Fuck fuck fuck…

af Brian - fotomalia.dk

Beklager det grimme sprog her fra formiddagen af, men sikke en lorte måde at starte dagen på… Min harddisk – med alle mine billeder fra midt september 2010 – er brudt ned…

Back nu lortet op!

Jeg plejer egentlig at være nogenlunde fornuftig, og får mine billeder gemt flere steder, men af en eller anden grund har jeg ikke fået det gjort siden september 2010 og nu er min lille trofaste harddisk fandme stået af.

Computeren finder den og genkender den som et eksternt drev, men den vil ikke gå ind på den, også beder den mig om at formatere drevet for at kunne bruge det – men jeg har jo ikke ligefrem lyst til at formatere 500GB billeder som jeg – spasser-Brian – ikke har andre steder…

Lorte lort!

Data-recovery

Hvad gør man når data-lokummet brænder, man Googler som en besat, der må være noget at gøre og Google har jo svar på alt.. Google hjælp – klik, klik – og vupti en million Data recovery center i DK – allesammen skriver “lad være med at gøre noget selv” – “brug aldrig gratis recovery programmer” – er det så fordi at lortet dør endnu mere, eller er det for at få sig nogle kunder?

Hmm her på www.bla-bla-data-recovery.dk kan jeg spørge efter en pris, det prøver jeg….. 36sekunder efter ringer min telefon.
“Goddag det er fra bla-bla-data-recovery.dk vi kan se at du har et problem med en harddisk”
– Jeg svarer: “ja den vil ikke vise data”
– bla-bla-data-recovery.dk: “ahh det har vi set mange gange før det der, det blir lige mellem 2500 og 8000, nååå ja, også skal vi også have din førstefødte..”
Jeg svarer: “…………..8000,- …………….min første fødte……….okay, jeg tænker lige over det”

Hvad er DIN data værd?

Nu har jeg afleveret HD hos den lokale nørdebutik (nørder styre – forhåbentlig!) og jeg håber de kan trylle, som de fleste andre rigtig nørder kan.. Hvis ikke? jeg ved det ikke, 8000,- er fucking mange penge – men det er også fucking mange billeder! hvad fanden skal man stille op?

Send god karma og venlige tanker til de digitale grej guder! (foto: Western digital)

En lille samtale med mig selv:
Brian siger: “Brian din fucking lortespasser, hvorfor har du ikke lavet backup af lortet?”
– Brian svarer: “fordi jeg mangler min hjerne og fordi at jeg lige havde planlagt at gøre det i morgen”
Brian svarer igen: “du er sku da en kæmpe klaphat!”
Brian svarer: “ja jeg ved det godt, men det er også fordi at….”
Brian bryder ind: ” der er ingen undskyldning, du er simpelthen dummere end den dummeste fladorm ! – Spasser” Og det svarede Brian så ikke på!

Hvad med bloggen?

Ja i dag ville jag have vist de fedeste billeder og den fedeste video, men det er jo blevet væk, så i må nøjes med mit brok – beklager! Og de næste par dage? tja jeg har ingen billeder så …. ej spøg til side der skal nok komme noget – jeg havde faktisk tænkt at jeg ville afsløre vinderen af “en ny start”-konkurrencen her til morgen, men fordi jeg har styrtet rundt, for at få styr på min data, så bliver det nok først en gang i aften eller i morgen.. Beklager

LORTE-HARDDISK!

Nogen der har nogle guldkorn??? HJÆLP!!!

Relateret indlæg

17 Kommentarer

Mads maj 10, 2011 - 12:18 pm

Brian for fanden – det er sgu synd for dig. Og fuck, hvor dumt at du ikke har lavet backup så længe. ( skriver jeg i mens jeg prøver at huske, hvornår jeg sidste selv lavede back-up…har faktisk billeder fra 2002-2009 liggende på en hd fra Aldi – jeps kun en harddisk -jeps fra Aldi)

Besvar
Jesper Elgaard maj 10, 2011 - 12:22 pm

Rigtige mænd tager ikke backup. Rigtige mænd er ikke bange for at hulke sig selv i søvn under dynen om aftenen.

Brian, Jeg håber du få recovered hver lille pixel.

-Jesper

Besvar
Lasse maj 10, 2011 - 4:10 pm

Jeg ved præcist hvordan du har det!
Jeg oplevede det samme for små 3 uger siden! Jeg har lært lektien og har købt online backup hos http://www.keepit.com. 39 kr. pr måned for ubegrænset backup. Det synes jeg er helt ok.
Backup er vel egentlig en ekstra kopi af filerne eller ? Jeg har ændret mit workflow efter mit uheld så jeg nu både har billederne på computeren, ekstern HD og på keepit.com

Besvar
Kasper - fotomalia.dk maj 10, 2011 - 5:14 pm

Nej nej nej nej nej din NØD!! Rigtige mænd tager EXTRA backup!
.
Det får alt det lort jeg går og laver til at blegne!
.
Sjovt nok at “de fedeste billeder” kun lå der.. Det er jo meget nemt at sige 🙂
Ej spøg til side. Der ligger fandme meget arbejde gemt og for et par tusinde om året, så er det billigt for at slippe for ekstra ekstra harddiske.

Besvar
Michael Bunker maj 10, 2011 - 6:41 pm

YO CHAMP….

jeg har lige skrevet om den del af forretningssuccesen som ligger i Talent Management og sjovt nok er en af de vigtige faktorer evnen til selvreflektion og evnen til fremadrettet at handle anderledes, for at øge performance…. og jeg kan jo læse at du er helt skarp på at du ikke har handlet helt skarpt og at du skal handle anderledes fremadrettet…. jeg tror sku min case til imorgen tidlig skal være om dig brian:-)…

Håber du får dine billeder igen

Besvar
Søren Skovsgaard maj 10, 2011 - 6:49 pm

Øv, Øv og atter øv. Rigtige mænd tager ikke backup, men de græder stort og længe…
.
Pt. står min backup af en ekstern HD jeg har liggende på arbejdet og så tager hjem i ny og næ og tager backup af billeder og LR kataloget. Der kan dog gå et par måneder i mellem, men nu tager jeg jo nok heller ikke helt så mange billeder som dig.
.
Jeg havde tidligere også Keepit, som er en simpel og billig løsning, men da jeg fik en lille hjemmeserver til billederne kunne de ikke bruges længere, da de ikke understøtter backup fra server. Ville rigtig gerne tilbage og have en internet back-up løsning, så hvis nogen kender nogle der også tager back-up fra server, så smid lige en kommentar.

Besvar
Henrik Vind maj 10, 2011 - 7:24 pm

Jeg har haft stor succes med recovery software – som oftest kan man redde næsten det hele.
købe versionerne koster ikke det vilde.

Krydser fingre for dig!

Besvar
Jacob Almtoft maj 11, 2011 - 1:15 am

Man sover bedst med salte kinder 😉

Har med held før brugt gratisprogrammer fra nettet, men de virker dog ikke hvis der er sket noget med nålene/læse-skrivemekanismen. Og det var da heller ikke 100% der kunne genskabes.

Vi krydser fingre og håber du er heldig!

Besvar
Mads - fotomalia.dk maj 11, 2011 - 9:56 am

Haha “man sover bedst med salte kinder”

Tror det skal være Brian første tattoo. Det ville se godt ud på underarmen. Og en god reminder hver dag 🙂

Besvar
Hvor ofte gør du det? | CopenhagenDaily maj 12, 2011 - 11:48 am

[…] at ha’ læst om Brian, og hans tab af 500GB billeder…. satte jeg min harddisk til og backede op. Selv om det er få dage siden jeg backede 200GB […]

Besvar
Rikke maj 12, 2011 - 12:53 pm

Da noget tilsvarende skete for mig lavede jeg en bootable cd og hentede data ud på en ekstern hardisk via en dosprompt. Det tog mig 14 dage at finde ud af præcist hvordan, men internettet var min ven. Der er rigtigt mange nørder derude som har prøvet det samme.

Siden har jeg altid lagt mine billeder på harddisk og mindst to eksterne drev HVER eneste gang jeg tømmer kameraet.
Held og lykke (it sucks!)

Besvar
Mads - fotomalia.dk maj 12, 2011 - 1:23 pm

Seriøst den sejeste gravatar! Jeg tror Brian stadig græder – og sætter stor pris på alle tips og tricks 🙂
Tak for det Rikke.

Besvar
Hans maj 12, 2011 - 10:04 pm

Muligheden er os at prøve at boote på en Linux live CD eller hvis du kender en der køre Linux som styresystem, så prøv at mounte disken der – den har det lidt lettere ved diske der gør modstand.
Ihvertfald et forsøg vær, dælme træls at miste sine billeder – Har selv været der…. 2 gange :-/

Besvar
Kasper vissing maj 13, 2011 - 8:56 am

Hej brian.

Forklar lige forløbet optil dommedag…. hvordan skette det? hvad går den når du slutter den til? kommer der kliklyde fra Hdisken? eller opfører den sig præcis som dea den virkede bortset fra du ikke kan se dine data? kan du se partitionerne? (drev bogstaver osv..)

ellers ring, kan være jeg har en løsning.. har også skrevet en PM på face.

Besvar
Kasper vissing maj 13, 2011 - 8:58 am

okay det gik stærkt… optil/op til, skette/skete, går/gør, dea/da

hm… mere kaffe..

Besvar
Mads - fotomalia.dk maj 13, 2011 - 9:03 am

Hehe 🙂 der er fart på

Besvar
Preflight check! | FotoMalia september 15, 2012 - 7:58 pm

[…] skulle jo havde vist nogle kodylt fede skud fra vores flyvetur i dette indlæg, men som i nok ved, så har han ikke adgang til hans prisvindende billedrække lige nu…. Så kan man selvfølgelig godt spørge sig selv hvad […]

Besvar

Smid en kommentar til os