Et dårligt billede, er det der ikke bliver taget

af Jakob Kjøller

Mange er “fotografer” i bestemte tidsrum. Det vil sige, at man kommer hjem fra skole eller arbejde, tager sit kamera og går ud igen, hvilket som sådan er fint nok.

Bare ikke for mig. Jeg er ret ofte styret af impulser. Jeg kan godt være kreativ på bestemte tidspunkter, men det er vigtigt, at jeg kan være kreativ, når jeg ser et motiv der fascinere mig, hvilket betyder at jeg altid skal have kameraet med.  Det kan være både godt, men også lidt peberet 😉

FRA FØR SMARTPHONE TIDEN

Ret hurtigt, i min foto karriere, gik det op for mig, at jeg gik glip af rigtig mange billeder, primært fordi at jeg ikke havde et kamera med mig. Det var dengang Sony K790 med et 3,5 mpix kamera, var det hotteste mobilkamera, ikke helt det vi har nu idag. Derfor var jeg ude og købe en taske, der kunne indeholde både min computer og mit kamera.

Oprindeligt startede jeg med en NG rygsæk, derefter morfede jeg over i en Crumper messenger bag ting. Ulempen var, at der kunne være rigtigt meget i tasken, og inden jeg så mig om, havde jeg alt med og endte i en Retrospective™ 30 (lækker taske, bruger den stadig!), da den fyldte mindre. I den lå alt fra 14-24, 24-70, 70-200, en 85 + 50 mm., og en flash.

MAN KAN OGSÅ HAVE FOR MEGET MED SIG

Helt sikkert, det var super fedt, at have al sit lækre og elskede grej med sig. Men det var tungt, og var jeg på et nyt kontor, var jeg altid kritisk med at lade tasken stå på kontoret, alt i mens jeg spiste frokost, og bilen havde jeg heller ikke rigtigt lyst til, at have den stående i, det var alligevel en månedsløn eller to, der lå i tasken. Derfor jeg skar indholdet ned til et hus + 50 mm + 85 mm glas.

Efter nogen tid, faldt jeg over, eller rettere en buddy af min (du ved hvem du er!!), ævlede om de nye Ona-tasker, der bare var så lækre! Efter at have set dem, stod det klar, sådan en måtte jeg bare have.

Det endte med en ONA The Brixton. Den kan indeholde et kamerahus, et par primes og en bærbar, de skriver en 13″ bærbar, men den kan godt klare en MacBook Pro 15″ Retina.

Til at starte med, havde jeg en Fuji 100x i tasken. Jeg ved ikke hvorfor, men den elektroniske søger er bare ikke mig, og at være låst på 35 ish mm., var ikke noget jeg havde det godt med. Så da jeg en dag fik et godt tilbud på et Nikon DF (jeg elsker bare det kamera), valgte jeg at slå til.

ONA THE BRIXTON DARK + Nikon DF

 

Jeg har næsten altid mit Nikon DF, en 35 mm f2.0 + en 50 mm f/1.8 med mig, sidstnævnte skal skiftes med et 50 mm f./1.2, når jeg har “tid” 😉

Jaja, jeg ved godt, man har jo sin mobil med sig, der kan man altid lige snuppe et billede. Men det er for mig bare ikke det samme, da jeg elsker at se verden igennem en søger.

Hvad med dig, har du altid dit kamera med dig?

Hvis ja, hvad render du rundt med?

Relateret indlæg

4 Kommentarer

Theis Poulsen marts 16, 2015 - 9:53 pm

Bagomania – det er der vist mange fotografer der lider af 🙂

Må nok indrømme at jeg er for ringe til at have et rigtigt kamera med. Det bliver ofte bare mobilen. Det “rigtige” er typisk noget jeg tager med hvis jeg skal lave billeder.

Det betyder helt sikkert jeg engang imellem glipper noget.

Drop den 1.2 og brug sigmas 😛

Besvar
Jakob Kjøller marts 19, 2015 - 8:10 am

Hey Theis, hvor er det sjove i, at bruge noget man allerede har??? 😉

Besvar
karinott marts 16, 2015 - 10:52 pm

Jeg kan heller ikke med at tage billeder med andet end et ‘rigtigt’ kamera. Som udgangspunkt har jeg altid min kamerataske med rundt men er faldet lidt af på den på det seneste.

Besvar
Jakob Kjøller marts 19, 2015 - 8:09 am

Der er helt klart, tider, hvor man ikke altid få tasken med sig. Men oplever altid, at den stille og roligt kommer tilbage på skulderen 😉

Besvar

Smid en kommentar til os