Fandme Fed FotoFestival!

af Brian - fotomalia.dk

I sidste weekend havde jeg fornøjelsen af at deltage i FotoFestivalen i Thy – og hold da op det var en fed oplevelse!

FERNISERING

Fredag eftermiddag var der fernisering, og hele fem fotografer udstillede på det gamle rådhus i Thisted – niveuet på udstillingerne, var skyhøjt, og det var i superlækre omgivelser, så der var masser af mulighed for hygge. De fem fotografers billeder var meget forskellige fra hinanden, og det gav en yderst varieret udstilling – denne variation var faktisk noget der var meget gennemgående for hele festivalen, og det betød, at det næsen var umuligt at blive inspireret. Der var også rig mulighed for at få en sludder med dem der udstillede, og det var faktisk rigtig fedt at få lidt historier til billederne – det gjorde ihvertfald ikke billederne dårligere!

Udstillingen hænger på rådhuset helt frem til den 14. oktober – så hvis man er i nærheden, så er det absolut et must, at man lige kigger forbi – desværre er fotograferne nok taget hjem, så man må “nøjes” med deres fede billeder!

FOREDRAG

Som sagt var et af nøgleordene på årets FotoFestival “varieret!”, og det må man også sige at foredragsrækken var! Specielt vil jeg fremhæve min “roomie” Ard Jongsma´s foredrag om “Bokeh” og Jes Harfeld foredrag omkring etik – de to satte specielt gang i mine tanker…

Ard´s fordrag handlede, for at sige det meget kort, om hvordan han aktivt arbejder med at bruge bokeh´en til at understøtte en bestemt “følelse” i et billede – det lyder måske ikke som noget nyt, men Ards kunsteriske tilgang til det var dybt inspirerende, og jeg er stolt af at vide at han kigger med her på bloggen, og jeg håber på at han er med på at nørde lidt bokeh i den nærmeste fremtid!?

Jes, som er filosof, snakkede omkring etik i naturfotografering – altså om hvornår vi går over naturens grænse bare for at få billedet med hjem. Super fedt emne, og jeg skal blankt erkende at det satte gang i en masse spørgsmål for mig, spørgsmål som stadig pusler rundt i mit hovede… hvis jeg finder svar på dem skal jeg nok vende tilbage med det her på bloggen!

De andre foredragsholdere var også meget inspirerende, jeg vil faktisk gå så langt som at hvis man gik glip af fotofestivallens program, så er man gået glip af DET fedeste Naturfoto event i DK jeg nogensinde har været med til – det var dybt inspirerende!!!

FÆLLESSKAB

Nu er foredrag og udstillinger en ting, men Fotofestivalen er meget mere – det handler nemlig også om at alle vi underlige naturfotonørder mødes, og får lavet nogle kontakter rundt omkring. Hvis vi kan stå sammen som en mere samlet flok, så står vi langt stærkere for at få budskabet om, hvor fed naturen er ud!

At få budskabet ud omkring vores fede natur er vel kernen i naturfotografering og netop derfor vil jeg opfordre alle til at bakke op om dette projekt – med andre ord, få fingerene ud og få meldt jer til til næste år, jeg vil gerne sige god for at det ikke er spild af tid (hvis gutterne fra festivalen altså kan stable et lign. program på benene… men det lyder det til!!)

Personligt fik jeg selv skabt et par gode kontakter, og jeg glæder mig allerede til vi skal på tur!

Jeg glæder mig allerede til næste år, og vener i spænding på hvad der kommer på programmet!!

Følg med på FotoFestivalens hjemmeside – her er der meget mere info fra de sidste par år!

Til slut vil jeg gerne  give en kæmpe hånd til alle dem der står bag festivalen, de har virkeligt lagt blod sved og tårer i projektet, og det er MEGA inspirerende at se, hvad der er kommet ud af jeres anstrengelser – FANDME GODT ARBEJDE!!!

 

Relateret indlæg

14 Kommentarer

Ard Jongsma oktober 8, 2012 - 1:16 am

Ja, i lige måde Brian. Jeg kan kun bakke op om hvad du skriver. Synes det var imponerende at de kunne få så meget variation ud af det, som for mange folk vel virker som et ret snævert emne. Det summer også stadigvæk i mit hoved. Pragtfuld billede af Jes forøvrigt. Én af dem som jeg sagtens kunne have lyttet til i otte timer i træk 🙂

Og jo, har du set billedet på Still Words Facebook siden? Det projekt vil jeg mægtig gerne nørde lidt om på Fotomalia. Jeg skal fandeme sætte dem plads, alle dem som ‘bare’ henter gratis nemme baggrunde til deres billeder oppe i det sukkertophvide arktiske. Men jeg kan også godt se at det bliver et spørgsmål om at bekæmpe min største svaghed: manglen på tålmodighed…

Skal dog lige afslutte med hvor emnet startede: total opbakning om at alle skal vise sig frem i Thy næste år, naturfotografer eller ej. Kæft, det var meget inspiration for pengene!

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 15, 2012 - 11:41 am

Hey Ard…
.
Jep jeg har set hvad du har gang i på stillWords FB side – det ser godt ud, og jeg glæder mig til at følge det!

Besvar
Lennard oktober 8, 2012 - 8:55 am

Jamen jeg kan kun sige som de 2 andre SE AT KOMME AFSTED næste år ……. festivalen er en kæmpe inspirations kilde og en super lejlighed til, at mødes med fotografer fra nær og fjern, og hvem ved måske få nogle nye relationer/fotopartnere.
Ja Jes kunne man godt have brugt mere tid med at høre på og evt. diskutere i forsamlingen – han bragte nogle meget spændende spørgsmål på banen.

Såååå, ses vi næste år deroppe…………………….det gør vi da 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 15, 2012 - 11:42 am

Jep vi ses – nu må vi se om det er samme sted?
.
Hyggeligt at hilse på igen!

Besvar
Rasmus Hald oktober 8, 2012 - 2:53 pm

Fin anmeldelse og kan kun nikke genkendene.
Jeg synes generelt alle foredrag havde meget høj klasse, med stor variation og ikke mindst inspiration.
Og som du lidt hentyder til så var der også inspiration selv om man ikke var totalt natur fotografi nørd.

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 15, 2012 - 11:43 am

Velkommen til, og tak for din kommentar

Besvar
Jon Detlefsen oktober 8, 2012 - 4:18 pm

Tak for de fine ord gutter! Det er super fedt at lave et arrangement, der i den grad gir’ oplevelse og inspiration. Jeg har selv fået fyldt hovedet til bristepunktet med inspiration og fascination, men jeg er også allerede videre og har hovedet fyldt med næste års fotofestival! Ja, jeg tror sgu, vi gør det igen i 2013;)

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 15, 2012 - 11:44 am

Det vil jeg glæde mig til!
.
sig hvis i mangler nogen til at udstille eller snakke 😉

Besvar
Carsten Krog Pedersen oktober 8, 2012 - 8:30 pm

Åhh, hvor det luner – Tak! Flere års hårdt arbejde hen i mod dette event, for at opnå, netop det i her beskriver. Så er det atså lykkedes.
Nu glæder jeg mig til t komme til sverige til Skånsk Naturfotofestival til Marts.
Med hensyn til billedet af Jes, kan jeg kun tilslutte mig; Super fedt.

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 15, 2012 - 11:45 am

Tak for rosen af billedet – han var både levende at fotografere og høre på?
.
Vi glæder os til næste år!

Besvar
JanL oktober 8, 2012 - 8:32 pm

Takk for en fin opplevelse.
Jeg er ren amatør, men var på både på fernisering fredgag og foredragen på lørdag, og
hadde en kjempeflott opplevelse av heke festivalen..

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 15, 2012 - 11:46 am

Hej jan – velkommen til, og tak for kommentaren

Besvar
Søren Skovsgaard oktober 9, 2012 - 7:48 am

Måske Ard kunne lave et gæste indlæg baseret på hans foredrag om Bokeh – det kunne være rigtigt interessant 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk oktober 15, 2012 - 11:46 am

Hej Søren…
.
Det er allerede sat igang – det kommer!!

Besvar

Smid en kommentar til os