De dødes by

af Jon Detlefsen

Når du er flygtet sydpå til regn, torden og kulde fra det danske efterår med høj sol og 25 graders varme, og din indre fotograf jubler

Erice er en gammel by på toppen af et bjerg på Sicilien. Meget gammel faktisk. Det menes, at den stammer helt tilbage til det fjerde århundrede fkr. – sådan cirka.

Man kan komme derop via kabinelift eller almindelig vej.

Fra byen er der en forrygende udsigt over hav og bjerge. Altså når byen ikke er indhyllet i skyer. For så er der ikke udsigt til noget som helst.

I klart vejr kan man nyde den forrygende udsigt over bjerge og Middelhav fra dette spot. 

Dokumentarisk fantasi

Så er det til gengæld en drøm at fotografere. De smalle, stejle gader og gyder danner rammerne om et sceneri som taget direkte ud af en eller anden dystopisk vampyrfilm.

Jeg har i øvrigt nydt udsigten fra Erice i solskin før, så vejret passede mig meget fint.

Jeg lavede ikke billederne her for at vise Erice. Jeg forsvandt ind i en fantasiverden og skabte mit eget narrativ med alle mulige vampyr- og zombiefilm in mente. Sjovt!

Øde gader. Intet tegn på liv. Men noget bevæger sig i tågen…

Mit Sony vil stadig ikke dø!

Og så lige en lille anekdote: Som nævnt i Etna-indlægget i sidste uge oplevede jeg den vildeste tordenbyge nogensinde her i Erice.

Himlen åbnede sig, og gaderne blev forvandlet til floder. Torden og lyn bragede og glimtede. På vej ned slog lynet ned i kabelbane-anlægget, så kabineliften gik i stå. Det så ret flot ud.

Og mit kamera blev så vådt, at det begyndte ikke at reagere, når jeg trykkede på knapperne. Jeg var næsten sikker på, at nu var det slut med mit Sony. Men det var det ikke. Det overlevede igen igen.

Moralen på hele denne korte og ufokuserede historie fra Erice? Alt vejr er fotovejr, og man skal huske at lege!

Begrænset trafik… Folk bor her og færdes dagligt i de smalle gyder, der til tider bugner af turister.  

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Steen Brølling oktober 30, 2018 - 10:05 am

Meget dystopædisk Jon!!!
De korn der er på nogen af billederne – er det pga. en grain-effekt, eller er det pga. iso??

Besvar
Jon Detlefsen oktober 30, 2018 - 10:59 pm

TAK for det Steen:D

Jeg har ikke tilføjet korn, og billederne er skudt på ISO-800. Jeg har lavet en helt simpel standard-s/h-konvertering i Photoshop RAW. Og så har jeg arbejdet med kontrast, højlys og skygger. Ret standard. Jeg tænker, at kornene er der pga. tågen og bliver forstærket af efterbehandlingen. Jeg ved ikke lige, hvordan de ellers er kommet.

Besvar

Smid en kommentar til os