En gammel sur hollænder!

af Brian - fotomalia.dk

Så er vi klar med endnu en ny mand på FotoMalia – jep den er god nok, nu er der hele 5 på FotoMalia!

Sidste skud på stammen er ingen ringere end den ældgamle og til tider ret gnavne Ard Jongsma!

 

SPRÆNGFYLDT MED NYE KRÆFTER!

Det kan godt være at Ard er virkelig gammel – faktisk er han så gammel, at han er ældre end Kasper, men tro mig, der er stadig masser af krudt i den mugne hollænder, og jeg er 100% sikker på, at nu er FotoMalia igen klar til at give den gas!

De fleste af jer kan måske huske Ard fra tidligere på bloggen – det er ham den humorforladte hollænder, som ikke kan skrive kommentarer som er kortere end én side A4 – vi går virkelig lange indlæg i møde…

Nå, hvis du ikke lige helt kender Ard, så smider vi da lige et par ord om ham her:

 

ARD JONGSMA

Måske tænker du “Åh nej, ikke endnu en naturfotograf på bloggen!” Det ender jo med at vi skal have grønt logo og små animationer af frøer der hopper over din skærm!

Bliver det så til endnu mere rablen om gråstrubede lappedykkere og grønbrogede tudser?

Ard påstår faktisk, at han aldrig har tjent en skilling som naturfotograf. Han påstår også at fotografere for stort set alle forlystelser på Fyn. Og at der er meget få folkemusikere i Danmark han ikke har fotograferet. Men det er sgu da ikke særligt imponerende. Det lyder jo nærmest som, at være DJ i alle klubber på Læsø og at have fotograferet alle danskere med folkeregisteradresse på Storebæltsbroen.

Rim

 Det ses jo tydeligt, at Ard er oppe i årene, men trods det, så må vi jo nok indrømme, at vi endnu engang har fundet os lidt af en flot fyr – men det er selvfølgelig også et af optagelseskravene…

 

Men noget må der da være om snakken, fordi han tog trods alt Årets Musikfoto i 2011 og blev kåret som Årets Naturfotograf i fjor.

Ard er nomade, både fotografisk og i det virkelige liv. Han har rejst i næsten 100 lande, både som fotograf og i sin tid som journalist. I Europa mangler han faktisk kun et land: Island, og dét agter vi at gøre noget ved inden længe! Stay tuned!

Han er lidt hollænder og lidt dansker og bor lidt i Odense og lidt i Aarhus, eller som han selv siger: ”..er hverken hollænder eller dansker og bor og arbejder i hverken Aarhus eller i Odense”.  Faktisk prøvede han i 2013 at blive dansker, da hollænderne en kort stund nægtede at forny hans pas da han skulle ned til Afrika. Men den gik ikke. Vist klarede han infødsretsprøven, som derved er bevist at være alt for let, men han manglede sin PD3 – den formelle attest til gøre godt for hans sproglige evner. Hans artikelserie i Berlingske fra sidst i halvfemserne var ikke godt nok.

Hvad skal vi så her på bloggen med en mand, som er DJ på alle klubber på Læsø og tilsyneladende ikke kan tale dansk?

Jamen, udover de få forlystelser på Fyn og den halve snes uddøde musikere, fotograferer han næsten alt mellem Kapstaden og Nordkapp og slipper tilsyneladende rimeligt godt fra det. Han har nemlig lige haft sin første weekend fri siden slutningen af august og kedede sig så meget de to dage, at han gik med på at blive fast medlem af Fotomalia.

Det sagde vi ja tak til.

Ard vil primært skrive helt konkret om de fotografiske udfordringer han møder i sit daglige arbejde som fotograf, om sine mange spændende ture og om alt det udstyr han hader og elsker samtidig. Og så har han en idé om at flytte hans ”Check Light”-serie fra hans Facebookside til Fotomalia. Når han fotograferer mennesker uden assistent, laver Ard trådløse selfies med sin lysopsætning som han poster på Facebook for sjovt. Med lidt forklaring kan de blive til sjove og lærerige snapshots for vores læsere.

Ørbækparkens BørnehaveIkke det mest flatterende af Ards “Light checks”, men det viser da at trods hans gamle sure gemyt, så har han humor – endnu en nødvendighed for  at blive optaget i dette eksklusive selvskab

 

SPÆNDENDE TIDER

Alle de nye folk på FotoMalia betyder, at vi går nogle rigtig spændende tider i møde, det betyder at jeg godt tør love, at der kommer mere gang i siden igen  – personligt kan jeg næsten ikke få armene ned, for endelig er vi kommet igang igen!

Jeg håber at alle vores faste læsere vil tage godt i mod de to nye gutter, og jeg håber at du vil hjælpe med at sprede ordet om, at der nu igen er kommet gang i FotoMalia!

Jeg glæder mig til at fotohygge med jer alle sammen – hep!

Relateret indlæg

13 Kommentarer

Hanne Nörskau Jensen november 25, 2014 - 10:29 am

Hej med jer

Ham Ard tager i hvert fald fotos for Odense Zoo, hvor jeg arbejder. Så ham skal jeg følge. Fedt!

MVH Hanne

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 26, 2014 - 10:01 pm

Det er nemlig lige det han gør.. Så nu har FotoMalia hele to Zoo fotografer 😉

Dejligt at du vil kigge med – og velkommen til

Besvar
Hanne Nörskau Jensen november 27, 2014 - 8:37 am

Er det Ard, der har taget billedet af giraffen på billetterne ? Den har jeg altid elsket. Men elsker også giraffer.

Har han ikke brug for et fotoføl ? Så vil jeg gerne melde mig,da jeg er sikker på at kunne få noget ud af at gå rundt medt ham, også selvom han er en sur gammel gammel hollænder.

Ps det er faktisk ikke første gang, jeg har lagt en kommentar herinde. Men tak alligevel.

VH Hanne

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 27, 2014 - 8:51 am

Hej Hanne..

Ard er faktisk slet ikke sur, vi driller ham bare lidt kærligt – Ard er faktisk ganske sød;-)

Beklager at jeg havde overset at du havde været forbi før, men dejligt at du kommenterer, det kan vi så godt lide 😉

Besvar
Hanne Nörskau Jensen november 27, 2014 - 8:55 am

Det gør ikke noget jeg er blevet overset. Det er vist også kun 2 kommentarer jeg har lagt, selvom jeg får nyhedsbrevet og altid læser det.

Han ser heller ikke hverken sur eller gammel ud. Han ligner en der har været meget ude i naturen.

VH Hanne

Lennard november 25, 2014 - 10:45 am

For dælen da et line up Fotomalia har fået – det kan kun blive godt 🙂 og gøre Fotomalia til Danmarks førende fotoblog side
.
Velkommen til Ard – glæder mig til en masse spændende indlæg om bokeh og alle de andre ting som jeg ved du er STORE nørd i ;-).
.
Hilsen Lennard

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 26, 2014 - 10:02 pm

Wow lennard, det var fine ord – og ja for filan det er et godt hold vi har fået os!

Besvar
Søren Skovsgaard november 25, 2014 - 6:58 pm

Kan jo ligeså godt starte med at korrigere Lennards kommentar, og sige at Fotomalia trods den larmende stilhed det sidste års tid stadig er Danmarks førende fotoblog side, og nu bliver den så bare også mere aktiv og kan derved udbygge den føring.

Ja, lidt rosende ord, men skal jo sørge for at holde en rimelig længde på mine indlæg så jeg stadig er med i konkurrencen om at være den der skriver de længeste kommentarer til indlæggene… nå nej, min konkurrent gav jo nærmest op – men fedt at han gjorde det for at lave selve indlæggende på siden i stedet 🙂 Velkommen til.

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 26, 2014 - 10:04 pm

Tak Søren, det er pænt sagt 😉

Men ja nu ligger kommentar konkurrencen jo lige til højrebenet 😉

Og Ard gav ikke op, det var nærmere os der tænkte – vi kan lige så godt give ham spalte plads, han bruger alligevel en hel side hver gang

Besvar
Søren Skovsgaard november 25, 2014 - 6:59 pm

P.s. Jeg ved ikke hvad Mads snakkede om forleden.

Det

går

da

fint

med

linje

skift

uden

at

sætte

punktumer

.

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 26, 2014 - 10:05 pm

Ja ham Mads sover 😉

Besvar
Jacob Almtoft november 27, 2014 - 4:23 pm

Velkommen til Ard,

Ser frem til hektisk aktivitet på fotomalia… og ikke mindst december… holdes traditionen i live?

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 28, 2014 - 7:49 am

Hej Jacob..

Uhh jeg ved det faktisk ikke helt – tror det ikke ;-(, de to gamle rotter er lidt sløve for tiden, og de to nye er helt grønne så jeg tror vi springer et år over

Men der skal nok komme nogle gode indlæg i december det lover jeg!

Besvar

Smid en kommentar til os