En gyser!

af Kasper - fotomalia.dk

For noget tid siden, opdagede jeg en lille rød lysende prik nede i venstre hjørne af billedet når jeg filmede i mørke omgivelser med mit Nikon D7000.
Gisp!!

Der er sikkert mange af jer der har set det rigtig mange gange før, men det er den første gang for mig, så jeg gik lidt i panik – det er jo et helt nyt kamera for faen!!

Nettet!

Efter en del fibrilsk søgning på nettet, har jeg fundet ud af at der er rigtig mange der har oplevet disse “hot pixels” på deres D7000 og Nikon har også anerkendt at det er en fejl som de ville søge at løse i den nye firmware opdatering.
Den nye firmware hed 1.01 og det var ligepræcis den som mit kamera blev leveret med… Nå men så smuttede jeg lige ind og fik den opdateret til den nyeste 1.02 – det glemmer jeg ofte at gøre… mit D300 kører stadig windows 3.11.. Nå men det har ikke hjulpet at opdatere, men Nikon skriver heller ikke noget om at denne fejl er blevet rettet i version 1.02, så deeeet….

Så er rådne råd dyre! Men nej… ikke alligevel! Efter hvad jeg kan læse mig frem til, er det MEGET nemt at få fixet, man sender simpelthen bare kameraet ind til “pixel remapping” og så er den klaret.!
Pixel remapping er en metode hvormed en kvalificeret person med et dertilhørende program, sætter softwaren i kameraet til at analysere hvor meget lys de omkringliggende pixels lyser med på et givent tidpunkt, og så siger de bare til den “mærkelige pixel” at den skal gøre cirka det samme.. smart ik.?

MEN hvad jeg også kan læse mig frem til, så virker dette trix kun på bestemte arter af “døde pixels” og muligvis ikke på underarten, “hot pixels”.. hmm… i kan godt se hvor dette bærer hen… Jeg er monster spændt på at høre hvad Nikon siger. Jeg er sikker på at det er noget de bare fixer, men jeg vil rigtig gerne vide præcis hvordan de gør… tager de bare en hammer og giver den et klask eller klipper de nogle kabler over på må og få, indtil den stopper med at lyse, eller sætter de bare tape på?

Bare rolig, jeg skal nok komme med en opdatering snart. Det skal gå hurtigt, BBC venter på mine optagelser!! eller….. det er nærmere DK4…. eller… faktisk er der slet ikke nogen der venter.. andet end jer læsere… eller….?

Relateret indlæg

8 Kommentarer

Frederik Overgaard juni 28, 2011 - 11:50 pm

Jeg havde et lignende problem med mit D7000, men det forsvandt da jeg opdaterede det – eller jeg har i hvert fald ikke set det siden..

Håber da du får det løst !

Besvar
Morten juni 30, 2011 - 4:40 pm

Har det ogsaa paa mit D7000 foer jeg opdaterede til firmware 1.01. Nu er det kun naar jeg filmer i over iso 3200 med objektiv daekslet paa, og hvor tit er det lige man goer det i real life…

Besvar
Kasper - fotomalia.dk juni 30, 2011 - 9:50 pm

Sjovt du nævner det Morten, de bedste videoer jeg har lavet, har været med objektivdækslet på og så er det lidt træls med den prik 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk juni 30, 2011 - 7:25 pm

Hmm Kasper.. det der egentlig kommer mest bag på mig, er at du ikke selv har været igang… Eller hvad var det nu du lavede i Norge med en snavset t-shirt eller hvordan var det nu det var???

Besvar
Kasper - fotomalia.dk juni 30, 2011 - 9:50 pm

SSSSSSHHHHH!!!! Håber ikke Nikon ser den kommentar….. Så er jeg F…!!

Besvar
erik juli 4, 2011 - 12:01 pm

Jeg vil gerne lige nævne at lightroom fjerne denne hot pixel.. AUTOMATISK!!! Det gjorde den da jeg havde en på min gamle 1000D .. 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 4, 2011 - 2:31 pm

Erik, Kasper ved ikke hvad Lightroom er – han arbejder stadig i Windows 3.1 – så Lightroom er jo lysår foran Kasper!
.
Men tak for tippet!

Besvar
Kasper - fotomalia.dk juli 5, 2011 - 8:51 am

Lightroom?

Besvar

Smid en kommentar til os