En model, en makeup artist, to designere samt Theis og jeg en dag i Herning.

af Jakob Kjøller

Igennem tiden, har jeg været på en del meetups og lavet en række TFP opgaver. Jeg stoppede dog med det, af forskellige årsager, men nu har Theis og jeg et par gange delt modeller 🙂

En model, en makeup artist, to designere samt Theis og jeg en dag i Herning.

Som i måske har set, prøver Theis og jeg at skyde lidt, sådan bare for sjov og fordi man kan lide det, samt for at presse og træne vores kreative muskler. Oprindeligt var vores ambition, at vi skulle mødes en gang om måneden, men virkeligheden er som altid noget andet, det bliver til en gang hver anden-tredie måned. Når vi mødes har vi booket en mode og en MUA, nogle gange få vi også fat på en designer og så stikker det helt af.

Men det bliver jo bare de samme billeder??

Den væsentligste årsag til at jeg stoppede med meetups, var at folk nærmest stod oven på hinanden og skød de samme billeder, af en stakkels forvirret model, der ikke anede om hun skulle kigge til højre eller venstre. Så vores regel er enkelt, vi skyder en af gange og så skyder vi stort set aldrig det samme setup. Selv om vi skyder med det samme lys, så bliver vores billeder aldrig ens. Årsagen er lige til, både Theis og jeg, ved hvilken type fotograf vi er og vi er på ingen måde den samme type. Theis skyder i vest og jeg skyder i øst, det samme gælder vores post og redigering af billederne.

Måden vi skyder på er ret enkelt, først skyder den ene og så bliver der lavet om på modellen, makeuppen, tøjet eller måske bare slukket en lampe. På denne måde laver vi det vi hverisær kan lide, samt model, MUA og evt designere få to helt forskellige sæt billeder fra dagen. Det er lidt det vi kan kalde en win win 😉

Speedlight og naturligt lys

Da jeg var en tur forbi theis denne gang, havde jeg valgt at pakke let, da jeg også havde hele familien med til Herning, det vil sige at jeg kun havde mit speedlight gear med. Så på de billeder her, er der enten skudt med naturligt lys, eller en enkelt SB-5000 og en 150cm paraply. Det sætter lidt krav til ISO, men på hver et kamera, der er lavet inden for de sidste 6-7 år, er det på ingen måde et problem.

 

Her skød jeg med naturligt lys, der kommer oppe fra et vindue til venstre.

 

På dette og billedet neden under, havde jeg fat i min paraply og speedlight.

Nå ja, glemmer designeren et bælte, så mangler fotografen pludseligt sit… Jeg fik det dog igen bagefter 😉

 

I Theises studio, står der mange underlige ting, en af em var denne cykel, og jeg måtte bare lege med den og min 14-24mm 😉

 

 

Jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg er inde i en sort/hvid fase pt., eller nå ja, det har jeg altid været og det fik jeg for alvor bekræftet i forrige uge, men det kommer jeg tilbage til, inden for 14 dage!

 

Nogle gange skal man se lyset, her valgte jeg at slukke for flashen og bare tage den sene eftermiddags sol, der lige kiggede forbi.

 

 

Her kan man se lyset fra forrige billedet, krydret med min paraply og speedlight.

 

 

 

 

Imens jeg gik og pakkede sammen, så jeg en aftegning på væggen, hvorefter jeg skyndte mig at flytte lidt rundt på sofaer mm. for lige at kunne fange Carla i aften lyset.

 

Det var alt i alt en rimelig produktiv dag, faktisk tror jeg, at jeg skal lede længe efter en dag hvor jeg har skudt så meget, som jeg fik gjort den dag, samt idéerne nærmest væltede ud af ærmet 🙂

Den tålmodige og dygtige model hedder Carla og kommer fra Le Management , Susanne stod for makeuppen og  SandermannKaro stod for hver deres tøj kollektioner.

P.s. Vi må se om jeg kan få Theis til at vise hans billeder fra dagen :p

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os