Eksport og import af kataloger i Lightroom

af Brian - fotomalia.dk

Hvis man arbejder med sine billeder i Lightroom, og har behov for at kunne flytte metadataen eller billeder fra et katalog til i andet, så viser jeg hvordan jeg gør det i dagens indlæg.

FLERE COMPUTERE

Når jeg rejser har jeg altid en lille bærbar med, som jeg bruger til lave backup af mine billeder, samt lave lidt småjusteringer og fx give billederne keywords (god aktivitet i en flyver på vej hjem). Disse informationer lagers i Lightroomkatalog, og er som standard ikke vedhæftet billederne, så hvis man skal have alle disse informationer med fra den bærbare og over på den stationære, skal der lidt digitale Ninjatricks til!

Min arbejds station sidst jeg var i Ecuador

Jeg har også den udfordring, at jeg arbejder med “samme” lightroomkatalog på to forskellige maskiner, og her er jeg specielt interesseret i, at mine keywords er ens og at det er nemt og hurtigt at holde dem opdateret.

For at løse begge disse problemer kan man altså eksportere og importere sine indstillinger som Lightroomkataloger og på denne måde få alle informationer med på en nem måde.

Dagens tutorial

 

Hvis du har en anden og smartere måde at løse problemstillingen på, så smid endelig en kommentar, du er også velkommen til at smide en kommentar, hvis du kunne bruge dagens indlæg eller hvis du bare har lyst til at sige hej 😉

 

Relateret indlæg

6 Kommentarer

Anders oktober 31, 2012 - 9:53 pm

Eneste rigtige metode, men ryger Collections med over, hvis det kun er en delmængde der eksporteres ?

Efter jeg er endt i Nikon D800 land med massive filer til følge bruger jeg Export Catalog som en backup-løsning. Af plads hensyn sletter jeg nemli alle ikke-redigerede billeder fra et shoot, men laver da lige en backup i form af Export Catalog på en USB disk inden sletningen 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 1, 2012 - 7:06 pm

Hej Anders.. ja det ser ud til at Collections følger med – det er dog ikke noget jeg har gennem prøvet, men det er mit indtryk!
.
Pyha jeg får hels sved på panden ved tanken og at skulle slette billeder, godt jeg er gået den anden vej 😉

Besvar
Theis Poulsen november 1, 2012 - 8:23 am

Kan det ikke gøres ved bare at aktivere sidecar filer også kopiere hele mappen med over??

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 1, 2012 - 7:13 pm

Hej Theis.. jo du kan også godt “Save metadate” og så gemmer den informationerne i sidecar filen. Men det er ikke alle informationer der følger med, og du skal selv aktivt bede Lightroom om at finde informationerne efter import – jeg synets det er meget nemmer på denne måde!
.
Men igen, jeg er på ingen måder Lightroom ekspert 😉

Besvar
Arne Madsen november 5, 2012 - 2:10 pm

Hejsa Brian,
Jeg synkroniserer også lightroom mellem en Mac og en stationær Windows 7.
Jeg bruger sidecar (xmp) filer og såvidt jeg kan komme alle informationer med. Efter filsynkronisering beder jeg bare i LR om at synkronisere folder og herved indlæses alle raw filer samt deres tilhørende xmp-filer. Denne fremgangsmåde fungerer for mig begge veje, dvs. jeg kan hurtig få en kopi over på min bærbare hvis jeg vil

Ved du hvilke information der ikke skulle komme med?

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 5, 2012 - 2:15 pm

Hej Arne…
.
Som sagt er jeg ikke på nogen måder ekspert på dette – jeg har det meget bedre bag kameraet! – Men, jeg er ret sikker på, at du ikke får sådan noget som collections med – ud over det, tror jeg faktisk at LR er hurtigere up to date, ved at eksportere og importere…
.
Men jeg havde slet ikke tænkt på, om man kan gøre dette mellem to styresystemer – det må du lige prøve og så vende tilbage med et resultat – jeg sidder ikke med en PC mere!

Besvar

Smid en kommentar til os