En fantastisk verden?

af Brian - fotomalia.dk

“Amalies Verde”, “For lækker til love”, “Firestjernes middag” og ikke mindst “Paradise hotel” – Ja tænk hvor en fantastisk verden vi lever i. I øjeblikket virker et lidt som om at TV kanalerne kæmper om at finde det mest uinteressante bras, og sender det med lidt glitter og glimmer også bliver det ædt råt!

Medierne og TV

Tænk på alle de fuldstændig fantastiske historier der gemmer sig rundt i verden. Jeg begriber ikke at det der er mainstream undeholdning ikke har bare en lille smule mere substans, hvad er det der gør at totalt intet sigende programmer som ovennævnte kan få så meget succes, og hvorfor er det at folk bliver draget til det pladder??

Verden er så fyldt med fantastiske historier at det jo nærmest bare er at gå en tur, åbne sine øjne og så se hvad der byder sig. Naturen rummer så mange fede vinkler, dramaer og eventyr at det skal fortælles. Men det er sjældent at det er dette der bliver fokuseret på. Fuldstændig talentløse kendiser, verdens elendighed og økonomi det er åbenbart hvad der sælger – eller er det bare fordi det er det eneste der bliver vist? Jeg ved det ikke men Øv..

Her har vi en regnorm – faktisk er det en mosorm, men de fleste vil nok kalde det en regnorm. Hvor mange mennesker ved at regnorme kan klare frystgrader på mere end 20grader – de kan altså mere eller mindre tåle at fryse til is? – skulle det være mere spændende end Amalies verden? tja jeg ved det ikke, måske!.

Det kan også være at vi, som mennesker, bare er ved at være så fyldt op med indtryk fra job, andre mennesker, internettet, byen, daglig varebutikken osv. at vi bare har brug for at sumpe hen til noget der er fuldstændig tåbeligt og ligegyldigt, en verden hvor vi ikke behøver at tage stilling til noget og hvor vi bare kan sidde og være selvfede fordi vi federe end de tåber vi ser på.. Tja måske?

Men hvad er konsekvensen af denne udvikling så – vores unger sidder jo også og ser disse programmer. Ser de på Sydney, Amalie og Gustav og tænker fuck de er for fede de personer der, de er jo kommet i fjernsynet og lever et liv som kendisser eller kan de godt se at det ikke er måden at nå frem i livet på -Forhåbentlig!

Fotografering

Hmm nu er dette jo ikke specielt fotorelateret, og du tænker sikkert at jeg har fået en hjerneblødning, det har jeg måske også – jeg har malet og filet og pudset i en uge, uden at kunne blogge så jeg er nok lige på kanten af et nervøst sammenbrud – Anyways… Jeg syntes faktisk at jeg ser en trend på nettet i blandt fotografer, og jeg får helt sikkert på puklen for at skrive det her, men… Jeg syntes der er en meget klar trend ved fotoentusiaster at vi alle er på vej i samme retning. Hvis man kigger rundt så handler det rigtig meget om “model billeder af søde (men ligegyldige) piger”,  “stockbilleder” eller “grej” – Er det ikke lidt kedeligt og tamt?

Er min regnorme æg her mere spændende end en sød lille model? – Tja jeg ved det ikke – jeg syntes det var spændende første gang jeg så regnorme æg, og jeg hyggede mig med at tage dette billede – Så måske?

Klart jeg ved godt at hvis man vil være reklame fotograf så skal man kunne lave model billeder og klart jeg ved godt at Yuri laver 100.000.000.000.000kroner om dagen og klart jeg ved godt at man kun kan tage gode billeder med det nyeste grej. Men hvorfor er det at alle går de samme veje. Er der ikke et marked for at vi går ud og finder nogle rigtig fede historier også fortæller dem. Eller fotograferer vi bare for at underholde os selv – fotograferer vi bare det som andre kreative mennesker har fotograferet før i stedet for at se Amalies verden??

Jeg har ikke svarene på ovenstående spørgsmål, men nu vil jeg gå hen og se Vild med Dans (jeg har optaget det) og bagefter står den på Stockfotografering!

Relateret indlæg

10 Kommentarer

Jacob marts 25, 2011 - 2:57 pm

Jeg er nu ikke helt enig med dig. Der er massevis af fotografer som fortæller historier.
http://fstoppers.com/photographer-travels-to-the-most-remote-part-of-the-world-to-give-away-a-portrait/
Se fx det her link.
Men når du nu skriver om “søde, men ligegyldige piger” så tror jeg man skal vægte det fototekniske højere. Hvordan lyset er stillet, etc.

Men jeg er nu enig med dig i den der “grej-mani” som mange har. Javist vil jeg også have flere objektiver, men siden jeg købte mit første dSLR med kitojbektiv og 55-200mm, så er det eneste ekstra jeg har købt er batterier og filtre.
Jeg klarer mig imidlertid med det jeg har.

Mvh Jacob

Besvar
Brian marts 25, 2011 - 3:11 pm

Hej Jacob..

Min pointe var nu heller ikke at ingen fotografer, fotografere “historierne”, men pointe er at rigtig mange gør hvad andre har gjort, og ikke bruger så meget energi på at finde sine egne historier..

Der bliver helt sikkert også fortalt mange fantastiske historier – man ser den bare sjældent i mainstream TV 😉

Besvar
Anders marts 25, 2011 - 3:08 pm

Interessant fyraftens indspark 😉

Modelfotograferne er jo ikke bedre end naturfotograferne ?? Vi fotograferer vel egentlig bare det vi interesserer os for – nogle er vilde med unge piger, mens andre er helt tossede med alle krybene i skovbunden 😉

Så er der jo også alle dem, som tror de kan leve af fotografiet. Der er jo ikke meget opløftende ved at fotografere hvidløg til stockbureau’et ?? Men man kan jo altid håbe på at en tåbe køber billedet og man derved er blevet 25 øre rigere …

God weekend, Brian 🙂

Besvar
Brian marts 25, 2011 - 8:01 pm

Hej Anders…

Ja du har jo nok ret, det kommer jo an på hvad det er man interessere sig for, men min pointe gælder egentlig også dyr eller kryb.

Det jeg mener er at vi alle (mig selv incl) er slemme til at tage billeder uden at tænke over en historie – det bliver bare et billede for at tage et billede.

Vi skal alle være bedre til at finde historien og få det vi brænder for ud!!

Besvar
Jesper Videbæk marts 25, 2011 - 7:40 pm

He he, det er jo nærmest et direkte personligt angreb! I den sidste tid har mine blogindlæg netop omhandlet model og stockfotografering. Jeg mangler bare at skrive lidt om nyt grej, men det har jeg desværre ikke råd til.

Til mit forsvar vil jeg gerne lige sige, at der er ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget. Vi har lige været gennem årets mørkeste tid. Det er ikke den mest inspirerende tid for natur og udendørsfotografiet og det kan i det hele taget knibe med at have sammenfald mellem tid og dagslys. Her er studiefotografering en gave til den kuldskære fotograf. Man kan fotografere når man har lyst og tid. Dag og nat.

Jeg finder modelfotografering ganske inspirerende. Nok ikke så meget selve outputtet, men hele processen – samspillet med modellen, opsætningen af lyset og skabelsen af stemningen i motivet. Det samme gælder stockfotografering af objekter. Det er ikke motivet der i sig selv er interessant, men igen er det lyssætningen og skabelsen af det udtryk man nu ønsker, der gør det spændende. Og så er det sgu da lidt fedt at der er nogle der bruger ens billeder. Jeg har kun haft billeder hos et billedbureau i en uges tid, men det glæder mig da, at jeg har lavet 5 salg. At det så kun giver 4 kroner efter skat er egentlig lige meget. Jeg synes også det er superfedt når en model bruger et af mine billeder som profilbillede på facebook.

Men min pointe er, at al den erfaring du får, kan du bruge i andre sammenhænge. Så uanset hvor kedeligt man synes outputtet er, så har du øvet dig og holdt din fotografering vedlige og det må dog trods alt være bedre end ikke at fotografere.

Besvar
Brian marts 25, 2011 - 9:28 pm

Hej Jesper…

Det var bestemt ikke et personligt angreb, jeg er på ingen måder bedre selv 😉 –

Misforstå mig ikke, model billeder har helt sikkert sin ret, og jeg kan følge din betragtning i at “lave en historie” med lys og det samspil der er med en model – det er jo lige præcis det jeg efterlyser! – Refleksion over det arbejde man laver.

Jeg tror bare vi alle kunne blive bedre hvis vi gjorde mere for at finde de fede historier – om det så er fiktive, som vi selv skaber eller det er historien om, det penisfutteral bærende indianersamfund der aldrig har set et kamera, vi fortæller om det er mig lige meget.

Der hvor vi som fotografer skal stramme op er hvis man “bare” tager billeder – registrere hvad man ser.

Og selvfølgelig skal der være plads til at øve sig, for det er jo den eneste måde man bliver bedre på.

Måske jeg bare var ved at blive en bitter gammel mand af ikke at få blogget i så mange dage..

Besvar
Brian marts 25, 2011 - 9:29 pm

Ja der skal ikke så meget til.

Men det er nu heller ikke tosset med nyt og funklende grej – bare man husker at det ikke er det der skaber billederne..

Besvar
Erik marts 25, 2011 - 9:39 pm

Jeg siger heller ikke at jeg ikke elsker nyt skinnende grej. Jeg elsker udstyr. Det kan bare godt gøres anderledes og det behøver ikke altid koste alverden. I sidste ende er det øjne og blik for billedet som gør det gode billede.

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk marts 26, 2011 - 8:31 am

Du har FULDSTÆNDIG ret Brian!!

Det er sgu blevet et mærkeligt samfund vi lever i, hvor alle ser og gør det samme og 99% af alle samtaler i frokostpausen er om intetsigende serier eller om den der sport hvor voksne mænd render rundt og sparker til en kugle – det har jeg aldrig fattet!!
Når man så endelig slår over på nogle kanaler man hele sit liv har haft tiltro til at de kunne udvide en intellekt istedet for at undergrave det, så handler de nu kun om hvor forfærdelig verden er, hvor mange fly der styrter ned og hvordan katastrofer hele tiden opstår og folk bliver massakreret!
JA det er en helt fantastisk verden vi lever i, men det er som om at folk kun bliver underholdt af at se andres liv på TV og derved glemmer alt det du netop er inde på.
Når så endelig folk kommer ud af stolene, ja så gør de stadig det samme som alle andre ( de samme blondine fotos overalt ), og der bliver længere og længere mellem de virkelig unikke mennesker.
Folk elsker at leve i flok og er meget bange for at træde ved siden af!! hvorfor? I vores del af verden, kommer der ikke nogen og skyder dig fordi du er lidt anderledes…. Men det kommer nok snart… og så bliver der lavet et reality show omkring det!!
PYHA sikke en masse brok! Men fuck hvor var det fedt at Sarah vandt X-Factor i går! Nu vil jeg ud og finde en blondine jeg kan tage billeder af!

Besvar

Smid en kommentar til os