Fotowalk i Århus

af Theis Poulsen

Det skal ikke være nogen hemelighed at jeg har fundet en ny passion inden for mit fotografiske virke. Street foto er blevet noget jeg virkelig nyder.

Fotowalk i Århus

Den anden dag havde Mimosa foto i Århus arrangeret en lille fotowalk i byens gader. Ib fra Fuji dukkede op og udfordrede folk lidt til at bruge forskellige ting i deres fotografering.

Super dygtig Jonas Rask var også på plads med både god råd og godt humør. Efter en kort intro bevægede vi os ud i Århus og gik på jagt efter motiverne.

Mit første skud blev ikke til det helt vilde, men viste lidt regnvåd århus og anden deltager på jagt.

Kort efter start kom vi forbi en bar hvor der tiltrods for at klokken kun var et par minutter over 18 allerede var godt gang i den. Efter et par skud fik jeg fundet en kreativ vinkel. Her er der fotograferet imellem to tomme glas jeg stillede an på en tønde.

Street foto behøver på ingen måde at indeholde mennesker. Vi kom forbi en Gin bar og jeg faldt lidt for flasken, blomsterne og reflektionen i det regnvåde bord.

Crossing the street. Det hele behøver ikke at være perfekt og super skarpt. En af de ting jeg elsker ved street foto er det perfekte uperfekte. Her fangede jeg et par andre deltagere på vej over gaden. Jeg brugte en længere lukketid for at give fornemmelse af bevægelse.

Udsigt fra Dokk 1. Det var en temmelig grå dag vi var ude og gå en tur, men alligevel var der nogen som var på vandet i en kajak. Jeg skiftede til min 50 mm for at komprimere motivet lidt mere og fangede dem foran byggerier og en dyster himmel.

Respekt for vand er vigtigt! Det gælder både hvis du sejler, bader eller bevæger dig rundt i regnvejr med dit kamera grej. Det kan tåle meget, men husk og tænk dig om. Et godt tip er også at gå efter kamera og objektiver der er lavet til at tåle lidt vand.

Jeg prøvede her at arbejde lidt med kontrasten imellem de store massive bygninger og bevægelsen fra personer der gik forbi. Det lykkedes ikke helt, som jeg tænkte det, men billedet her fanger mig alligevel.

Menneske jagt ved let banen.

Mens vi venter. Fotogering igennem glas kan give nogle fede effekter og mere dybde. Her taget fra bagsiden af læskuret ved let bane stationen.

Der skulle også lige leges lidt. Mimosa havde medbragt lidt udstyr. En af tingene var en lys stav fra Godox hvor der er mulighed for at justere farve temperaturen. Jeg lavede lige en hurtig lille demo og viste hvordan det kunne bruges kreativt sammen med hvidbalancen i dit kamera.

En af de små ting som Ib havde medbragt var en plastikflaske. Her har jeg fanget Kaare ved at fotografere igennem flasken. Han er lyst op af Godox lysstaven og jeg har brugt en lille Manfrotto led lampe på flasken og hans hånd.

Et godt lille tip når man går og fotografere street er at kigge efter markante farver. I de to billeder herover er det den markante farve på jakkerne i det ellers næsten monokrome område der har ganget mit øje.

Efter en tur omkring Dokk 1 bevægede vi os imod Århus Street food. Her skulle der både fotograferes, slukkes tørst og sult samt tørre lidt efter regnen.

Her er 3 små portrætter som jeg skød inde i Street food. Jeg snakkede simpelthen med dem der stod og solgte maden. Efter en lille sludder spurgte jeg om jeg ikke måtte tage et billede af dem. Jeg var heldig og fik et ja alle de tre gange jeg spurgte. Alle billeder er taget med Fuji 16mm F1.4 som jeg havde lånt og testede lidt.

En lille rundtur med kameraet inde i street food området kom der de ovenstående billeder ud af. Det er fantastisk at gå og jagt motiver i et mindre kaos af mennesker, farver og lys.

Late night rain. Efter turen ved street food var aftenen over og folk gik værd til sit. Jonas, Casper og jeg var dog ikke helt færdige til at sige tak for i aften og forsatte jagten i mørket.

Øv øv øv, jeg tog dette billede og så at jeg manglede noget af skiltet med bade anstalt. Men i den korte tid det tog mig at rekomponere slukkede alt neon også var det billede væk.

Der er ikke noget bedre end regnvåde gader når man skyder street om aftenen. Rieflektionerne og farverne kommer til live på en helt anden måde.

Mirror play. Her er der tale om et billede hvor der ikke er gjort noget som helst fancy i post. Den sjove effekt med spejlingen er lavet i kameraet. Jeg har fotograferet helt klods op af et stort skilt i vejkanten. Det gav mig en noget nær perfekt refleksion og man kan næsten komme i tvivl om de er en eller to cykelister.

Street foto

For mig er street foto helt klart blevet noget jeg vil gøre meget mere i. Jeg elsker jagten og at der ikke er nogen forpligtelser. Jeg kan gå en tur med kameraet for at lave billeder. Lykkedes det ikke så er det helt ok så fik jeg noget frisk luft.

Oplevelsen af at fange et godt billede et sted som vi alle går lige forbi er super fed og giver bare en mere blod på tanden.

Jeg kan varmt anbefale dig at prøve kræfter med street foto.

Personligt har jeg lavet en ny Instagram konto hvor jeg deler ud af mit street foto. Du er meget velkommen til at tage et kig på den her My World my Lens. Har du selv en konto hvor du deler street foto så smid den endelig i en kommentar.

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os