Det skulle jo næsten komme Nikons Z50 DX spejlløse kamera.

af Jakob Kjøller

Hmm, der er da ikke nogen svenskere der har mig nummer?!
*Løst oversat fra svensk* : Hej Jakob, hvad siger du til at mødes med Nikon den 25, men du må ikke sige noget til nogen!!!!”. Hvad siger man til det????

Jeg smuttede hurtigt ind på Nikonrumors og ud over nogle småting om det næste FX kamera, var der ingenting..

Mødet

Efter en lille hyggesnak, begyndte Robin at vise mig powerpoints om det nye Z50. Egentlig der havde jeg fraskrevet en DX model i Z-serien, for jeg tænkte helt ærligt “Hvad skal vi dog bruge det til??”.

Z50

Ret firkantet sagt, så har Nikon taget et Z hus og presset det hele lidt sammen, så det er blevet en fiks let lillebror (eller søster) med en 20,9 DX sensor med 4k video og en ISO range på 100–51.200.

Selve kameraet placere sig midt i entry level kamera serien, selv om jeg nok skulle mener at det kunne komme lidt længere op, eller nå ja, være det sidste DX hus vi har brug for . Læs flere specs. her

Nå ja, så er der en touch skærm der kan vippe helt ned, så selfie- og bloggerfolket (bla. mig) kan se sig selv (endelig).

Mht. auto-fokus delen, er der selvfølgelig øjengenkendelse med 🙂

Nu var det sådan, at jeg sad med et super hemmeligt demo kamera, så jeg har IKKE prøvet at skyde med det, for der var ikke batteri i. Men jeg har bestilt et til test.

Man kunne forestille sig, at den mindre størrelse, den ville gå ud over ergonomien, men nej. Endnu en gang, har Nikon efter min mening, lavet et skudsikkert greb, der bare er lækkert at holde om. Folk der kender mig, ved at det er et must i min verden, da jeg sjældent bruger en kamera strop.

Legekammeraterne aka. Objektiverne

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR og NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR, det er om man vil standart pakken til sådan et kamera.

Objektiverne er små og lette. Sammen med kameraet, der hverken fylder eller vejer så meget, bliver det uden tvivl det perfekte rejsekamera.

Det er helt klart 16-50mm der er det interessante objektiv. Når det er “klappet sammen” fyldet det nemlig ingenting, faktisk rager det kun lige ud over grebet. Det er virkelig en af de ting som jeg har manglet, et lille objektiv, der ikke fylder mere end kameraet.

Nikkor 16-50 foldet ud og klart.

ZtF adapteren den virker selvfølgelig også, så du kan bruge alt dit gamle glas.

Pop, pop og popup

Næsten helt undskyldende, bliver jeg fortalt “vi har puttet en popup flash på, det skal der være i denne serie”. WTF udbryder jeg, hvorfor kan det være på det lille kamera, når det ikke kan være på de store Z’er???

 

Nu siger folk engang imellem, at jeg ikke er helt normal. Men jeg kan faktisk godt lide popup flashen, og er mega ærgelig over, at man har valgt at fjerne dem fra “pro” kameraerne. Jeg kan gå ind i timelange diskussioner, om hvad “rigtigt” flash lys er, hvor den skal sidde og så videre.

Summa summarum er at en flash, popup eller ekstern, det er lys, lys når der er behov for det. Og en popup flash er lys der ALTID er med en…

Så jeg blev glad og ønskede det tilbage på de store huse. Et ønske jeg nok ikke få opfyldt…

Konklusion

Egentlig er et DX hus, ikke noget jeg har behov for. Men når det er sagt, kan det leve op deres rosende ord, virker det faktisk som et rigtigt godt kamera, placeret midt i consumer serien, med mulighed for at vokse. Og med et kit objektiv, så er det et perfekt rejsekamera.

Det betyder også at jeg klart forventer, at DSLR æren for alvor er død. Det var noget der har pint mig, men jeg må også erkende at mit Z6, det bare klare opgaven til UG+.

Selve kameraet forventes at komme på marked i starten af November og skal have hele kittet 16-50 + 50-250 og et Z50 vil det koste dig ca 10.400 kr.

 

 

 

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os