Der var engang for meget længe siden….

af Theis Poulsen

Fotografi skal også være sjovt. Der er vist heller ingen tvivl om, at filosofien hos FotoMalia er at have det sjovt. Derfor laver vi også altid skøre ting når vi mødes. I dag står den på et lille kig tilbage i tiden.

Der var engang…

Der var engang for meget længe siden i et lille land kaldet Danmark, en flok skøre gutter der kaldte sig FotoMalia. De lavede skøre ting, tog billeder og lavede videoer, men ja mest af alt lavede de skøre ting.

Dette sjove folkeslag af FotoMalians besluttede sig for, at indvitere en flok særligt udvalgte (læs: dem der var skøre nok) på besøg i deres hemmelige grotte. Dagen igennem skulle disse særligt udvalgte igennem en rækker udfordringer.

Min historie begynder med min invitation til denne dag i den hemmelige grotte.

Jeg fulgte sammen med andre den hemmelige rute til den skjulte FotoMalia grotte. Jeg slæbte selvfølgelig ryggen både vind og skæv med udstyr, man vidste jo aldrig, hvad prøverne ville bestå af.

Da alle havde fundet den hemmelig grotte og havde været i audiens hos FotoMalia, blev den første udfordring udstukket.

Genskab en filmplakat

Ja intet mindre! Vi skulle reproducere hvad store studier bruger tusinder hvis ikke millioner på. I små grupper af tilfældigt sammenbragte folk måtte vi bøje ryggen og gå til opgaven.

Ingen tvivl om det var en stor udfordring og her findes lidt billeder fra, hvad vi kæmpede os igennem.

Nu skulle det jo ikke være så nemt, så min lille forsamling kastede os over følgende plakat, som vi nu med små midler skulle forsøge at genskabe, på bare nogle få timer.

Originale plakat til filmen Iron Man 2

Vi havde nu vores mål og vores rejse kunne begynde.

Der arbejdes på at skabe dele til kostumet

 

Der laves kunstigt hår

Sådan ser delene til et Whiplash kostume ud

Der laves baggrund af ud printede plakater

Der graves dybt i kisten med udstyr

Opstilling til forevigelse

Kostumet finpudses og der trykkes på knapperne

Dommens time – har vi klaret FotoMaliernes udfordring?

Oprindelig – Før – Efter
Resultatet af vores kamp med udfordringen.

Og de levede lykkeligt til deres dages ende…

Ja jeg vil vove at påstå, at vi klarede os igennem de hårde krav fra FotoMaliafolket. Som årene er gået lever vi alle et lykkeligt liv. Undertegnede er dog faldet i og følger i dag doktrin, som en del af FotoMalia.

Dagen som efterhånden ligger noget tilbage var en fantastisk dag med glade mennesker, nye bekendskaber og udfordringer i høj grad. Filmplakaten her var bare del 1 af, hvad vi lavede på dagen. Her er en lille video fra dagen lavet sammen med Kjøllerbob og Christian. Den viser lidt mere af, hvad der foregik og ja den er GAMMEL 😛

Der er ingen tvivl om at vi, som kreative personer, har behov for flere dage til at lege med vores passion. Det er når flammen for lov at blusse op og vi bliver testet, at vi udvikler os.

Tid til en udfordring

Nu er det så tid til at du kommer op af sædet og deltager lidt i løjerne. Jeg kan ikke i dag invitere på en FotoMaliadag med skøre indslag, men måske det kommer. Vores FotoMalia Camp 2016 bød på meget af det samme skøre og vildt udfordrende fotografi.

Når det er sagt, så er det altså ikke et krav med en FotoMaliadag for at have det sjovt og udfordre sig selv. Nu er opfordringen herfra, at du kommer igang og for samlet vennerne, eller måske bare andre fotografer i dit nærområde. Når du har gjort det, så stiller I jer selv en sjov udfordring og kaster jer over den.

Det gør absolut ikke noget, at man kommer lidt på slap line. Husk der er ikke noget rigtigt eller forkert sådan en dag. Det handler om at udvikle sig. Det gør man kun, hvis man prøver ting af.

Hvad er din ide?

Nu er det jo ikke alle der har en lige så mærkelig hjerne, som holdet bag FotoMalia – heldigvis. Derfor så skal der herfra lyde en kæmpe udfordring til dig, der sidder derude med en skør eller sjov ide. Smid en kommentar her eller på Facebook og del den med os og dine med fotografer.

Her er næsten alt tilladt og det er bare med at få tingene på bordet, så kan alle bruge det som en brainstorm. Hvis du er heldig, så er det her du finder en, der vil hjælpe dig med at udføre lige netop din ide….

Relateret indlæg

3 Kommentarer

Jacob almtoft januar 24, 2017 - 6:36 pm

Se dét var en god dag!

Hvad med ACTION som tema!

Besvar
Theis januar 25, 2017 - 8:22 am

Ja det kunne da være en mulighed, det er bredt men en start. Så må folk få specificeret det ned.

Besvar
Jacob Almtoft februar 2, 2017 - 11:05 pm

ups… ville have skrevet den i “konkurrencetid…næsten”

Besvar

Smid en kommentar til os