En lille hurtig Quiz..

af Brian - fotomalia.dk

Jeg er endelig ved at være tilbage til der hvor jeg hygger mig med at tage billeder, og forleden dag prøvede jeg lige en idé af, som jeg skal bruge på et shoot her senere på ugen – Når man har børn må man vel gerne bruge dem som forsøgs kaniner eller?

Nå kan du lure mit billede af?

Måske for nem..

Ja det er jo ikke noget mester billede, men det var som sagt også bare for lige et teste noget af.

Er der nogen der har mod på at komme med et bud på hvordan billedet er lavet, og hvad jeg har brugt af grej? eller er den simpelthen for nem?

Ligeledes må i også gerne komme med kommentare om fejl og/eller mangler – hvilket selvfølgelig ikke er helt nemt når i ikke ved hvad det skal bruges til – men kom glad!

Glæder mig til at se jeres kommentarer og der er selvfølgelig street-kredit på spil!

Relateret indlæg

11 Kommentarer

Jacob Almtoft oktober 31, 2011 - 3:26 pm

SB800 (måske 900) i lampen sat fast med justin clamp, sat til manuel 1/2 til 1/1 power. Blænde omkring 8-12 stykker for at lukke naturligt lys ude…. Udløst med Nikon CLS…

Eller???

Besvar
Jacob Almtoft oktober 31, 2011 - 3:27 pm

glemte lukketiden… 1/200-1/250 sekund?

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 1, 2011 - 11:21 am

Jacob du er jo skarp som altid, meeen du er ikke helt i hus…

Besvar
Jesper Videbæk oktober 31, 2011 - 5:03 pm

Rimelig enig med Almtoft, bortset fra at det ambiente lys styres med lukkeren og flashlyset med blænden.
.
Jeg gætter derfor på ISO 100, f/5.6, 1/250.
f/5.6 for at have lavere styrke på flashen så den ikke brænder ud gennem skærmen. Desuden tror jeg den skyder op i skærmen og reflekterer nedad.
Måske er der også en flash på laveste blus gemt i bogen for det ser ud som om, der er lys under næsen, men det kan være bogen der reflekterer. Det er svært at se på så lille et billede.
.
Fint billede i øvrigt. Ensomt men hyggeligt og en god brug af negativt rum.

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 1, 2011 - 11:23 am

Sådan skal den ged barberes.. der ligger en flash i bogen, den skyder ind i bogen, så det er faktisk det reflekterende lys fra den der lyser hende op nedefra – der var ikke nok lys fra flashen i lampen..

Besvar
Ard Jongsma oktober 31, 2011 - 6:59 pm

Hmm… jeg ville ikke have lagt en blitz i bogen, men jeg tror du har ret Jesper. Hvis dety kun havde været det reflekterende lys havde det ikke dannet skyggerne sådan. Og så har Brian også lært hvad han skal pille med inden shootet 🙂

Prøv at se her:

http://www.stillwords.com/Fotomalia/D7A7898-Edit-800.jpg 😀

man kan se en lille halo som stiger op af bogen. Fra venstre skulder til venstre hånd og rundom bogen for at være præcis. Og selvom Brians underbokser ligger på lampen er der et lyst område på loftet til højre som umiddelbart ikke kan forklares af spildlys fra lampen.

Og det filnavn, siger det noget? Var det prøveskuddet med 800-eren i stedet for 900-eren? Eller er det bare ISO? Næh, f/13 ved ISO 200!!! Uden solbriller… tsk, tsk… uforsvarlige forældre. Tog du dit barn på skadestuen bagefter? 🙂

Husk at strippe exif når du udfordrer folk Brian!!!

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 1, 2011 - 11:59 am

Du kommer da vidt omkring, men jeg bruger sjældent mine underbukser til andet en at dække min røv, men de lille efterforskning har afsløret en lille detalje, der ligger et stykke sølvpapir i toppen af lampen, som reflektere lyset nedad, sølvpapiret dækkede ikke 100% og derfor er der spildlys på loftet, som jeg ville fjerne i post, men glemte det…
.
Flashen i bogen skyder på laveste blus, og refelktere i bogen – så vi undgik skadestuen – men hun gik ind i en dør efterfølgende, men det hænger nok ikke sammen…
.
Når man kigger Exif, så er det jo lidt som når man læser løsningen i bunden af cornflakes pakken inden man selv har fundet svaret, så jeg havde da overhovedet ikke glemt det (igen), jeg troede bare ikke at der er nogen der kunne finde på at snyde!

Besvar
Ard Jongsma november 1, 2011 - 12:38 pm

OK, jeg giver en uforbeholden undskyldning 🙂 Og glemte i den grad også at sige at jeg synes det er et fedt billede. Jeg prøvede vist egentlig kun at vise hvor smaddergodt et værktøj “levels” kan være til analysering af billeder (og til at vise svagheder i ens egen billeder, som jeg bruger tit til at afsløre ting som jeg måske ikke ser på min monitor, men som kan komme frem på andres skærme eller i tryk). Jeg synes forøvrigt ikke at lednijngen skal væk, for mig er den en vigtig del af billedet. Men den kunne måske godt have været placeret anderledes.

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 1, 2011 - 10:55 pm

Der er ingen undskyldning nødvendig, det er jo bare til en fotonørd til en anden, så vi kan godt tage lidt go gas, og hård kritik…
.
Smart at bruge levels på den måde, det har jeg aldrig tænkt på.. det må jeg prøve
.
Tak for tippet

Besvar
Søren Skovsgaard oktober 31, 2011 - 9:35 pm

Hej Brian
.
Ja, nu har de andre vel efterhånden jo gættet og læst Exif data, så vil bare sige at jeg synes det er et fedt billede, hvor de få men simple elementer i billedet gør det nemt at “læse”.
.
Forbedringsmæssigt, så synes jeg det ville have været fedt hvis lampensledning var gået ud af billede bag din datter, så man ikke havde den med i lyscirklen – den distrahere 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 1, 2011 - 12:01 pm

Hej Søren…
.
Jeg kan godt se hvad du mener med ledningen, det er taget til efterretning..
.
Tak for kommentaren..

Besvar

Smid en kommentar til os