FotoMalia mangler penge (EYE-FI PRO X2 8GB WIFI SD – test)

af Brian - fotomalia.dk

Som i måske husker, så har Kasper jo brugt hele vores budget på en lidt fesen tur til Norge, så vi har været en tur i tænkeboksen og fundet en genial vej til hurtige penge – se med hvordan det går… Nå ja også har vi også testet et lille kort som i følge specifikationerne nok er den sejeste gadget der nogensinde har ramt fotohylderne..

FotoMalia mangler penge! (del 1)

Inden vi kommer alt for lang i vores geniale “gryn genererende masterplan”, så er vi lige nød til at kigge lidt på det før omtalte kort – Eye-fi kortet. Eye-fi kortet havde faktisk en ret central del i vores geniale plan, og det ville på ingen måder være muligt at trække de samme mængder kroner i kassen hvis vi ikke havde haft det lille orange kort.

Selvom Mads her, mest af alt ligner en der er på vej væk med tyvekoster, så har vi altså ikke været på indbrudsrov – men det er bare et af billederne de billeder vi fik lavet den aften vi tog ud for at score kassen (Nikon D700 – M – 14-24mm – 14mm – 1/4sek – f:2.8 – ISO 3200 – Honl grid + 1/2 CTO)

Nå lad os lige tage et kig på Eye-fi kortet inden vi kommer helt ind på vores plan..

Hvad kan det?

Idéen med Eye-fi kortet er at det kan lave sit eget lille hotspot (WiFi område), via dette hotspot kan man så tilslutte et væld af enheder der kan hente billederne direkte ned fra kortet – Sejt.

Her ser i det lille kort med den store personlighed – eller i hvert fald de mange muligheder

De første kort der blev lanceret, flyttede automatisk billederne fra kortet over på en pre-defineret HD når kortet kom i nærheden af et defineret netværk. På denne måde tømmes kortet automatisk når kameraet kommer i forbindelse med sit eget netværk, og man behøver, med andre ord,  aldrig at tage kortet ud af kameraet, eller bøvle med at skulle tømme kortet, det hele sker automatisk. – Som sagt så lyder det næsten for sejt til at være sandt..!?

Nu har Eye-fi kortene efterhånden et par generationer på bagen, og de er blevet langt mere avancerede. I dag kan de som sagt kobles op til et væld af andre enheder og man har nu også muligheden for at “beame” sine billeder (via shuttersnitch) til sin iPhone eller iPad, hvilket igen giver helt nye muligheder. Eye-fi kortet giver faktisk, kombineret med en iPhone, mulighed for at sende sine billeder direkte til redaktionen “få” sekunder efter de er taget – og det kan sættes op så det stort set fungerer automatisk. Det er sku lidt sygt!

Eye-fi til iPad

En del af vores plan var faktisk forbundet med at bruge Eye-fi kortet til at vise billederne direkte på iPaden, lige efter vi havde taget billedet. Som med de funktioner i kortet så er dette ret nemt at sætte op, og shuttersnitch fungere meget intuitivt – så selve opsætningen er der ingen ben i, MEN jeg syntes at overførslen er ret langsom og noget ustabil.

Når man har sat det hele op, så skal billederne nok komme over, det er bare sjældent at de gør det i den hastighed som jeg syntes ville være brugbart hvis man skulle bruge kortet og iPaden til at skyde tethered. Men hvis man skal bruge det til at ens kunde for eksempel kan følge med i det shoot der var i gang, ja så ville jeg mene at det fungere acceptabelt..

SD – CF

Nu producere Eye-fi kun deres kort som SD kort og de passer jo ret dårligt i f.eks. mit D700 – Øv tænker man så… Men så fortæller den søde Charlotte fra Kamera Kompagniet at man sagtens kan få en SD – CF adapter, og at de har den på lager og at hun bare sender den sammen med det Eye-fi kort vi skal teste –

YES – Så er man helt oppe og køre og tænker fedt!!! – Men så ankommer adapteren og det går op for en at det er et CF type II adapter, som cirka er lige så slank som en bagermesters ankler – PIS den kan ikke mases ind i en D700,Nikon har nemlig valgt at droppe supporten af CF- type II kort efter D300 – Øv… Men vent jeg har jo en D300, så det er ikke helt skidt, jeg smider kortet i den og giver det i forsøg!

Fedt det virker, men kun hvis kameraet og iPaden er 30cm fra hinanden, ellers er der ikke signal! – Adapteren æder nemlig alt signalet med sine meget fine metal kanter – typisk!

Jeg har ikke fundet en fornuftig løsning på at bruge Eye-fi kortet i et CF kamera som kun kan tage CF type I

FotoMalia mangler penge ! (del 2)

Nå nok om kortet, eller faktisk snakker vi også om kortet i Videoen, men her kan i se vores jagt på millionerne..

Tja det blev så ikke til de svimlende summer, som vi først lige havde regnet med, men det var da en hyggelig aften og vi fik da et par billeder med hjem..

 (Nikon D700 – M – 14-24mm – 14mm – 1/4sek – f:2.8 – ISO 3200 – Honl grid + 1/2 CTO)

 (Nikon D700 – M – 14-24mm – 14mm – 1/4sek – f:2.8 – ISO 3200 – Honl grid + 1/2 CTO) 

Jeg har ikke glemt at tjekke Exif, det er det samme på alle billeder, jeg skød nemlig i Manuel (Nikon D700 – M – 14-24mm – 14mm – 1/4sek – f:2.8 – ISO 3200 – Honl grid + 1/2 CTO)

Hmm sjovt var det, men rige blev vi som sagt ikke – vi må tilbage til tegnebrættet.

En lille konklusion

Eye-fi kortet er et potent lille kort, som har ufatteligt mange muligheder, men de erfaringer vi har gjort os, så er det ikke den hurtigste hest på banen. Med det sagt, så kan jeg helt sikkert se muligheder i kortet, og hvis man ikke lige står og skal bruge det som en afløser til at skyde tethered, så tror jeg fint det vil løse de opgaver man giver det.

Jeg kan sagtens se mulighederne for en presse fotograf, hvor kortet hurtigt og nemt giver muligheden for at smide billederne hjem til redaktionen – mon ikke dette bliver standard for alle presse fotografer inden for de næste par år. Denne mulighed er jo en oplagt måde at være lidt foran de “andre”

Jeg syntes kortet er en super fed idé og jeg er en anelse træt af at der ikke sidder et SD slot i mit D700, for hvis jeg skal være helt ærlig, så er det nok den primære grund til at jeg er lidt sur på kortet.

Hvis man ikke sætter sine forventninger til at “træerne vokser ind i himlen”, så kan jeg godt give kortet en begrænset anbefaling.

Nå ja og konklusionen på vores geniale penge maskine, er nok at Facebook portrætter ikke lige er veje til økonomisk uafhængighed..

Relateret indlæg

11 Kommentarer

Jacob Almtoft juni 27, 2011 - 1:19 pm

Hva’ er der nu galt med facebookidéen… 😉

P-billet i bruuns (ren foræring), kørsel fra jurs til århus, grej…. divideret med 5,-

Lækker lille dims, men er enig i at ventetiden er for lang. Men den er ikke meget bedre via tethered. Har ihvertfald selv alt for lang ventetid når jeg skyder til “aperture”, ventetiden er en smule kortere med “sofortbild”, men det er et maksimalt skrabet program.

Det bliver fedt når dem kommer en version med fart på!

Lækre billeder iøvrigt

Besvar
Brian - fotomalia.dk juni 27, 2011 - 10:29 pm

Hej jacob
.
Jeg er stadig også overbevist om at det er måden at tjene gode penge, men vi skal nok bare lidt tidligere afsted – men der var et eller andet med en bildør der tog en del af vores tid..
.
og tak for rosen..

Besvar
Kristian Sørensen juni 27, 2011 - 8:48 pm

Drenge, jeg synes sgu´ at det er synd for jer, at i bliver nødt til at rende rundt på havnen efter midnat for at …………. Øhh, tage billeder….. Men det er vel konsekvensen af at Pan lukkede sidste år. Skulle i komme til Kbh skulle H.C Ørsted parken også være et godt sted til jeres….. hobby 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk juni 27, 2011 - 10:32 pm

Kristian – vi var rundt på alle dine stam-steder, men uden held – Vagabonden mente du var gået med den stive grønlænder hjem – Mener det var nogen med at du skyldte ham en blæser eller noget i den stil…?
.
Noget helt andet – du virker meget stedkendt på de steder nogen speciel grund?

Besvar
Kristian Sørensen juni 28, 2011 - 6:54 am

Brian, mine stamsteder åbner først laaaaangt over din sengetid, så nu lyver du jo… -og skulle du endeligt være så sent oppe, ville de stjæle dit kamera, så snart du kom ind af døren…. Vagabonden havde ret, -jeg havde lige lyst til en sneperker den aften 🙂

Besvar
erik juli 4, 2011 - 11:58 am

Fed nok video! 🙂 Men kasper.. Du burde virkelig overveje en shoulder rig/steady cam!!! 🙂 Det kunne da endda være en DIY ting? 🙂

Besvar
Bmp juli 13, 2011 - 10:38 am

Hvis man afmontere blikpladen på CF adapterens så køre det væsentlig bedre med Eye-fi.
Der er flere post omkring dette på nettet.

Hastigheden på overførselen påvirkes meget af om der er andre wifi netværk som køre på samme eller “nabo” wifi-kanal (1-13).

Håber det kan hjælpe lidt på glæden ved Eye-fi 🙂

Besvar
Henrik Vind februar 25, 2012 - 3:15 pm

Man skal jo bare købe et D800: http://support.eye.fi/cameras/nikon/d800_/_d800e
Blæret at man kan tænde/slukke wifi fra kamerats menu!

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 25, 2012 - 8:21 pm

Ja den fangede jeg også da jeg nørdede specs. På 800eren – det er sku fedt!
.
Jeg må bare have mig en WT5 istedet!

Besvar
Henrik Vind februar 26, 2012 - 10:45 am

Egentligt mærkeligt de ikke bygger trådløst netværk ind i alle nye kameaer.
Teknologien fylder/ koster næsten intet længere.
Det er standart i selv de billigste mobiltelefoner.

Nu må det snart godt blive den 22. Marts!

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 26, 2012 - 1:03 pm

Jeg tror der er tre grunde til at de ikke gør det – det koster plads (også selv om det ikke er meget), det koster strøm og sidst men formentlig ikke mindst, så kan de tjene en ekstra skilling på ekstra udstyr!.
.
Jeg kan heller ikke vente til d. 15 – jeg håber jeg er med i første sending!

Besvar

Smid en kommentar til os