(Fotokonkurrence) Leg med lys

af Brian - fotomalia.dk

Er du vild med fede billeder, fede præmier og utrolige mængder af berømmelse og stjernestøv? Jep, du har gættet helt rigtigt, vi sætter gang i endnu en fotokonkurrence!

SÅ RAMTE VI 500!

Vi har det sidste stykke tid ligget meget tæt på de 500 “syntes godt om” på vores Facebookside, men nu er vi endt med at komme over! Top fedt – og det skal selvfølgelig fejres, så derfor sætter vi hermed gang i endnu en fotokonkurrence!

HVAD GÅR DET UD PÅ

Ja, det er jo i virkeligheden ikke vildt kompliceret, man sender et billede ind, bliver bedømt af et skarpt og kritisk dommerpanel, og hvis man bliver fundet værdig vinder man enorme mængder ære, stjerneberømmelse og selvfølgelig en MAX fed præmie!

HVORDAN ER DET NU LIGE DET ER?

Konkurrencen kører, som vi plejer, her på FotoMalia, men vi må hellere lige ridse vores konkurrenceregler op på ny, hvis nu der er kommet nye hoveder til. Vi stiller et emne, og så er det op til deltagerne at fortolke dette emne som et billede og sende billedet til os. Billedet skal være taget inden for den tidsramme som der er givet i “udfordringen”, så det er altså ikke altid, at man kan trække på sit “arkiv”, det kommer an på, hvordan “udfordringen” lyder. Billederne bliver vurderet af et skarpt dommerpanel (FotoMalia + en hemmelig gæstedommer), som vælger en vinder. Det er op til dommerpanelet, hvilke billeder der bliver vist på fotomalia.dk. Alle fotografer vil blive krediteret, hvis deres billede bliver vist og de husker at skrive deres navn i feltet, hvor der står man skal skrive sit navn.

UDFORDRINGEN

Emnet i denne omgang er: “Leg med lys” (frit fortolket – så det er ikke nødvendigvis med flash) Tidsramme: Billedet skal ikke være taget inden for nogen bestemt tidsramme! Billedet skal være hos os senest søndag d. 13. oktober 2013.

HVAD ER DER PÅ SPIL?

Vores gode venner hos Goecker har smidt godter i præmiepuljen, og i denne omgang er det noget der gør godt i hvilken som helst fototaske – vi har nemlig fået lov at smide en super fed flash i puljen. Vinderen kan frit vælge imellem en Nikon SB700 eller en Canon 430ex MII – det er da en præmie der kan få alle til at sige JA TAK! flash

Det er jo umuligt at få for mange flash – så uanset om det er den første eller den syvende flash til fototasken, så er den kærkommen!

  Wow, jeg er vildt glad for at kunne udbyde denne præmie, og jeg håber at kampen om den vil blive hård – ellers tager jeg den selv! 😉 Skærmbillede-2013-09-23-kl.-13.39.42

Stor tak til Goecker for den flotte præmie!

  Men gaveregnen stopper jo ikke her, for ud over at man kan vinde en lækker flash, så kommer vinderbilledet i FotoMalias “Hall of Fame”-Galleri her på sitet – og som om det ikke skulle være nok, så får man selfølgelig også et fotomalia-diplom lige ind i sin mailboks ;) ( jeg ved det –  det, det er helt vildt)   Et tidligt udkast til det “rigtige” og hemmelige diplom.   Så der er altså ingen grund til at sidde der og gemme på guldkornene – kom nu i sving!

KRITIK

Som vi plejer, så vil vi selvfølgelig også komme med lidt kritik til et udvalg af de indsendte billeder, for hele idéen med det her er jo, at man gerne skulle lære noget af at være med, og derfor vil vi for hver konkurrence udtrække minimum tre billeder som vi vil kommentere lidt på. Denne kritik kan både være omkring, hvad vi syntes der virker i et billede, men det kan også være, hvad vi synes der ikke virker så godt. En ting man kan være sikker på er, at det altid er vores uforbeholdne mening, og at vi siger tingene som vi ser det. Vi siger dermed ikke, at det er den ubestridte sandhed, men det er sådan som vi ser billedet. Denne kritik er selvfølgelig altid til debat, og vi opfordrer selvfølgelig jer læsere til at byde ind med, hvad I mener i en kommentar. Efter min mening er konstruktiv kritik en af de bedste måder at udvikle sig som fotograf.

UPLOAD HER!

Husk at skrive et par stikord til, hvad det er du har fotograferet, hvordan du har taget billedet, og hvorfor du syntes billedet passer til emnet!

Der er lukket for opload – vi skal lige igennem de sindsygt mange og sindsygt fede billeder – så vi forventer at være klar med en vinder i Uge 43

 

Filnavnet må ikke indeholde ÆØÅ og billedet må ikke overskride 2000 pixels på den lange led!!

DE INDSENDET BILLEDER

Vi glæder os til at se jeres fede billeder!! – og husk, det er god stil lige at give sine konkurrenter en kommentar med på vejen!

Relateret indlæg

32 Kommentarer

Thomas Henning september 21, 2013 - 11:15 pm

Man kunne jo fristes til at sige at alle billeder handler om at lege med lyset.. Er det maks et billede pr mand der kan indsendes?

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 22, 2013 - 9:42 pm

Hej Thomas – vi plejer at sige at man må uploade til man skammer sig, men har også erfaret at dette kan være farligt, så lad os holde os til en 3-4 stykker 😉
.
Og ja det kan fortolkes meget bredt 😉

Besvar
Lars Holmgaard september 22, 2013 - 11:57 am

Det er meget lidt tekst man kan skrive i den ene linie, der vises over billedet, så her er lige min billedtekst i sin fulde længde:

God stemning, stærkt solskin, f/1.6, 1/2000 sekund… og flash! Det er leg med lys – jeg elsker mine Pocketwizards, der kan synce med mine flash helt ned til 1/8000 sekund. Når jeg ikke er begrænset af teknik, men bare kan spinne hjulet, der angiver lukkertiden frit uden at tænke på kameraets egen hurtigste sync-grænse på 1/300 sekund – så kan jeg virkelig lege med lyset og slukke for solen. Det er HyperSync på mine Pocketwizards, der muliggør det.

Hvis ikke jeg havde den funktion, så skulle jeg bruge et ND filter for at nedbringe lukkertiden til 1/300 sekund på blænde f/1.4. Og det filter skulle så tages af igen hver gang jeg lige skulle skyde billeder inden for.

Så, med bryllupsbilledet, skudt i solskin med en radiostyret flash (uden modifier) til højre for brudeparret, deltager jeg hermed i billedkonkurrencen.

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 22, 2013 - 9:44 pm

Tak for hele billedteksten – vi arbejder på at få løst problemet, men vi mangler en der er god til sådan noget.
.
Jeg har ikke rigtigt evnerne, og sidst Mads prøvede slettede han hele bloggen – Kasper? Det går slet ikke, jeg tror ikke engang han kan finde herind mere…
.
Kender du en?

Besvar
Lars Holmgaard september 24, 2013 - 8:30 pm

I saw what you did there! Point taken. Måske engang. 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 24, 2013 - 11:05 pm

Ha ha ha – den var vist også ret tydelig – vi arbejder lidt med et nyt design, som måske giver lidt nye muligheder….

Besvar
Mads Roni september 22, 2013 - 2:51 pm

Min fulde tekst til billedet:
Mads Roni. Gågade i København. Taget ud fra en altan. Det passer til emnet, fordi der bag billedet er tænkt: Hvordan påvirker lyset mit motiv? Derfor passer det til emnet.

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 22, 2013 - 9:44 pm

Tak for dit bidrag!

Besvar
Jonas Kristensen september 22, 2013 - 3:11 pm

Hjemmesiden drillede lige da jeg lagde mit billede op, så der er åbenbart ikke tekst med og endda gange to…! Så sikke en entré!

Dette foto af drengen under træet, er mit bud i legen med LYS og skygger.

Min opstilling til dette foto, giver Lyset/solen og skyggen/bladene, en oplagt mulighed for at spille op til hinanden i barnets ansigt og i deres fællesskab giver dette et anderledes spændende portrætbillede.

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 22, 2013 - 9:46 pm

Tak for dit bidragm og velkommen til!

Besvar
Karin Ott september 23, 2013 - 12:20 pm

Jeg har valgt billedet med julelys som et bidrag, fordi det netop var de tændte lys, jeg ville fotografere. Mit kamera ville meget gerne lave meget mere lys, så detaljerne fra bygningerne kom med. Det klarede jeg ved at vælge ‘silhouette’ indstillingen, der vist ellers ikke er tænkt til at blive brugt i lige den sammenhæng.

Besvar
Karin Ott september 23, 2013 - 12:25 pm

Og billedet af vindmøllerne har jeg valgt, fordi jeg jagtede det rigtige lys til motivet i flere uger. Der var himmelvid forskel på at fotografere dem midt på dagen og i forårets svindende lys.

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 24, 2013 - 11:01 pm

Dejligt at høre at du har ventet på det rigtige lys, og det ser jo ud til at have givet pote!

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 24, 2013 - 11:00 pm

Godt tænkt, det var en god udnyttelse af et af “programmerne” i kameraet – og tak for bidraget!

Besvar
Kewin kristensen september 25, 2013 - 10:59 pm

Har udvalgt et cross billede blandt mine sidst nye og bedste sys det her faldt mig ind til jeres konkurence når lys var emnet for her er der virkelig noget sand støv der bliver belyst rigtig godt og det vile tage noget tid at få det samme billede igen tror jeg da den skælder sig lidt ud fra de andre jeg har ikk at de ikk er lige så gode men fornemmelsen for lys er ikke den samme dog var der flere i spil

Mit er taget med D800 og tamron 70-200 f2,8 på 200 mm og2,8 iso 800 sek 1/2000

Håber det er et værdig bud sys ik jeg ser meget sports billeder her inde så jeg træder ud af ringen og levere sådan et 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 4, 2013 - 3:10 pm

Tak for dit bidrag!

Det ser fedt ud!

Besvar
Hans Kristian Hannibal-Bach september 27, 2013 - 12:47 am

kommentar til mit billede

Leg med Lys_Hans Krstian Hannibal-Bach

efteråret legede flot med lyset og jeg fangede det lige i det rigtige split sekund da det viste sig fra den bedste side på himlen og legede lidt videre med det i fremkaldelsen

Besvar
Søren Skovsgaard september 29, 2013 - 4:35 pm

Så gik der en søndag eftermiddag med at producere mit billede til konkurrencen “Leg med lys”.
.
Ved hjælp af lys kan selv et par enkelte gennemsigtige akryl kugler, som i sig selv ikke er særligt interessante, gøres til et spændende motiv. Når man tilsætter et par blitz, et stykke grønt karton til at gøre lyset rundt, et par lys modifiers og en sort akryl plade, så får man pludselig et helt andet resultat.

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 4, 2013 - 3:13 pm

Fedt billede, og dejligt at se at konkurrencen har sat gang i arbejdet!

altid sjovt at se hvor maget man kan få ud af lidt stumper man har liggende!

Besvar
Lars Holmgaard oktober 12, 2013 - 11:36 am

Jan Justesen og Brian Nonbo: Superflot arbejde!

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 14, 2013 - 9:21 am

Go Stil, at rose dem man syntes om, det kan vi lide!

Besvar
Mikkel Christensen oktober 12, 2013 - 12:20 pm

Nå, mit billede er kommet op et par gange nu, jeg kan ikke helt finde ud af det nye galleri :p

Mit billede er af New Zealands nationalfugl, Kiwien, en fantastisk mærkelig fugl, der ikke kan flyve, er nataktiv og lever af at rode i skovbunden. De lægger meget store æg (vidstnok de største ifht. kropsstørelsen) og på spidsen af deres næb har de nogle specialiserede celler der kan detektere bevægelser fra orme mm. når den stikker næbet i jorden.
Da den er i stærk tilbagegang bliver der nu gjort en stor indsats for at redde den, og det var kun tilladt at bruge rødt lys fra en lommelygte til at se den (og fotografere.)

Man kan selvfølgelig argumentere at det bedste ville være at lade dem være helt i fred, men det er det evige dilemma med naturbevarelse og truede arter – skal de have 100 % fred, eller skal vi forstyrre nogle få af dem og samtidig øge opmærksomheden og derigennem redde artsfællerne. Jeg er bestemt tilhænger af det sidste, og skulle nogle af bloggens læsere rejse til New Zealand vil jeg varmt anbefale at tage til Wellington og besøge Zealandia og deres Kiwi fugle. Deres avlsprogram har været en stor succes, så der er måske håb for denne særegne fugl, som er nationalfugl og grunden til New Zealænderes kælenavn som “kiwies” (Det er altså ikke pga. frugten…)

http://www.visitzealandia.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Kiwi

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 14, 2013 - 9:30 am

Neiiiij hvor fedt – En kiwi!

Fedt, den havd ejeg skisme ikke lige regnet med at se her… det må have været en fed oplevelse…

Besvar
Mikkel Christensen oktober 14, 2013 - 10:20 am

Bestemt 🙂 Vi så 2 forskellige. En ligeså interessant del er at høre dem. De kan udstøde nogle ret høje / dybe lyde når hannen / hunnen kalder på modparten i mørket. Skal i ikke have et par af dem i Regnskoven ? 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 15, 2013 - 1:45 pm

Jo det kunne da være en sjov tilføjelse, men generelt er dyr fra NZ og AUS helt umulige at få fat i!!

Men tak for bidraget og “rejsen”

Besvar
Hanne Fredensborg oktober 12, 2013 - 12:25 pm

Har loadet et bidrak op, men kan ikke se om det er lykkedes !!

Besvar
Hanne Fredensborg oktober 12, 2013 - 1:32 pm

Der kom den 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 14, 2013 - 9:30 am

Dejligt at den kom med! – det kan godt drille lidt!

Besvar
Kenn Jørgensen oktober 12, 2013 - 3:47 pm

For uglen-i-hulen hvor har du/I lokket mange dejlige
optagelser på banen. Gentlemen/GentleLadies det gør I skisme godt.
Hvor er det dejligt at se.

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 14, 2013 - 9:31 am

God stil Kenn..

Ja det er helt vild hvad der er tikket ind denne gang!

Besvar
henrik Vind oktober 13, 2013 - 1:23 am

Shit, hvor er der uploadet mange sjældent fede billeder.
Super fedt at se.

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 14, 2013 - 9:32 am

Go stil!

Ja det er helt vildt, det bliver ikke nemt at finde en vinder!

Besvar

Smid en kommentar til os