Fotofestival – fejring af lyset!

af Carsten Krog Pedersen

For 11. år i træk åbner fotofestival nu igen dørene, for et helt unikt arrangement, på dansk jord.

At gå til fotofestival, er ligesom at gå til en fodboldkamp, bare uden hooligans!
Her møder du gamle venner, eller får nye. Du drikker en øl i pausen og nerverne er helt uden på tøjet, når fotograferne fortæller. Dog er der ikke nogen trommer på tilskuerpladserne eller en dårlig dommer. Her er du selv dommer og dømmer helt frit om kampen, for meninger om billeder er mange!

Håbet med etableringen af fotofestival, var at etablere en festival, hvor vi havde mulighed for at lære af hinanden, få inspiration af de dygtigste og hygge med vennerne. Det syntes jeg vi efterhånden har opnået. At vi så også hygger med de dygtige foredragsholdere efterfølgende, er et unikt og ekstra plus. Her er der ikke stjerne nykker, eller folk der ikke vil aflevere til andre, her er vi alle på samme hold.

Foto: Carsten Krog Pedersen
Spanske José Bernito

Fotofestival 2018

Årets program afspejler fotofestival teamets brede tilgang til naturfotografi. Her er det klassiske naturfotografi, der er personlige fortællinger og eksperimenteren med kamera og softwares formåen.

Foto: Adam Schmedes

Du kan bl.a. opleve Adam Schmedes “Edderkopperne hus” en helt unik film, som også er vist på DR, om edderkopper, som er BBC værdig, Filmen fortæller om nogle af vore mange edderkoppe arters, vilde tilpasninger til livet og funderer over hvad, det er der gør, at vi er så bange for dem. I øvrigt er det første gang Fotofestival har en film på programmet.

Foto: Jonas Borinski

Film kan man også forvente mere af når Tyske Jonas Borinsky, fra Brothers of fly, åbner op for hans store passion, nemlig fiskeri. Han har sammen med broderen i Brothers of fly, rejst Europa tyndt og lavet helt unikke optagelser af fisk og fiskere, samt det landskab som udgør floderne i Europa.

Foto: Ivar Bjørdalsbakke

Foto: Wenche Dahle

Fra Norge kommer to dygtige fotografer Ivar Bjørdalsbakke som har en poetisk lidt drømmende tilgang tl fotografiet og Wenche Dahle, som har været blandt foregangs kvinderne i udvikling af moderne naturfotografi.

Engelske Vanda Ralevska byder på mere end blot foto. Besøger man hendes hjemmeside finder man ud af, at digte også spiller en vigtig rolle, i samspil med Vandas fotos.

Ny udgivede bøger

Fra Sverige får vi besøg af Roine Magnusson, som med et stærkt og personligt billedsprog, sætter fokus på sin egen hjemegn, hvor han voksede op. Med sig har han en nyudgivet bog og en udstilling, som også kan opleves på fotofestival.

Foto: Roine Magnusson

Flere nyudgivede bøger kan opleves, fra vores danske foredragsholdere. Her er Andreas Houmann med den nyeste som netop er udkommet i disse dage. Talentet i Thy hedder bogen og her vil han fortælle om tilblivelsen af den og hvad det kræver at komme fra idé til handling med sit bog projekt.

Presse fotograf Jakob Dall har noget på hjertet, når han med billeder fra verdens brændpunkter, funderer over menneskets placering i verden og naturen i sit projekt “Climate Change Dokumentary”. Jakob tager stærke billeder og har vundet flere priser, både nationalt og internationalt. Jakob arbejder bl.a. for NGO’ere og Information og Berlinske Tidende.

Foto: Jakob Dall

Fra verdens smukke områder, har vi fortællinger med fra en af Danmarks vel nok mest brugte guides på bl.a. Svalbard, men også Anarktis trækker historier i kølvandet på danske Henrik Haaning Nielsen. Henrik arbejder for og i naturen og bruger hele sit liv herpå.
I Danmark er han konsulent i sin egen natur registrerings virksomhed og har eget guide firma i det nordlige jylland med fokus på en af Nordeuropas største vådområder, Vejlerne. Her ud over er Henrik Olympus Visionary. Så hvis man gerne vil have gode historier fra naturen, så er det Henrik man skal vælge.

Foto: Henrik Haaning Nielsen

Støt op og mærk stemningen

Der sker meget mere på fotofestival og du kan se programmet på fotofestival.dk. Her kan du også købe din billet.

Det vigtigste er dog at du kommer i egen person, for det er kun sådan du får stemningen med. Man kan sagtens se youtube videoer og billeder på instagram, men at deltage i et foredrag eller et helt arrangement som fotofestival, det kan man altså ikke, få stemningen fra på skærmen derhjemme.

Så mød op. Støt de frivillige som år efter år, arbejder med at lave unikke arrangementer for din skyld.
Vi håber meget på, at se mange fra fotodanmark, for uden jer bliver der ikke noget arrangement. Det vil være et kæmpe tab for Danmark, hvis ikke vi har muligheden for at trække dygtige fotografer hertil.
Så støt op om vores fotografiske arrangementer. Ikke kun fotofestival, men alle har brug for dig som deltager og du har brug for inspirationen og stemningen.
Så tag en god ven med og nyd sensommeren en weekend i Thy.

Relateret indlæg

2 Kommentarer

mogens laier september 19, 2018 - 5:56 pm

Det er svært at finde datoen for det fine fototræf
v.h. mogens laier

Besvar

Smid en kommentar til os