Jeg skal liiiiige…

af Ard Jongsma

… en tur sydpå, inden jeg sådan for alvor lægger ud med mit første indlæg på bloggen.

Det giver mig en chance for at bevise overfor Søren Skovsgaard at mine indlæg ikke altid behøver at være så længe som frygtet.

 

SYD AFRIKA

Efter det sidste store job på lørdag, på Aarø i Lillebælt, pakker jeg tasken som er næsten lige så gammel som mig og flyver til Cape Town. Og inden I glæder jer til et spændende indlæg om den fantastiske plet på kloden må jeg advare at det er til én af de mere kedelige slags møder jeg skal dernede for. Der er en fridag men den dag skal jeg køre nogle kammerater rund på den obligatoriske dagtur over Cape Peninsula. Den tog jeg alene for to år siden og kan ikk overgås, så jeg skal ikke fotografere igen. Nu kan I så her få noget af høsten af den tur i maj 2012.

Det vigtigste mål var egentlig at nå den første svævebane op til Table Mountain. Der var flere som havde planlagt det. Ved siden af mig stod en base jumper som påstod at man først ved om man kan hoppe når man står oppe på bjerget. Det var en stille morgen og udsigten var formidabel.

 

Very early morning panorama view of Cape Town from Table Mountain

Billedet dækker 180 grader og er stitchet sammen af 7 billeder.

 

På toppen blæste det en halv pelikan, så på vej ned havde jeg selskab af base jumperen igen. Han kunne ikke hoppe. Det var den fjerde stille solskinsdag han var gået forgæves. Heldigvis var sikkerheden ellers i top.

 

120517_CapeTown_1531

 

Jeg tog bilen ned til næste tourist trap: Boulders Bay med sine berømte brillepingviner (Spheniscus demersus). Mennesketomt var det dog et aldeles OK sted at være og fotografere. Stranden var rodet og solen bankede ned. Det gav kaotiske baggrunde og umulig kontrast i pingvinerne, så jeg fik skudt en del high key billeder. Her er det bedste, som får en ny udskæring hver gang jeg holder et foredrag om komposition. Jeg er stadigvæk ikke tilfreds, men nu kan I jo slet ikke se udskæringen, fordi det er hvidt på hvidt 🙂 Måske er det bedre sådan og skal det fremover kun udstilles udendørs om vinteren.

 

120518_CapeTown_1491

 

 

Cape Peninsula National Park er også lidt en Zoo uden bur, i hvert fald i sammenligning med nogle af de største parker i Sydafrika, og det viste sig også om aftenen da jeg kørte forbi det triste syn af en bavianmor som havde tabt sin unge til én af de mange biler. Jeg er ikke meget for at tillægge dyr menneskefølelser, men det var meget klart at hun nægtede at erkende at ungen var død. Hun gik rund med den, og puffede hele tiden til den. Til konkurrencen om årets danske naturfoto var der i 2012 tilføjet en ekstrakategori som hed ‘Den vilde natur i menneskemiljø’ og den endte billedet jeg tog den aften med at vinde. Jeg tror at det er den første gang i mit liv at jeg skulle vente til der kom en bil, i stedet for at vente til de forsvandt.

 

120518_CapeTown_1532

 

Turen tilbage langs Houtbaai og over bjergryggen som skiller halvøen fra byen blev ikke mindre spektakulær af at mørken var ved at lægge sig mens jeg kørte de sidste kilometer.

 

120518_CapeTown_1475 Panorama

 

Så slipper jeg vist for et indlæg fra Cape Town i næste uge. Men jeg slipper ikke helt. Til de sidste to overnatninger har jeg lejet en bil for at køre ud til Karoo National Park. Jeg har ikke før været i Karoo landskabet, og mens det ikke er voldsomt med spektakulære pattedyr i parken skulle landskabet være noget helt for sig selv. Det skylder jeg så en blogpost om næste gang.

Relateret indlæg

5 Kommentarer

Hanne Nörskau Jensen november 27, 2014 - 8:57 am

Go’ tur Ard. Glæder mig til dit næste indlæg.

VH Hanne

Besvar
Ard Jongsma november 27, 2014 - 11:36 am

Tak Hanne! Jeg prøver at skrive et LANGT indlæg! 🙂

Besvar
Hanne Nörskau Jensen november 27, 2014 - 12:00 pm

Uha, det lyder godt. Så tager jeg ipad’en, laver en kop kaffe og smækker benene op

Besvar
Jacob Almtoft november 28, 2014 - 9:42 am

Go’ tur

Ser frem til en masse gode indlæg!

Rigtig fed historie der ligger i bavianbilledet… det er det der gør det interessant.

Ville i øjeblikket ofre min venstre nød for en tur sydpå, har stadig sydafrika til gode. Denne gang blev det til de luxembourgske mørke skove og dens vandfald… pengene rakte ikke længere… eller måske min venstre nød bare ikke var stor nok…

Besvar
Ard Jongsma november 30, 2014 - 2:39 am

Jeg har ingen nødder tilbage 🙂 men vil til gengæld godt fortælle om hvad jeg i sin tid fik byttet dem til og hvad jeg bruger i handelsvarer i dag, i mangel på nødder. Så jeg skal nok dele historier!

Besvar

Smid en kommentar til os