Endelig kom Nikon Z6II + Z7II

af Jakob Kjøller
Så kom Nikon med opfølgeren til Z6 og Z7, nemlige de to nye Z6II og Z7II, og de understreger nu, at de bliver ved mirrorless systemerne.
Som Nikon selv sagde på presse mødet, Z-serien er fremtiden.

Det vigtigste

Der er kommet en ekstra kort slot, til et SD kort for at være helt konkret. Jeg havde gerne set at det var endnu et CF-fast/XQD kortslot, men omvendt er SD kortene prissat væsentligt billigere, så det er nok til vores fordel.
Men hvad endnu vigtigere er, er at der nu er to Expeed-processere i kameraer, så Nikon lover os en endnu hurtigere Eye-autofokus, til både dyr og mennesker, og nå ja både i foto og video mode. Samt den kan klare autofokus ned til -6 EVF f/2.0.
Det hele kommer i en pakke der er lidt større end de oprindelige huse, omend det skulle ikke være det store.
Derudover er bufferen blevet lidt større, så vi kan nu skyde flere billeder i rap.

Skyd og oplad

En af de nye lidt smartere ting er nok mest for studie folket, men vi kan nu skyde tethered og lade kameraet samtidigt. Så ikke noget med at lede efter nye batterier midt i det hele.
Dette kræver dog den nyeste EN-EL15c batterityper, men kameraet kan stadig bruge de batterier vi allerede har liggende.

Batteri-/vertikal greb

Endelig kom det længe lovende vertikal greb også. På nuværende tidspunkt er der dog ingen forlydninger på, om de virker op de foregående modeller.

Specs

Ja ok, jeg hænger mig nok mere i de ting jeg allerede har nævnt end i tal/specs, så dem er vil jeg anbefale at du hopper over på Nikons egen side og læser om dem. Du kan finde Z6 her og Z7 her
 • Z7
  • ISO: 64 – 25.6000
  • 10 ffps
  • Buffer: 50 RAW/200 JPG
  • 493 fokus punkter
  • Video: 4k60p
 • Z6
  • ISO: 100 – 51200
  • 14 fps
  • Buffer: 124 RAW / 200 JPG
  • 273 fokus punkter
  • Video: 4k60p (feb 2021)

Blandede bolcher

Via en ekstern recorder kan de optage Apple-Pro Res på video delen.
Vi fik af vide at vi nok ikke skulle tage kameraet med i bad, men de er som alle de andre Nikon pro huse vejrforsejlet.
De to nye huse understøtter nu også Flash på CH+ (high speed continuous flash), med den nye remote flash triggers: WR-R11B. Jeg fortstår ikke helt, at de enheder ikke kan komme ind i kameraet, der er nogle af os, der ånder og lever af Nikons remote flash system…. Kom nu!!!
Som det sidste vil Snapbridge i fremtiden, kunne opgradere firmwaren i kamerane. Det er ret fedt, for så skal vi ikke længere ind og rode i Nikons support portal, for at finde den rigtige firmware, men kan gøre det hele via mobilen.

Live Q&A

Er du interesseret, kan du den 19 oktober følge en live Q&A på engelsk her: https://nikonschool.co.uk/course/7938/nikons-z-6-ii-z-7-ii-first-look-live-qa/11212

Konklusion

Jeg er ofte blevet spurgt, om hvorfor jeg købte et Z6 og ikke et Z7, da jeg købte mig ind i serien og svaret var kort, Z7 kunne ikke noget, som mit D850 ikke kunne og jeg ville ikke have et greb til kameraet. Men nu er Z7II kommet og ja, nu smager det faktisk af, at jeg kunne finde på at sige “farvel og tak” til DSLR verden, sådan en gang for alle.
Z7II er det Nikon kamera jeg har gået og ventet på og ja ærligt talt det, de nok burde ha været kommet med i første omgang.

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os