Er FotoMalia gået i stå? Nej det er bare Brian der er gået i stykker!

af Brian - fotomalia.dk

Jeg siger det bare lige ud – Jeg har været fuldstændig slået til tælling, og fuck det har og er sku hårdt!

Kender i det, ens kreativitet og fotogejst er fuldstændig og aldeles væk, der er ingen motivation og man har ingen ideer til hvad man skal tage billeder af. Ud over det har jeg haft total manglende motivation, nå ja og en ret træls trykken for brystet, hvilket jeg må tolke som ret dårlige symptomer.

Det stinker!

Jeg er lige pt. ramt af en rigtig slem omgang “fotoblokade”, og jeg hader det – jeg har lysten til at være kreativ, men hvis jeg forsøger så sker der ingen ting – der kommer kun lorte billeder ud af det. Øv det er ikke fedt, og jeg er nød til at finde en vej ud, for det holder jo ikke, jeg lever jo af at være kreativ!

Jeg ved faktisk ikke helt hvordan jeg skal komme igennem det, for jeg har aldrig oplevet det før, og jeg ved ikke rigtig hvad det er der har udløst det, og det er jo nok det der gør det rigtig svært.

Jeg har haft rigtig, rigtig, travlt det sidste stykke tid, og føler hele tiden jeg er lidt bagud – jeg tror at dette er en af grundene til mit fotoblokade, men normalt bruger jeg netop foto til at stresse af og finde ro. Men når jeg kun laver lorte billeder, så stresser dette det mig mere og det går helt galt. Jeg har haft gang i rigtig mange ting som har fyldt rigtig meget i mit hovede, og i virkeligheden har jeg nok slået lidt for mange og lidt for store brød op – det er nok det der er problemet – heldigvis er der ved at være styr på de fleste af tingene, og det håber jeg hjælper!

Vejen ud?

Jeg har allerede været igennem en masse løsningsmodeller, som set i bagspejlet nok ikke har været lige skarpe alle sammen. Jeg har lige hurtigt listet en række af de ting jeg har tænkt som mulige løsninger op, i den række følge de er kommet ind i mit hoved. Nogle af tingene har jeg allerede forsøgt, eller kommet fra igen, men der er også et par som jeg ikke helt er nået til endnu – jeg har skrevet en lille kommentar til hvert punkt, i håb om at andre der skulle være så uheldige at komme i samme situation, måske kunne bruge mine tanker til noget!

1. Nyt grej!
Alle ved jo at det altid kommer an på grejet!
Hmm efter lidt tid kom jeg til fornuft, og måtte erkende at jeg jo faktisk har lavet billeder som jeg har været ok tilfreds med, med det udstyr som jeg har nu! – Så nyt grej var nok ikke løsningen!

2. Nyt grej!
Nyt grej, for alle ved jo at nytgrej øger kreativiteten mærkbart, og det var jo præcis det jeg har brug for!
Men igen endte min fornuft med at få mig på andre tanker, eller det var nok mest min slunkne økonomi der i første omgang fik mig til at tænke at det nok kun ville dulme mit problem i en kort periode (altså lidt lige som at pisse i bukserne når man fryser).

3. Erkendelse
Erkende at jeg har et problem som er så stort at det ikke kan løses med nyt grej, og her efter offentliggøre mit problem på bloggen
Okay, det er lidt kliche og lidt Anonyme Alkoholikere agtigt, men tjjaa jeg tror det er første skridt.  Så læsere jeg har et problem! – Pyhaa, det hjalp at erkende at jeg virkelig er ude på dybt vand, og med erkendelsen føler jeg at jeg er kommet lidt tættere på at fine ud af hvad der er mit problem!

4. Rydde op
Her mener jeg ikke at jeg skal have ryddet op på mit kontor, eller derhjemme, nej jeg mener at jeg skal have styr på den bunke af hængepartier som har samlet sig i forbindelse med at jeg har påtaget mig for meget.
 Det er vist en større opgave jeg har foran mig, men det bliver rigtig dejligt at få afsluttet de ting som jeg længe har skuppet foran – og det bliver rart at få rent bord, ved de personer som ser frem til at jeg levere det som de venter på.

5. Prioritere
Jeg er nød til at prioritere for at få den tid, der skal til for at komme igennem alle de underlige punkter jeg har sat op for mig selv
 I det at prioritere, der ligger der jo selvfølgelig at man er nød til at skære nogle ting fra, eller helt væk, og en af de ting som jeg har valgt at skære lidt ned på, er bloggen – ja jeg ved det, og det er ikke med min gode vilje. Men bare rolig, jeg vender tilbage!

6. Spise sundt
Spise masser af frugt, grønt og magert kød. Der er masser af gode sager i frugt og grønt, og kød skal der jo bare til!
Ja ja endnu en kliche, men jeg tror helt sikkert på at det har stor betydning hvad man spiser!

7. Løbe
Motion er selvfølgelig bare rigtig sundt, men det frigiver også en masse dejlige endorfiner, som man bliver rigtig dejlig glad af. Motion giver også forøget energi og det har man brug for at være produktiv, og ikke mindst kreativ!
 Jeg begyndte faktisk at løbe i min sommerferie, og har faktisk gjort det lige siden, så det handler bare om at blive ved!

8. Tid til mig selv
Jeg tror det er rigtig vigtigt at man passer ekstra godt på sig selv, og laver nogle ting som ikke nødvendigvis har andet formål end at man bare har det rart.
Jeg har netop taget et par dage fri fra arbejde, og har planlagt at bruge dem sammen med min dejlige kone, hvor vi skal nyde hinanden, og måske tage en tur i biffen eller bare gå en lang tur i skoven.

9. Back to Basics
FotoMalia har det sidste stykke tid taget mere og mere af min tid, hvilket egentlig bare har været super fedt, da det er fordi at der er stor interrese for bores lille projekt, og fordi der er flere der har vist interresse for at lave spændende samarbejde med os – sejt.
 Jeg har stadig en ambition om at FotoMalia skal blive ved med at vokse, og jeg syntes det er spændende hvad det kan blive til, men hvis jeg bruger så meget energi på FotoMalia, andre projekter, arbejde og familie at det ender med at gå ud over min kreativitet og måske i sidste ende mit helbred så dur det ikke. – derfor “Back to Basics”. Det handler jo igen om at prioritere, og her prioritere jeg selvfølgelig min familie, mit job, også FotoMalia. FotoMalia på den måde at jeg vil skære en del af de “små” daglige indlæg fra, og mere koncentrere mig om det lidt mere gennemarbejdede og dybdegående indlæg. Det vil nok ikke være for altid, men hvertfald for nogen tid.

10. Lege
Leg er vigtig, og det er i virkeligheden det der inspirere mig mest. Med leg mener jeg faktisk alt fra at lege med duplo med min datter til at lave sjov med drengene. Igen er formålet “bare” at have det sjovt og ikke at være produktiv.
Jeg elsker at lege, og glæder mig allerede til at komme igang.

11. Opsøge kreativitet
Være i kreative omgivelser, og bruge de mennesker som jeg har i mit netværk, som også lever af at være kreativ. Kreativitet og produktivitet er selvforstærkende, så jo mere jeg omgås det jo bedre.
Heldigvis arbejder jeg et sted fyldt med kreative sjæle, så jeg skal nok kunne finde nogen jeg kan knubbe mig opad. Ligeledes vil jeg kigge alle mine fotobøger igennem;-)

12. Ingen kamera!
I en hel uge er det forbudt at bruge mit store kamera, jeg må gerne tænke i fotografiske tanker, men det er forbudt at bruge kameraet. Jeg håber at dette fravær vil kickstarte min kreativitet.
Det bliver nok lidt svært, men jeg vil prøve!

Hold da op, det var en ordentlig omgang, jeg håber ikke jeg har trykket nogen med ned, det var bestemt ikke meningen med dette indlæg. Det er mit håb at nogen måske kan bruge mine tanker til noget konstruktivt, og at jeg selv kan komme igennem min lille krise.¨

Beklager det lidt depirmerende indlæg idag!

Relateret indlæg

17 Kommentarer

Mads september 8, 2011 - 11:57 am

Brian, jeg kender godt følelsen og du skal vide at det går over. Jeg har nemlig løsningsforslag nr. 13: Kaffe!
.
Håber du kommer fornyet ud igennem kreativitetskrisen!

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 9, 2011 - 3:41 pm

Tak Mads, det kan godt være jeg skal til at kigge lidt på det der Kaffe, det er der mange der snakker om..

Besvar
Lennard september 8, 2011 - 1:37 pm

Hej Brian

Du skal bare tage den med ro – SÅ kommer kreativiteten igen er jeg sikker på.

Og så er der også løsningsforslag 14:

CHOKOLADE af den gode slags – så skal du bare se løjer 😉

På snarlig kreativt gensyn.

Lennard

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 9, 2011 - 3:42 pm

Chokolade, det er allerede min ven, det kan vi godt lide!

Besvar
Jesper Videbæk september 8, 2011 - 5:53 pm

Koncentration er nøgleordet. Tøm hovedet og hold fokus på netop den opgave du er ved at løse. Mennesket kan ikke multitaske. Nogle kvinder påstår at de kan, men vurderer man resultatet viser det sig også, at det ikke er gjort ordentligt.
.
Forskning har vist, at det rent faktisk er muligt, for nogle, at behandle to komplicerede opgaver på samme tid. Opgaverne bliver ganske enkelt tildelt hver hjernehalvdel og styres af en kontakt i pandelappen der skifter så hurtigt at det virker som om, at hjernen arbejder med begge opgaver samtidig.
.
Så selvom du måske er en af dem, der vitterlig kan multitaske, så har du altså kun to hjernehalvdele så der er ingen vej uden om, at skære ind til benet og få fjernet nogle af de opgaver der rumsterer i hovedet.
.
Der er selvfølgelig også mulighed 15.
Accepter at du er en fotograf der laver lortebilleder!
Nej vel?
.
Og så er der lige mulighed 16, som jeg tror på virker, selvom jeg desværre aldrig har prøvet: Et week-end ophold på Svinkløv Badehotel 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 9, 2011 - 3:44 pm

Hej Jesper, jeg tror du har fuldstændig ret, en ting af gangen, og så bare arbejde fokuseret mod at komme igennem det bunker der nu må ligge.
.
Og nej jeg tror ikke jeg vil acceptere at jeg tager lorte billeder! – Det er dur ikke…
.
Tror et weekend ophold lyder som en fremragende idé!
.
Tak for din kommentar

Besvar
kim september 8, 2011 - 6:59 pm

Accepter det blot!
Lad det ligge, smid det, tænk ikke på det mere…

Du er fotograf, det er et faktum, derfor er det blot et spørgsmål om tid før du finder melodien igen.

Men det kan tage sin tid, og det er der bare ikke noget at gøre ved 🙂
Det kommer igen, med helt fornyet kraft – tro mig.

mvh.
kim

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 9, 2011 - 3:45 pm

Jeg tror også du har fet i noget der, jeg har faktisk også forsøgt bare at glemme det, men det er bare lidt svært nogen gange..
.
jeg håber du har ret i at det kommer igen!

Besvar
Kasper - fotomalia.dk september 9, 2011 - 8:26 am

Ja nu vil jeg gerne byde ind med mine egne erfaringer..
.
Når min kreativitet gejst daler, er det allerbedste nyt grej. Mit problem er at jeg har så mange hobbyer at jeg ikke har råd til at købe nyt grej til dem alle og så bliver jeg igen i dårligt humør…… ond cirkel..
.
Men helt seriøst, så er jeg fuldstændig enig med Kim!

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 9, 2011 - 3:48 pm

Kasper nu gælder denne snak ikke folk der her et kreativitets niveau som en fladorm, det er kun for os seriøse mennesker, som rent faktisk kan producere noget der minder om noget der er værd at kigge på…
.
Okay måske ikke helt berettiget sviner, men for pokker det hjalp på humøret!

Besvar
Mr Click Click september 10, 2011 - 10:15 am

Erkendelse er 50%, nu ved du at du har et “problem”, min erfaringer siger mig at nu er det back to basic.. helt 110%.. tilbage til noget der virkede.. noget du var glad for.

Jeg har længe følgt bloggen/Fotomalia, enda før det blev en blog.. og måske tror jeg at jeg ved hvad du “mangler”

Da fotomalia bare var din side, da gjorde du i kvalitets arbejde og artikler, denne kvalitet blev forvasket når man konstant blogger uden videre eftertanke..

Kvaliteten og dit ønske om at levere en gemmentænkt artikkel, som fortælle dig som fotograf og dine tanker, findes ikke længer.. Du føler måske en tvang til at skulle levere blog indlæg efter blog indlæg… bare for at holde dit publikum vedlige..

Hvis du føler/Ønsker at du går fra 1 blog indlæg hverdag til et hver uge eller 14, så lade det være ved det.. Kasper og Mads skal sgu nok fylde resten.. men mere vigtigt hvad du vil med Fotomalia..

Om du vil kalde det et råd eller bare indlæg, tja må du selvom.. bare skrevet hvad jeg toro..

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 12, 2011 - 7:47 pm

Hej Mester…
.
Jeg tror sådan set at du har ret i flere af de ting du kommer med, men bloggen har også givet mig et fri rum, og nogle gange har det været rart ikke at skulle lave noget med en masse dybde i – andre gange har det været en belastning at jeg ville poste dagligt.
.
Derfor tror jeg det rigtige for mig lige nu, er at blogge/skrive af lyst frem for af pligt over for mine egne forventninger!
.
Tak for din kommentar

Besvar
Jesper Elgaard september 12, 2011 - 12:33 pm

Brian.. Det er ikke deprimerende læsning. Det er bare stærkt skrevet. Få mennesker tør være så ærlige og åbne. Tak fordi du viser mig (os læsere på FotoMalia) så meget tillid. Det er faktisk mere rørende end du nok lige tænker.
Jeg er sikker på du, som den reflekterende og rolige person du er, få samlet tankerne og finder ud af hvad det er du skal fokusere på herfra, for at tænde gnisten. Altså hvad du skal gøre for at få ladet batterierne op. Jeg ser nemlig på os mennesker som opladelige batterier. De kan køre og køre, men de skal altså også genopfyldes. Tænk over hvor du bliver genopladet, og søg derhen. Det er en gang lommepsykologi, men det virker for mig, så det er det bedste råd, jeg kan give.
Sig til hvis der er noget jeg kan gøre for dig.

God bedring. -Jesper

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 12, 2011 - 7:56 pm

Hej Jesper…
.
For fanden mester, tak for ordene, det varmer! Det er ikke farligt at blotte sig når man er i godt selskab!
.
Jeg har de sidste par dage siddet i laderen, og føler stille og roligt at jeg kan se en vej ud. Jeg begynder at savne at tage billeder, og det er et godt tegn!
.
Igen TAK for din kommentar!

Besvar
Lars Risom september 12, 2011 - 4:14 pm Besvar
Brian - fotomalia.dk september 12, 2011 - 7:57 pm

Ja det er jo en film der sætter tankerne igang – Tak fordi du delte den!

Besvar
Christian Holm september 12, 2011 - 8:01 pm

Min bedste løsning burger sodavand og insolin

Besvar

Smid en kommentar til os