Throwback – Det danske vejr

af Theis Poulsen

Jeg sider pt. i et fortælt på en dansk campingplads i regnvejr så det her var lige et passende throwback indlæg, nu når sommeren ikke kommer.

Du kender jo nok det danske vejr… billedet herover er et meget godt billede på hvad der mødte mig og den fitness træner jeg skulle fotografere.

 

REGN & BLÆST

Tanken var at vi skulle lave nogle fede udendørs billeder, gerne nogen hvor solen kunne være lidt med til at give noget kontrast. Det fik det danske vejr dog hurtigt sat en stopper for. Når man bliver mødt af regn og blæst så må man til at tænke alternativt.

Louise, som er modellen på billederne, er personlig træner og skulle bruge billederne. Det betyder at det ikke var muligt bare at aflyse eller flytte til en anden dag.

Planen var at vi skulle have skudt ved et stadion hvor der var en masse beton så det gav et lidt råt look. Da jeg endelig fik sparket de små grå i gang, kom jeg i tanke om et parkeringshus hvor jeg vidste der var noget naturligt lys og rigeligt med beton.

 

GIV IKKE OP

Jeg ved jeg selv er slem til det her og sådan er det nok at være vestjyde. Guderne må vide at Kjøllerbob ofte nok er efter mig med jeg er for negativ.

Nogen gange er der dog bare ikke plads til at give op eller være negativ. Der er et billede der skal laves og det er vores opgave som fotografer at få det gjort.

Jeg tror at mit og mange andres problem ofte er at vi har drømt os til en situation på forhånd og når dette så ikke kan lade sig gøre, ja så går klappen ned.

Billederne her er noget helt andet end det vi havde i tankerne, men det blev nu faktisk helt godt alligevel.

Jeg er overbevist om at jo bedre vi kan blive til at se os omkring og gribe chancen for at lave et godt billede, jo bedre fotografer bliver vi. Planlæg endelig, men værd også klar til at gribe det der nu byder sig.

 

DET FORSKELLIGE LYS

Billederne er skudt med lidt forskelligt lys. Nogen er 100% naturligt lys, andre er en blanding og nogen er ren flash.

Fitness Portræt - Naturligt lys

Fitness Portræt – Naturligt lys

 

Billedet her er 100% naturligt lys. Siden af parkeringshuset var dækket med frostet glas som gav et dejlig blødt lys. Jo tættere Louise kom på væggen jo blødere blev lyset.

Naturligt lys portræt med varmere tone

Naturligt lys portræt med varmere tone

 

Her er det igen naturligt lys, men denne gang har jeg via hvidbalancen holdt det i en lidt varmere tone. Bag Louise er rampen op til dækket over os. Lige bag mig er det samme glas som i billedet før.

Portræt med hårdt lys - direkte flash

Portræt med hårdt lys – direkte flash

 

Som du sikkert har spottet så er vi her over i noget flash. Her kommer alt lyset fra min lille Quadra flash. Det er direkte og uden nogen form for diffusering. Tanken er at det skal ligne et hårdt sol lys.

Flash portræt med paraply

Flash portræt med paraply

 

Her er det igen 100% flash belysning, men denne gang i en noget blødere udgave. Det er samme Elinchrom Quadra, men denne gang er den skudt igennem en stor paraply. Som bløder lyset op og giver et noget mindre kontrast fuldt billede.

Portræt i blandet lys

Portræt i blandet lys

 

Så er vi ude i et blandings produkt. Her er der faktisk hele tre forskellige lyskilder. Lyset udenfor som kommer igennem glaspanelerne bag Louise. I loftet er der et par lysstofrør, disse har dog ikke så meget at sige for eksponering da de var ret svage. Louise bliver lyst op af Quadraen, denne gang med en lille octa monteret.

Blandet dagslys og flash

Blandet dagslys og flash

 

Igen bliver det en blanding imellem naturligt lys og flash. På rampen står der et stativ med en flash på og Louise løber lige imod den. Flashen her går i samme retning som det naturlige lys og virker, som en forstærkning.

 

Har du nogen spørgsmål ja så må du endelig smide en kommentar så skal jeg gøre hvad jeg kan for at svare.

Hvis du mangler en personlig træner til at sparke dig igang så du kan holde til at løfte dig nye 70-200, så kan du tage fat i Louise her: http://louisesand.dk/

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os