Gammelt lorte kamera….

af Brian - fotomalia.dk

Kender i det, ens grej er pludselig blevet helt vildt gammelt, det langsomt, det tungt, det klodset, og det dur bare ikke mere…

 Bagsiden af medaljen?

Lige siden jeg besluttede mig for at jeg skal have nyt kamera, så har mit ellers meget trofaste D700 bare slet ikke kunne klare opgaven – det føles bare ikke rigtig mere. Nu er det jo på ingen måde et udtryk for at der er noget galt med D700, nej nej, jeg ved godt at problemet ligger et helt andet sted – nemlig hos fotografen. Mit D700 er nemlig stadig i tip top stand!

Min trofaste væbner igennem de sidste par år – det har fandme taget nogle gode billeder!

Med fare for at lyde som en komplet idiot (hvis ingen andre har oplevet det samme) så er jeg lige nu inde i en periode, som må siges at være “bagsiden” af at opgradere. Hver eneste gang jeg skal tage et billede, så siger min hjerne – “Pis ny blir det jo ikke så fedt som når du får det nye grej! – sådan noget lort, du kan lige så godt lade være, din inkompetente nar!”

Hvad sker der lige for min hjerne! – min fornuft ved jo godt at mine billeder på ingen måde bliver bedre af at få et nyt kamera, og at det er mine evner som fotograf der er afgørende for resultatet. Men trods dette, så sker det hver gang – Det er jo ikke pisse konstruktivt, nej faktisk er den en lille smule hæmmende.

Det blev faktisk så grelt at jeg overvejede at udsætte nogle projekter til efter at Nikon får fingeren ud og får nogle kameraer til DK – Fuck Brian du er så mega grejnørd lige nu, at det er skadeligt! JEP

Men nej! Fornuften må sejre, så jeg vil give den fuld gas, og suge de sidste safter ud af min elskede D700, inden det skal gå videre til andre kompetente hænder!

Fuck jeg glæder mig – tiden snegler sig bare afsted!

Nu skal dette underlige indlæg på ingen måde opfattes som en klage sang over hvor hårdt det er at opgradere, for det er jo noget af det fedest i verden, det er kun i et desperat forsøg på at blive bekræftet i at jeg ikke er alene om at være komplet underlig – hvilket selvfølgelig ikke er sikkert sker også ligner jeg jo bare en komplet idiot – Men okay, det ville vel heller ikke være første eller sidste gang det skete!

Hvad siger i, blir jeg en bedre fotograf når jeg opgradere? Er jeg blevet gak? Får Nikon nogensiden fingeren ud? og Hvor mange blå M&M´s skal der egentlig til at fylde en bus?

Okay jeg tror sku jeg er blevet lidt gak… beklager!

 

Relateret indlæg

11 Kommentarer

Frederik Overgaard februar 23, 2012 - 11:23 pm

Interessant tanke..

Jeg tror ikke det gør fotografen bedre, men det gør måske billederne bedre, hvis det er et større spring.

Nu regner jeg ikke med du synes at AF er for langsom, du ikke kan tage nok billeder i sekundtet eller at det støjer meget ved høj iso, så det er vel marginaler her – det får vi at se, når du får det 🙂

Hvis du nu gik fra en standardoptik med ridset frontglas og maksblænde på 5.6 og gik til en 24-70 pro var der nok forske, men jeg tror også følelsen gør meget..

Hvor stor er bussen?

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 24, 2012 - 6:59 pm

Hmm hvis vi nu bare sige bybus størrelse?!
.
Som du skriver, så er der ikke meget man kan klage over ved mit nuværende grej, og det har jo altid leveret – og ja jeg er enig i at man oplever en kæmpe forskel når man skifter fra en f/3.5 – 5.6 optik til en fast f/2.8 – det er noget man mærker!
.
Men faktisk syntes jeg at jeg hver gang jeg har opgraderet (D70 – D200 – D300 – D700) har mærket en udvikling i mine evner, men jeg tror ikke kun dette skyldes grejet, jeg tror, som Kim skriver at det er det ny indkøbte der skubber til udviklingsprocessen!

Besvar
kim februar 24, 2012 - 12:49 pm

Tjah Brian,
Jeg kun tale for mig selv, men det jeg oplevede da jeg fik fra mit Nikon F3 til f.eks. Hasselblad, var ud over den meget bedre tekniske billedkvalitet blandt andet, at mine billeder ikke blev bedre eller mere seværdige om du vil. Der er det bare en selv og intet andet at arbejde med. Jeg er dog også sikker på, at nyindkøbet igangsatte en udviklingsprocess som lod mig ende på et højere niveau, indtil jeg gik endnu et skridt og købte storformat, som igen igangsatte…
Man bliver bare ikke til en ægte jagerpilot af, at flyve i en Piper Cherokee, vel?

Ydermere, så var det en stor glæde for mig at eje så velbygget udstyr, og en virkelig nydelse at vide, at man ikke sådan lige med det samme skulle ud i nyt indkøb. Den følelse var nok den mest håndgribelige af dem alle.

Så jeg tror at det bliver til stor glæde.

…om Nikon nogensinde får fingeren ud? Nej, kære ven. Desværre valgte du det forkerte mærke – men det må du selv rode med 😉

Spøg til side. Mit bedste råd er at glemme det, slå det ud af hovedet, stop med at tænke på det. Hvis du ikke gør det, bliver du ude af stand til at koncentrere dig om noget som helst. Det er sådan jeg selv gør.

Det var blot mine 2 cents.

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 24, 2012 - 7:04 pm

Hej Kim….
.
Jeg er helt enig med dig, nyt grej sætter gang i noget, ikke nødvendigvis fordi det kan noget nyt, nej det er bare fordi det er nyt! Det er faktisk en af grundene til at jeg holder af at teste grej (og fordi jeg er grejnørd) det sætter ofte skub i kreativiteten, men som du skriver er det farligt, hvis eller når det kommer til et punkt hvor man kan kun kan være kreativ hvis set er med noget nyt!
.
Tak for sparket, nu vil jeg gå ind og lave et fedt billede!
.
Tjek snere hvordan det er gået!

Besvar
kim februar 24, 2012 - 12:52 pm

undskyld, der skulle så ikke stå “fik fra mit Nikon F3”, men gik…
IPad skrammel!

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 24, 2012 - 7:04 pm

Lorte plade….;-)

Besvar
Kasper - fotomalia.dk februar 25, 2012 - 8:29 am

Det er helligbrøde at udtale sig på den måde om vores tavle med de ti bud!

Besvar
Røde februar 24, 2012 - 5:04 pm

Hey Brian…

Jeg føler med dig… Du kan lige så godt lade dit kamera blive på hylden.
Du vil nok føle at dine billeder aldrig nogen sinde bliver skarpe mere. Du vil aldrig mere kunne stille skarp, da autofokusen halter og kun køre på halv kraft. Selv hvis du køre på manuel, så vil din søger føles sløret og ikke så lys som før.

Held og lykke med dit salg, da du jo har erkendt at huset ikke lever op til nutidens krav om skarpe og velbelyste billeder.

Venlig hilsen
Røde, som selv har fået et meget, meget defekt Nikon D3 efter at D800 er udkommet.
🙂

Men ellers så er jeg enig i dit indlæg.. 🙂
Jeg har været kørt lidt træt i at fotografere og så kom lysten sku lige pludselig tilbage, og nu kommer D800 og så KAN jeg ikke, fordi mit D3 er blevet gammeldags.. Det er godt nok træls at være forbruger…. Så jeg kan godt forstå hvis du føler dig frustreret… 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 24, 2012 - 7:07 pm

Ha ha… Dejligt ikke at være alene!
.
Jeg tror vi begge skal tage Kims spark til os, også lave et fedt billede – er du game?
.
Hvis du er, så smid det op på facebook siden, så jeg kan se om dit D3 er gået helt i stå;-)

Besvar
Røde februar 26, 2012 - 7:50 pm

Jeg var ude at nyde det gode vejr og tænkte så, at jeg lige ville lave en panorama. Så det har jeg gjort. 🙂

Røde

Besvar
Thomas februar 25, 2012 - 9:00 pm

Ja, ja, måske og ca. 318471337579 blå mm´s ud fra den betragtning at coatingen på en blå mm´s er 0,5 my tykkere end en rød f. eks. grundet det blå farvepigment 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os