Gammel ko

af Brian - fotomalia.dk

I har helt sikkert alle sammen hørt det, den sortbrogede jyske malkeko er atter vendet hjem!  – For en uges tid siden var jeg på nat arbejde da en af danmarks næsten tabte søstre flyttede hjem igen! 

Jeg skulle forevige hendes første skridt på Dansk jord!

UDDØD SIDEN 1999

I 1999 blev den Sortbrogede Jyske Malke ko (SJM) faktisk erklæret uddød! Heldigvis viste det sig dog at en lille del af stammen havde gemt sig i Holland, og det er denne der nu er vendt hjem igen. Det er da ret sejt at være med til at finde en uddød race – Okay, en dinosaur ville nok ha skabt lidt mere medie dækning…

Any ways, som sagt, så var jeg på arbejde, da køerne kom til DK midt om nattten. Min opgave var at forevige “den tabte søsters” første skridt på dansk jord, men jeg kom desværre forsent!

FUCK! Regnskovens kontakt person ved dyre transporten glemte at ringe, og da jeg ankom sammen med vores dyre-kurator var dyrene allerede læsset af, og gik trygt og godt i deres nye stald – det virkede faktisk ikke rigtigt som om de opfattede at det var en verdens sensation at de igen gik på dansk jord, de var faktisk mest af alt optaget af at gumle hø – ikke så underligt at de næsten er uddøde…

Nå men selv om jeg kom forsent, så fik vi skudt et par billeder af de gamle køer, og vigtigst af alt, vi fik set at de havde det godt og deres rejse var gået som den skulle!

Læs mere om køerne her og her

TEKNIK

Alle billeder er skud med det tilstedeværende lys, med mit D300 og mit 14-24mm – da det var midt om natten var der ikke meget lys, så alle billeder er taget på ISO 1600 på f/2.8 og 1/25 sekund – jeg må indrømme at dette var på grænsen af hvad midt D300 kunne klare ISO mæssigt, kombinationen af svagt og meget dårligt lys var den virkelig ikke vild med!

Jeg valgte at skyde med 14-24, da jeg gerne ville vise hele dyret, og gerne noget af den rustikke stald – jeg syntes den spillede godt op til de gamle damer. Jeg ville faktisk gerne have haft et billede taget lidt tættere på, så min vidvinkel ville forvrænge koen lidt, men da de ældre damer var travlt optaget af at spise hø, var min tilstedeværelse ikke meget værd.

Tak fordi i kiggede med, og håber i vil smide en lille kommentar!

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Kasper - fotomalia.dk marts 27, 2012 - 6:10 pm

Jeg antager at jeg ville få problemer hvis jeg gik på jagt på den mark de kommer til at gå på?.
Rigtig gode billeder, især når man tænker på de vanskelige omstændigheder. Lidt gryn i billedet fra støj, bidrager godt til billedet, med den “bondemand” og de rustikke omgivelser og rustikke køer.
.
Kommer i til at levere gammel mælk til Arla så?

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 27, 2012 - 6:58 pm

Ha ha ha… Ja måske skal vi lave lidt speciel mælk til Arla hvem ved… men jeg ved at Fakta tit har noget af det der gamle mælk…

Besvar

Smid en kommentar til os