En af de helt store sejre..

af Brian - fotomalia.dk

Kender i udtrykket “The harder the struggle, the better the victory!” i weekenden var jeg vidne til en af de helt store sejre…

Års opgaven!

Nu er det ikke mig selv der har fået denne store sejr, men derfor kan den jo godt have stor betydning alligevel.

Min lillebror er snart færdig med hans skolegang, og det vil sige at han ha gået i skole i 12 år! Jep jeg skrev 12 år, han har nemlig, ligesom jeg selv, gået på Steiner skole… Det betyder, som dem der kender til Steiner skolen sikkert ved, at han netop har afleveret sin års opgave!!

Års opgaven er som navnet antyder en opgave der strækker sig over et helt år, og en opgave som eleverne mere eller mindre selv skal adminestere – det er ikke helt nemt i den alder, tro mig!.

Nu er han ikke den eneste der har afleveret en års opgave, men jeg tror faktisk ikke at det har været en større sejr end for ham… Min lille bror har haft en rigtig, rigtig svær skolegang, og har aldrig rigtig fundet sig godt tilpas med det at sidde på skolebænken. Han har først lært at læse og skrive meget sent, og har bare haft det hårdt med at gå i skole (det er der mange grunde til og det vil jeg ikke komme ind på her). Faktisk tror jeg, at der er en hel del der ikke havde forventet at han ville gennemføre projektet, men det gjorde han.

Ikke fotokunst, men et hurtigt snapshot, af en tilfreds ung mand

Oliver valgte for lidt over et år siden “Gaming” som hans års opgave emne og jeg tror faktisk at han har arbejdet med opgaven lige siden – ihvertfald i hovedet. I sidste uge afleverede han så den håndlevede bog, med omkring 50 tætskrevne sider, hvor han kommer igennem alt fra Computer spillets historie til hvad indflydelse “Gaming” har på vores ungdom. At han gennemføre dette projekt viser at man kan gøre alt hvad man sætter sig for, og jeg håber det giver ham selvtillid og styrke så han kan tage resten af livets udfordringer med krum hals – For livet er fyldt med udfordringer som ruster os til de næste..

Jeg er som Oliver´s storebror så ufattelig stolt over den rejse han har været igennem, og så stolt over det produkt han har afleveret – Det er fandme sejt Oliver, skide godt gået og igen stort tillykke!

I fredags var jeg oppe på Olivers skole og se ham fremlægge hvad han havde skrevet om, og høre ham fortælle om hvordan han ser på den verden som han fascineres af. I forbindelse med dette sagde han noget som jeg har tænkt en del over –

“Om I vil det eller ej så er “gaming” en verden lige så stor som den I lever i, der bor 6 millioner mennesker i danmark, og I er et stolt folkefærd. I min verden WOW (World of Warcraft) er der nu mere end 12 millioner beboere, så I bestemmer selv om I vil være den bittere gammel mand, der ikke enderkender “gaming” som en verden der er kommet for at blive” –

 

Relateret indlæg

4 Kommentarer

Søren Skovsgaard marts 8, 2011 - 11:21 pm

Sejt. Stort tillykke til din lillebror, og når alt kommer til alt, så kunne det jo tyde på at han bare er en stor nørd ligesom alle os andre – bare på sit felt.

Besvar
Marie marts 9, 2011 - 8:46 am

Stort tillykke til Oliver – Han er da mege sej!!

Besvar
Catarina marts 9, 2011 - 12:19 pm

WOW – stort tillykke med lillebror. Det er fielme godt gået. 2TumbUp. 😀

Besvar
Mads marts 11, 2011 - 11:43 pm

Tillykke Oliver – det er sgu godt gået 😉 – og mega fedt emne

Besvar

Smid en kommentar til os