En lille ny

af Mads - fotomalia.dk

MAC vs. PC – the classic battle.

Jeg må sige, at det her er en stor dag for mig – og for min arbejdsstation.

Hvem skulle have troet at jeg ville bukke under for Steve Jobs’ imperium.
Ok måske var det lige langt at gå. Jeg har jo slet ikke fået tændt for den nye tingest endnu 🙂

Lidt om min nuværende arbejdsstation:

Jeg har ind til dags dato kun arbejdet på PC. Jeg er glad for min maskine, som en af mine gode venner har samlet til mig – tak René 😉

Her er lidt specs. på min nuværnde maskine:

Skærmene:

Jeg arbejder også på to skærme. Min primære skærm er en 24″ Samsung SyncMaster 245b som kører på DVI-signalet og min sekunderære skærm er en 17″ Sony som kører på VGA-signalet. Det er virkelig rart at kunne have værktøjsbjælker, browser osv. åbnet på Sony-skærmen, mens man kun har sit primære program på den store skærm.
– Hvis i har mulighed for det, så kan jeg klart anbefale jer at arbejde på to skærme.

Penneværktøj og mus
Jeg arbejder næsten altid med pen. Jeg startede med et lille Wacom Bamboo og det kan KLART anbefales! Jeg har dog invisteret i det nye Wacom Intous 4 Wireless, og det er bare så fedt og lækkert og jeg har kun rosende ord med på vejen. Der er små LED-displays med genveje, som kan indstilles til lige præcis de genveje som man oftest bruger. Og trykfølsomheden er fantastisk – hele 2048 trin. Trykket der gør at man aktiverer pennen er på blot ét gram! Til pennen er der flere forskellige spidser man kan skift ud, alt efter, hvad man sidder og arbejder med, så bliver det vist ikke meget mere nørdet.
I kan læse meget mere om brættet her hvis det har interesse.

Min mus er der ikke så meget at skrive om. Det er en Logitech MX1000, den er god og præcis. Jeg bruger en Icemat som underlag.

Hvorfor så anskaffe sig en Mac

Det skal siges at jeg er fuldt ud tilfreds med min PC, rent preformance-mæssigt har jeg ikke oplevet at den ikke kan følge med de opgaver jeg stillet den. Men jeg føler at det er vigtigt for mig, at kunne arbejde på flere platforme og så skal det siges, at jeg fik et super tilbud fra en af mine gode venner, som jeg ikke kunne sige nej til. Og derfor har jeg nu besluttet at lukket fjenden ind i huset!

Så jeg har som sagt skaffet mig en G5’er – og her må jeg lige til tilstå, at overskriften er fuld af løgn, den nye Mac er ikke LILLE – den er tung, flot og STOR.

Lidt hurtige specs på min G5-maskine:
Model: Power Mac G5
Processor: PowerPC G5 (1.1)
Processorhastighed: 2,3 GHz
CPU’er: 2 stk
Ram: 8 GB

Jeg har som sagt ingen erfaring med Mac, andet en de få gange jeg har leget lidt med en Imac. Så jeg glæder mig til at se, hvordan den er at arbejde på og spændt på at skulle lære styresystemet at kende og selve arbejdsgangen på en Mac.

Skal PC’en så ud?
Nej jeg beholder min PC som primær maskine. Jeg skal lige have fundet lidt dimser og dutter, så jeg nemt kan skifte mellem de to maskiner.

Jeg håber på, at det kommer både mig selv, men selvfølgelig også Fotomalias læsere til gode, at vi kommer til at lave tutorials på både Mac og PC.

Jeg håber at have fået lidt af det hele med. Hvis der er andet i gerne vil vide om min arbejdsstation, så skriv endelig en kommentar herunder. Det kunne også være sjovt at høre, hvad i selv har af maskiner i derude og hvad jeres erfaringer er ifht. mac. vs. pc?

Ha’ en forsat dejlig lørdag.

Relateret indlæg

10 Kommentarer

Bornholmeren oktober 16, 2010 - 3:31 pm

Tillykke med den “lille” nye familemedlem ;o)

Skiftede selv til Mac for lidt over 5 år siden og har ikke fortrudt det et øjeblik..
Startede med en Mac mini med G4 CPU, den glæde holdt desværre kun et par år grundet Apple’s skift til Intel CPU’er og flere ting kræver Intel CPU’er, selvom der er Universal programmer også (PowerPC og Intel).. Selvom det er en kraftsag du har, så tror jeg desværre du vil efter et stykke tid finde den begrænset i at du ikke vil kunne afvikle de nyest programmer grundet PowerPC cpu’en samt ikke kunne bruge det nyes styresystemer fra Apple (Snow Leopard er det først som KUN kan kører på intel CPU’er) og den sidste G5 PowerMac understøtter op til Leopard.

men set fra den anden siden, så burde ram osv være billigere da det er “forældet” til intel ;o)

Men en ældre billig Mac er bedre at afprøve systemet på, end at ofre en del flere penge i en ny Intel, det kan du jo altid gøre senere :-p

Btw: Har du navngivet familiemedlemmet endnu så ? ;o)

Besvar
Mads oktober 16, 2010 - 4:20 pm

Tak skal du have.

Jeg ved at den har trukket cs4-pakken, der hvor den har været i brug tidligere, og jeg glæder mig som sagt til blot at lære at bruge Leopard (tænk det vidste jeg ikke engang det hed – så lidt ved jeg om Mac) 😉 Men ja min PC er stadig stærkest. Og som du selv nævner, det er nemlig smart for mig, at kunne lære systemet at kende på en billig maskine frem for et nyt og dyrt bekendtskab (Imac)

Og nej jeg har ikke navngivet den/hende/ham endnu. Vi skal lige lære hinanden lidt bedre at kende først 🙂 Jeg skal nok lige give besked, når jeg er kommet det nærmere…hehe 🙂

Besvar
Jacob Almtoft oktober 16, 2010 - 5:07 pm

Smukt… du bliver en glad mand når du har fået fingrene vænnet til alle de nye fede genveje!

Tillykke

Besvar
Mads oktober 17, 2010 - 6:34 pm

Tak Jacob. Ja det bliver en hel ny verden at komme i gang med. Det skal nok blive spændende.

Besvar
Brian oktober 17, 2010 - 7:17 pm

Tillykke Mads..

Der er ikke noget som nyt grej.. og fuck hvor ser den lækker ud – Det kan Apple altså det der med at få ting til at se godt ud..

Gad vide hvad der sker med Kina Kasper siden han ikke punker dig for at købe Mac.. Han er nok blevet en bitter gammel mand efter han blev kørt ned..

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk oktober 17, 2010 - 8:59 pm

Nåååååååååå Mads!

Hva er den af?
Men velkommen indenfor i vores loge. Vi holder oplæsninger fra udvalgte apple manualer om tirsdagen og en gang om måneden brænder vi microsoft produkter af i vores kirke “appledome” og spiser æbler…

Hvaaaa Brian… Jeg synes godt nok du bliver mere og mere skarp! JA jeg er en bitter gammel mand, men jeg kører trods alt ikke rundt i et IKEA skab på ruller..

Besvar
Mads oktober 18, 2010 - 6:50 pm

hahahaha – Kasper du er fantastisk. 🙂 Vi ses på tirsdag 😉

Besvar
Brian oktober 17, 2010 - 10:25 pm

He He he.. Nej du har jo ingen bil har du???

Fornuftigt comeback for en gammel mand!

Besvar
Hans K Nielsen oktober 18, 2010 - 12:25 pm

Hey syntes du skal kigge lidt på programmet Synergy, som er til at “dele” tastatur/mus og copy/past via LAN.

Man sætter sine computere op så man kan køre “ud af skærmen” med sin mus og så ender man på den anden computer. (lige som man havde to skærme og udvidet skrivebord).

Findes til både windows, mac og linux.

http://synergy2.sourceforge.net/ <- gammel hjemmeside

http://synergy-foss.org/ <- ny hjemmeside

Arh ja lige et hurtigt PS. programmet er gratis og opensource.

Håber du findet dette lille program brugbart, ved jeg bruger det meget i mit lidt skizofrene computer miljø 🙂

Besvar
Mads oktober 18, 2010 - 6:41 pm

Hej Hans. Tusind tak for tippet. Det lyder lige præcist som noget jeg skal have fingre i. Og ord som gratis og open sources klinger bare så dejligt i mine ører 😉 Tak!

Besvar

Smid en kommentar til os