin” med dig som VAL.
Er sikker på at foreningen fik et forrygende foredrag under alle omstændigheder.

Besvar

Smid en kommentar til os