F-Stop Tilopa BC

af Brian - fotomalia.dk

For en måneds tid siden fik jeg en kæmpe stor brun kasse fra F-Stop Gear ind af døren, i kassen gemte der sig en Tilopa BC og den skal vi kigge lidt nærmere på idag!

Tjek den lige ud, den er helt sikkert det værd!

GODE TASKER!

Jeg er nok en lille smule nørdet når det kommer til tasker, og selvom der er rigtig mange på markedet, så er der, i mine øjene, faktisk kun en brøkdel der er værd at kigge nærmere på!

Da jeg ved et tilfælde faldt over firmaet  F-Stop Gear, fandt jeg endelig noget der så rigtig spændende ud, nogle tasker som er tænkt helt  anderledes end alle andre, nogle tasker som virkede til at kunne det jeg havde brug for – så nu var spørgsmålet bare om de også føltes ordentlige når jeg først fik dem i hånden.

Tilopa

I den store brune kasse gemte der sig en Tilopa BC, som er F-Stop’s andenstørste taske i deres Mountain-serie. Lige siden jeg fik tasken ind af døren har jeg brugt denne Tilopa BC som min primære taske, og nu er vi klar med et lille preview.

 

Nu er en lille måned jo ikke meget tid at teste en taske sådan rigtig til bunds, men jeg må sige, at jeg er meget positiv, og glæder mig til at få den med på tur for rigtigt at få testet den i felten!

Men indtil videre kan jeg kun sige, at den sidder godt, er super praktisk og at jeg kort sagt er ret forelsket!

Relateret indlæg

63 Kommentarer

Brian Bannerskjold februar 21, 2013 - 11:06 am

Den ser godt nok lækker ud den taske ,dog set ud fra stropperne ser det ud til at man skal være en stor bygget person for at den sidder ordentligt ,er det tilfældet.

Besvar
Kasper - fotomalia.dk februar 21, 2013 - 1:40 pm

….Den sad rigtig godt på Brian, så hvis du mener at man skal være en ekstremt buttet person, så har du nok ret 🙂

Besvar
Mads - fotomalia.dk februar 21, 2013 - 1:49 pm

Ja, det var lige det jeg skulle til at svare. Brians fedme gjorde, at tasken sad utrolig godt. Han talte faktisk om at droppe sit korset, og så i stedet gå med sin nye taske istedet!!

Besvar
Kasper - fotomalia.dk februar 21, 2013 - 2:59 pm

Korset! Går han med korset!?! Hold da kæft, hvordan ser han så ud uden? Jeg tvivler på at hvis han så dropper korsettet at så tasken vil kunne løsnes nok til at nå rundt om ham. Han er jo så nok på størrelse med en olietønde!

Besvar
Mads - fotomalia.dk februar 21, 2013 - 3:07 pm

Hehe – jeg har faktisk hørt rygter om at “Jabba The Hut” bygger på Brian korpus.

Brian - fotomalia.dk februar 21, 2013 - 8:49 pm

Hold da op hvor i hygger jer – ja okay jeg går med korset, men jeg går da i det mindste ikke med dame undertøj som Kasper og gummi bukser som dig!
.
Og i skal slet ikke snakke om at jeg er den fede – tror stadig jeres vægt har det noget hårde en min!
.
Ja jeg ved det var et fesent comeback – jeg må være træt!

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 21, 2013 - 8:42 pm

Hej Brian.
.
Den er super fed, og nej jeg tror den vil passe de fleste – den sad ihverfald fint på både gnomen mads – han er faktisk kun 1.20 og på Kasper som bare er et misfoster – vi bruger bare filmtricks når de er med i videoerne!
.
Spøg til side – jeg vil mene at den vil passe til de fleste, så længe de ikke er meget højere end mig – mindre er ingen problem!

Besvar
Johnny Møller februar 21, 2013 - 11:35 am

Fin gennemgang! Er specielt vild med fløjten, som helt sikkert vil være til gavn for alle energiske og eventyrlystne fotografer 😀

Så bestemt et taske mærke jeg skal se nærmere på, som afløser til min Löwepro, der faktisk er lidt klodset at bevæge sig rundt med i naturen.

Glæder mig til at høre hvordan den fungerer i felten..

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 21, 2013 - 8:57 pm

He he – Ja fløjten er fin 😉
.
Ja tasken virker meget mindre klodset, den er meget nemmere at have med rundt! – med min gamle taske følte jeg hele tiden at jeg ramte ind i ting, men det gør jeg ikke med denne!
.
Jeg glæder mig også til at få den rigtigt med i felten!

Besvar
kim februar 22, 2013 - 8:32 am

Jeg holder meget af jeres videoer. De er en fin kombi af god info og humor.
Man fornemmer at der må være lagt meget mere arbejde i det, end det der umiddelbart fremgår. Tak for en fed griner drenge!
.

Tasken ser egentlig stor nok ud til mig. Jeg har det med at købe dem for små, jeg ved ikke hvorfor, men det er et problem, når jeg ikke kan have alt det nødvendige perifere udstyr med.
.

Lige nu kører det ok for mig, men jeg skal forhåbentligt til Skotland i august, og der ville jeg godt kunne medbringe regntøj, trangia og helst ekstra fodtøj. Ja og oveni dette måtte der såmænd også gerne være plads til at lægge det overtøj i, som man starter ud i, om morgenen. Hvis man er heldig nok, bliver vejret jo bedre op af dagen, på solsiden, så der skal også være plads til tyk jakke osv.
.
I ICU’en skal der blot være to huse og 3 objektiver, trådudløser, batt. o.lign.
.

Hvad ville du vurdere var en passende størrelse f-stop her Brian?
Satori EXP, eller bliver det formeget?
Jeg vil naturligvis købe forskellige ICU, men er også indstillet på ikke at slæbe hele reolen og køkkenvasken med på et hike.

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 22, 2013 - 8:45 am

Hej Kim..
.
Tusind tak fr kommentaren, det varmer – vi hygger os med at lave det, men det bliver ekstra godt når der er god respons!
.
Ja jeg vil umiddelbart mene at en Satori EXP ville være den rigtige størrelse, men jeg har ikke set den endnu – jeg forventer at der lander en i Randers i næste måned.
.
Det er lige ved at Tilopa’en er stor nok, specielt hvis man udnytter mulighederne for at spænde ting uden på, men jeg tror du ville blive mere tilfreds med at tage nummeret større – jeg vakler lidt i mellem at tage en Satori eller en Tilopa med til Ecuador – beslutter mig helt når jeg har set begge!
.
Jeg syntes som jeg siger i videoen at ICU konceptet er genialt, og det fungere sgu ret godt !
.
Hvis/når vi ses til FotoMalia dagen så kan du jo lige se ordentligt med fingerne!

Besvar
kim februar 22, 2013 - 8:59 am

Selvtak Brian!
Vi ses selvfølgelig denne gang. Jeg har set frem til det, så betragt dette som et fuldt og bindende forhåndstilsagn.
.
Hvad er leveringstiden egentligt og fragtomkostninger?
Jeg har spurgt hos Goecker, om de ville tage mærket i sortiment, men de er tilfredse med det de har, og de har jo ret. Hvis de skulle lagerbinde på alt det der findes derude, ville de gå nedenom og hjem.

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 23, 2013 - 2:33 pm

Hej Kim – jeg ved at F-stop arbejder på at få en forhandler i DK, og at de er meget tæt på, så det er på vej!
.
Det lyder godt at vi kan regne med dig i år! – vi glæder os, og har allerede nogle sjove idéer, så må vi bare håbe at vi kan leve op til forventningerne 😉

Besvar
Søren Skovsgaard februar 23, 2013 - 4:56 pm

Wow, kan man forhåndstilmelde sig til fotomalia eventen, og dermed sikre sig en plads? 🙂

Besvar
Jacob Almtoft februar 22, 2013 - 11:36 am

Fed gennemgang!

Syntes måske der er for mange “indgange” på tasken, samt en del stropper, lynlåse og andre dimser der gør den lidt spraglet. Kan til gengæld godt lide detaljen med åbning i “ryggen” og den interne taske til grej.

Kasper… du er den fødte skuespiller, man ser bare frygten lyse ud af dine øjne 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 23, 2013 - 1:41 pm

Hej Jacob – ja der er mange stropper og indgange, men i det daglige brug er de ikke i vejen, de er lavet så de ikke irritere – til gengæld syntes jeg det er rart at kunne variere hvor man hænger sit stativ, alt efter opgave.
.
Det var oprigtig frygt – vi havde ham helt oppe i toppen af trukken, og han er ikke så vild med højder 😉

Besvar
Lars Holst Hansen februar 22, 2013 - 11:48 pm

De ser fine ud! Men hvor er deres hjemmeside/webshop noget skrammel… og så er det meste i restordre… eller måske! Man får listet en vare ved parentesen (Out of stock). Nedenunder står der så (This item may be on back-order)…
I deres support forum (https://getsatisfaction.com/fstopgear/topics/what_happened_to_grey_mist) skriver de at de ikke længere laver tasker i lysegrå (Grey Mist). Man kan dog stadig bestille dem for de er stadig listet i webshoppen (men som out of stock)!
Jeg er lidt lun på deres Satori EXP http://fstopgear.com/product/mountain/satori-exp men både den og de store ICUs jeg har brug for er tilsyneladende i restordre… :-/

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 23, 2013 - 1:43 pm

Hej Lars..
.
Ja jeg kan godt se hvad du mener – men jeg ved at det er fordi der er ret meget rift om varene, så de har svært ved at holde dem hjemme – men mon ikke de får styr på produktionen 😉
.
Jeg har fået at vide at både Satori og Large ICU formentlig snart er på lager igen – Jeg venter også på at få dem hjem!

Besvar
Søren Skovsgaard februar 23, 2013 - 11:21 am

Tak for en spændende gennemgang – som klart vakte min interesse. Jeg manglede bare lige i videoen at se hvordan du åbnede fra ryggen. Skal der åbnes to gange, i.e. en for ryggen og en gang for ICU’en?
.
Jeg har i dag en Lowepro flipside 400AW, som også er den der åbnes fra ryggen hvilket jeg også sætter stor pris på, og som er stor nok til at have Nikons hellige 3-enighed, en 50mm eller telekonverter, en enkelt blitz og D700 koblet på en af de 3 objektiver. Den har også et forrum, men ikke så stort at det kan have laptop eller tøj, så denne ser en smule større ud, og lidt mere fleksibel. Om det gør den en opgradering værd på et tidspunkt, måske? Kan godt lide ICU’ens fleksibilitet, da jeg som regle slæber ovenstående med, og højest udskifter det ene objektiv med makro objektivet.

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 23, 2013 - 2:30 pm

Hej Søren…
.
Med hensyn til ryggen, så kan man faktisk selv vælge om man vil åbne en eller to gange – det er lavet sådan at man kan folde åbningen af ICUen væk, så du ikke behøver at bruge denne.
.
Jeg har dog valgt at lade de sidde, da jeg syntes det giver lidt ekstra beskyttelse af grej og ryg – jeg lyner den ikke, så den følger næsten bare med når jeg åbner – det er mindst lige så nemt at komme i tasken som i min gamle, dog sidder grejet lidt bedre fast da ICU’en er lidt lille – men jeg skal bare have en der er lidt større!
.
Jeg er også helt vild med flexibiliteten i ICU’erne, det er smart at man kan tilpasse efter behov.
.
Jeg laver snart et indlæg mere om ICU’erne, for jeg er faktisk blevet lidt vild med dem – men mere om det senere!

Besvar
kim februar 23, 2013 - 3:24 pm

Der er mange grunde til at jeg er yderst interesseret i f.stop med ICU’erne løst. Overvej lige dette; Du skal ud at flyve. Du er nødt til at medbringe en motherf…. stor rygsæk. Dit fotogrej har bedst af at være inde i kabinen, hvor du sidder. Med f-stop kan du bære din ICU ind i kabinen, og du kan pakke din rygsæk ned i en kuffert, og sende den til lastrummet. Man kan sågar sætte ICU’en over i en roller, skulle der være brug for det. Jeg skulle helst have en inden vi er i August.
Hvor lang tid skulle du vente på dit eksemplar Brian?
Var forsendelsesomkostningerne store?

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 23, 2013 - 3:58 pm

Ja det der har jeg også tænkt på, min tanke var faktisk at jeg måske kunne have alt hvad jeg skulle have med i en Satori – også bare tage ICU’en med som carry on og smide resten i lastrummet!
.
Jeg er ikke bestilt i den forstand, jeg lavede en aftale med den skandinaviske slags chef om at låne en til test, og fik en helt ny taske 2 dage senere.
.
Den blev sendt som var det en normal bestilling, så det gik ret hurtigt..
.
Det var ikke helt det svar du søgt, men mere ved jeg ikke?

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 25, 2013 - 8:53 am

Svare lige på denne “Wow, kan man forhåndstilmelde sig til fotomalia eventen, og dermed sikre sig en plads?” Her i stedet..
.
Man kan da prøve, men om det virker det vil jeg ikke komme ind på! – Vi arbejder på en idé så vi kan have lidt flere med i forhold til sidste år – såmå vi se om det kan lade sig gøre!
.
Men vi arbejder på sagen!

Besvar
Lars Holst Hansen februar 24, 2013 - 1:51 pm

Har bestilt en Satori EXP med Pro Medium og en Pro XL. Pro ICU’erne skulle være dyb nok (16,5cm) til at rumme kameraer m greb og en 200-400 med modlysblænde og “dæksel”. I Grønland plejer jeg bare at fylde telen i sidelommen på en stor vandrerygsæk http://www.norrona.com/Products/0045-00/para-ranger-synkron-pack-120l og så gå med kamera om halsen eller under armen eller i en vandtæt Ortlieb Aqua-Cam http://www.ortlieb.de/_prod.php?lang=en&produkt=aquacam
Jeg er meget spændt på bærecomforten af Satori EXP’en når den er fuldt lastet. I Grønland skal vi også bære en riffel til evt. isbjørneforsvar. Den har jeg spændt på siden af den store rygsæk (fin afbalancering af 200-400…) Har dog netop bestilt nogle specialremme så man kan gå med riflen “under armen” fastgjort til hoftebælte og skulderrem. Bliver interessant at se om det går at overføre til Satori’en.

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 25, 2013 - 8:57 am

Spændende… Jeg glæder mig til at se hvad du syntes om den, der er vist også en på vej til mig når de får dem på lager igen!
.
Jeg syntes comforten af Tilopa er rigtig god, dan sidder “fast” på ryggen, og er meget smallere end min gamle taske – det betyder rigtig meget når man bevæger sig i skoven (måske ikke så vigtigt på grønland).
.
Det lyder til at være noget af en oppakning du har med når du vandre rundt der oppe – hvad vejer hele din oppakning?
.
Bor du permanent på Grønland, eller er du i DK?

Besvar
Lars Holst Hansen februar 25, 2013 - 4:23 pm

Hej Brian!
Det er ikke ualmindeligt at min “dagtursrygsæk” under feltarbejdet i Grønland vejer over 20kg. Hvis jeg bare er “på arbejde” og ikke ude på egentlig fotomission begrænser jeg for det meste fotogrejet til et enkelt hus, 200-400, 14-24, evt TC, og stativ. Jeg bor i DK men har i løbet af de sidste 7 år tilbragt over 800 dage med feltarbejde i Nationalparken i Nord- og Østgrønland. De seneste par år er jeg begyndt at arbejde med ubemandet foto (fælder og sågar robot). Så er en kæmpe rygsæk altså fin at bære i…

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 25, 2013 - 9:16 pm

Ja det var da en ordentlig slat – både grej og dage på grønland!
.
Jeg har selv leget noget med fotofælder, og jeg syntes det er super spændende, jeg er også kommet lidt igang i gen i år og håber på at have minimum en med når jeg tager til Ecuador til maj.
.
Hvad bruger du som trigger – har du selv lavet en eller?

Besvar
Lars Holst Hansen februar 25, 2013 - 10:17 pm

Hej igen.
Jeg har brugt en enkelt Trailmaster 550 http://www.trailmaster.com/tm550.php men vil gerne have mindst 3 fælder i brug i år så jeg har luret på at lave noget selv.
Opdagede lige et par resourcer ang. fotofælder som sikkert kunne have din interesse.
Denne http://www.snapshotsniper.com/SSII.htm fra http://www.snapshotsniper.com/HomeBrewProducts.htm så umiddelbart lovende ud. Det at man kan programmere til f.eks at holde lukkeren i bund i 1 sek hvorefter der skal være 5 eller 10 sek. pause, kunne godt være smart. Jeres fælde tager billeder uden pause ikke? Så riskikerer man hurtigt at få fyldt kortet op! Da jeg brugte TM550 for første gang fik jeg en masse billeder af moskushår der bevægede sig i vinden! http://hilmer-koch.dk/forum/threads/fotofældefangst-ved-moskuskadaver.699/

Fandt også lige
http://uk.groups.yahoo.com/group/cameratraps/message/11

Lyder spændende med tur til Ecuador. Har været der et par gange som rejseleder (mest Galapagos). Held og lykke med fældefangsten. Det er en herlig form for fotografering.

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 25, 2013 - 10:24 pm

Vi har faktisk alle dem vi har selv, og har både nogen med og uden “pause” og nogen med IRstråle og PIR som din TM550. Jeg er mest til IRstråle da det gør det nemmere at arbejde med flash (hvilket er lidt bøvlet, men nødvendig i regnskoven).
.
Tak for resurserne dem vil jeg lige studere – det kunne være spændende at mødes og udveksle historier (måske vi skal mødes ved mine okser til sommer)?

Besvar
Lars Holst Hansen februar 26, 2013 - 1:23 am

Hej igen!
Ja det kunne være hyggeligt at mødes og sludre en dag og jeg har faktisk aldrig fået besøgt “Regnskoven”. Hele sommeren er jeg dog i Grønland. Du må lige forklare hvorfor IR-stråletypen er mere anvendelig med flash i regnskoven! Jeg har nogle planer med noget flash inden i et moskuskadaver…

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 26, 2013 - 2:59 pm

Fordelen ved en IR stråle er at du kan styre hvor dyret er i billedet når fælden fanger billedet – det er en fordel fordi dyret nogen gange bliver en anelse forskrækket ved flashglimtet, så hvis billedet er taget med en PIR er der en større chance for at billedet ikke bliver som ønsket og at dyret ikke nødvendigvis kommer tilbage.
.
Jeg arbejder faktisk på at opfriske et gammelt indlæg omkring PIR vs IRstråle – det kan være det kommer op snart..
.
Så er du i DK nu?

Besvar
Lars Holst Hansen marts 3, 2013 - 4:41 pm

Hej igen!
OK, ser frem til det indslag!
Jep jeg er i DK indtil sidst i juni og så 3,5 måned i Grønland.

Besvar
Thor Hjarsen juli 20, 2013 - 7:42 am

Hej Kim – meget fin side med mange info!!! Ved du om der er noget nyt om DK eller EU forhandler af F-stop-taskerne? Import fra USA medfører jo efterhånden pålæggelse af dansk importtold og moms med 100% sikkerhed…

Besvar
Bornholmeren juli 20, 2013 - 1:54 pm Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 26, 2013 - 6:30 pm

Thumbs up!

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 26, 2013 - 6:26 pm

Hej Thor..
.
Nu hedder jeg vist Brian (hvis det er mig du skriver til) – Jeg har lige skrevet til f-stop for at høre hvordan det ser ud med levering i dk..
.
Men som René skriver, så er Goecker nok bedste bud
.
Og velkommen til forresten..

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 26, 2013 - 6:28 pm

F-stop siger at goecker formentlig vil have lidt på lager sidst i aug eller først i sep..

Besvar
Vilhelm januar 1, 2014 - 9:06 pm

Købte min f-stop Loka på producentens amerikanske hjemmeside. Leveringen skete fra deres europæiske lager i Holland. Derfor ingen told eller dansk moms. Eneste minus er den til tider lange leveringstid – i mit tilfælde 3 måneder – men ellers helt problemfri handel. Alternativt kan http://www.cameranu.nl anbefales. Billigere end Goecker.

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 1, 2014 - 10:02 pm

Det var et godt tip – tak for det!

Er du glad for lokaen – og er der plads til en computer i den?

Besvar
Vilhelm januar 2, 2014 - 11:03 am

Hej Brian.

Jeg er rigtig glad for Loka’en. Med en medium ICU er det plads til alt det væsentlige, idet jeg altid prøver at begrænse mig til nogle få objektiver, så rygsækken er til at bære på længere vandreture. Men der er ikke plads til andet en en tablet eller en lille computer i Loka’en. Ikke noget problem for mig – jeg redigerer aldrig ude i felten 🙂

Materialevalg og ergonomi er helt i top. Hofteselen giver god aflastning af skuldrene, og modsat de fleste andre foto-rygsække, er der plads til ekstra tøj, vand og madpakke (som du så fint nævner i din video). Har jeg behov for ekstra udstyr (flashes, triggers og filtersæt), smider jeg det bare i sækken ovenpå ICU’en. Der er fin adgang til disse ting via ryg-åbningen med en medium ICU i Loka’en. Og så er jeg glad for at kunne fastgøre 3-foden på siden af rygsækken, hvilket jeg mener belaster skuldrene mindre end hvis monteret midt bagpå – og desuden mindsker risikoen for at ramme imod grene eller andre forhindringer. Jeg har dog endnu ikke prøvet Loka’en på trekking i rigtig varmt vejr, hvor sved på ryggen måske kan være et problem, da f-stop’s design jo ikke tillader et ventilerende net på bærefladen. Men alt i alt er Loka’en en rigtig fin dagstur fotorygsæk!

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 3, 2014 - 4:19 pm

Tak for gennemgangen – det virker som en rigtig fed taske… og nu er der en på vej til mig…

tror du der er plads til en MacBook Air?

Besvar
Vilhelm januar 3, 2014 - 9:47 pm

Der er en lomme på indersiden af fronten (altså modsat ICU’ens åbning), og her smutter en MacBook Air snildt ned i – har lige prøvet med min datters MacBook Air. Lommen er beregnet til en vandblære og er derfor ikke foret, så jeg ville bruge et sleeve omkring MacBook’en for at beskytte den mod stød.

Du kan godt glæde dig til at få Loka’en! 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 3, 2014 - 10:33 pm

Uuhh det lyder dejligt – hvad størrelse er hendes Air?

Besvar
Vilhelm januar 4, 2014 - 1:06 pm

Den lille model 11′

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 4, 2014 - 1:33 pm

Hmm Hvad tænker du med en 13″

Besvar
Vilhelm januar 5, 2014 - 4:12 pm

Måske. Men ellers kan en 13″ sagtens ligge bag ICU’en.
God fornøjelse med rygsækken.

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 6, 2014 - 4:30 pm

Takker – jeg glæder mig til at få den hjem…

Besvar
Vilhelm januar 29, 2014 - 8:57 am

Her er en helt anden mulighed for en rygsæk med samme opbygning som f-stop: http://www.guragear.com/uinta/

Den kan tage en 17″ mac.

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 4, 2014 - 7:18 pm

Tak for tippet!

Lars Holst Hansen januar 5, 2014 - 10:17 pm

Forstår ikke hvorfor du skal bruge en Loka, Brian! Personligt ville jeg ønske at f-stop lavede en taske der var endnu større end Satori EXP, ikke kun fordi at jeg nok knapt kan stoppe det allermest nødvendige i en ICU XL. Man glemmer næsten altid hvor rart det er at have ekstra plads i en fotorygsæk til proviant, vand ekstratøj samt reflektorer og andet lysmodificeringsgrej. Du har jo en Tilopa BC på 48L 1.79kg. Det er 37.3g/L. Loka er 37L 1.56kg som er 42.1g/L. Der er altså en anelse mere “dødvægt” pr volumen. Desuden er Loka kun 230g lettere end Tilopa. Tilopa’ens lommer er designet på en andet måde hvilket vil sige at du er tvunget til at pakke på forskellig vis. Når noget af ekstraudstyret skal frem i en fart skal du først lige tænke en ekstra gang… Satori EXP er på 62L 1.85kg hvilket er bare 29.8g/L dvs at Loka er næste halvanden gang så tung pr rumfang som Satori EXP! Måske jeg skulle prøve om jeg kan sqeeze 200-400, 70-200, 24-70 eller 50, 14-24, 105, TC-14EII, SB-800, SB-900, D4, D700 samt diverse ned i en Satori EXP m XL ICU!

Besvar
Vilhelm januar 6, 2014 - 10:07 am

Yes, valg af rygsæk er et spørsmål om formålet med den. Ekspedition eller dagstur, stort eller lille udstyr.

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 6, 2014 - 4:40 pm

Nemlig – helt enig, der findes ikke EN rygsæk til alt – selvom Tilopaen kommer meget tæt på!

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 6, 2014 - 4:32 pm

Gode betragtninger – men jeg har ikke bruge for en tur taske mere – jeg skal bruge en “hverdagstaske” til små ture med familien, og til at komme til og fra arbejde…

Satorien skal nok komme, jeg skal bare lige have den rigtige tur på progrmmet – men så skal jeg have den helt sikkert!

Besvar
Lars Holst Hansen januar 26, 2014 - 11:38 am

Har nu prøvet at sqeeze men det går ikke jeg får ikke plads til 70-200 og flash… Ærgerligt for det virker ellers som en meget lækker taske og et super koncept! Det er måske bare mig med min lange ryg men jeg vil altid langt foretrække en stor taske som sidder godt på ryggen og er delvis fyldt end en lille taske der sidder mindre godt men er helt fyldt. Jeg har selv en større samling fotorygsække men bruger stort set kun en enkelt af dem.

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 26, 2014 - 9:54 pm

Hehe jeg er også ved at have en halv stor samling efterhånden – og ja man ender altid ved dem samme – men derfor skal man jo lige prøve lidt nyt en gang i mellem…

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 6, 2014 - 4:35 pm

Tak for linket.. det er hermed læst!

Besvar
På jagt efter den grønne anakonda: FotoMalia december 9, 2014 - 12:19 pm

[…] jeg hoppede i vandet havde jeg som regel “kun” min 14-24mm på kameraet, resten af grejet lå i fototaske i kanoen, godt pakket ind i det der tilhørende regnslag – for udover sumpen under os, så […]

Besvar
Anita K Andersen februar 26, 2017 - 7:10 pm

Hej Brian!
Har anskaffet mig en F- stop Tilopa, som den du har skrevet om. Forøvrigt den bedste fototaske jeg endnu har ejet. 🙂
Påtænker at bruge den som håndbagage med fotoudstyr på rejser.
Ved du om et fotostativ hægtet uden rygsækken bliver accepteret, ved håndbagage?

Anita K Andersen

Besvar
Brian - fotomalia.dk februar 26, 2017 - 7:34 pm

Hej Anita.. hmm nej det ved jeg faktisk ikke, jeg pakker altid mit stativ i den taske jeg checker ind (hvis jeg tager et med).

Jeg ville være lidt bekymret da det kraftigt signalere meget tungt grej, og tænker at chancen for at blive vejet er større!

?

Besvar
Vilhelm Tetens februar 27, 2017 - 10:57 am

Hej Brian og Anita.

Jeg var på denne ‘tråd’ af beskeder for 3 år siden. Bruger stadig min nu gamle f-stop Loka med stor glæde. Den har modstået en masse skrab, vand og mudder – men fungerer fortsat optimalt. Med hensyn til fastgørelse af et fotostativ, har jeg aldrig rigtig kunnet finde en god løsning (uanset de utallige rygsække jeg har haft!). Indtil for nylig, hvor jeg fandt på at anvende nogle løse dele fra mine kamera-stroppe af mærket OP/TECH. De har nogle Uni Loop connectors, som meget let kan forbindes med øjet, hvortil skulderremmen på rygsækken er fastgjort. Stativbenene placeres i den nederste udvendige lomme på siden af rygsækken, og stativets top spændes herefter fast med disse Loop connectors. Det giver en meget stabil og sikker fastgørelse af stativet, ergonomisk tæt på kroppen. Jeg foretrækker altid sidemontering, så rygsækken kan lægges på jorden med adgang til kamera-indsatsen, og uden at stativet ridses eller bliver beskidt. Da OPTECH stroppene er med klik-spænder, kan stativet lynhurtigt spændes fast og frigøres igen.

Denne tilføjelse af et par permanente Uni Loop connectors har endelig gjort min f-stop Loka rygsæk helt perfekt! Jeg formoder, at løsningen også kan anvendes på en Tilopa.

Jeg sender gerne billeder af denne løsning.

Mange hilsner
Vilhelm

Besvar
Anita K Andersen april 1, 2017 - 10:05 pm

Hej Vilhelm.
Så først dit svar i dag.
Jeg vil rigtig gerne se billeder. Det lyder som en rigtig god løsning.
Mange hilsner

Anita

Besvar
Vilhelm april 6, 2017 - 7:29 pm

Hej Anita.
Har sendt 3 billeder til din hjemmesides mail-adresse.
Hilsen
Vilhelm

Besvar

Smid en kommentar til os