CN-160 fra Nanguang Photographic Equipment Corporation Limited

af Kasper - fotomalia.dk

Hvorfor tror de kinesere, at jo længere navne jo bedre? Det går jo meget godt for både Nikon og Canon…. For nemhedens skyld, kalder vi ovennævnte firma for “NPECL” i resten af indlægget..

Nå men det vi skal kigge på i dag, er Nanguangs CN-160 Camera hot shoe LED videolight, direkte fra Dealextreme!


CN-160 – Betyder at der er 160 LED dioder i fætteren her. De har også en CN-126, så kan i selv gætte hvor mange LED dioder der i den..

Her kan i se en lille hurtig video hvor vi har brugt tre af disse herlige små lamper.

NPECL laver alt muligt LED gejl, softboxe og lidt trådudløsere. De er cirka 150 ansatte på deres fabrik, hvilket er helt fantastisk! Det er mærkeligt at Kineserne producerer så mange robotter som gør, for de bruger dem slet ikke selv, deres ide om automatisering, er små underbetalte Kinesere – vi elsker det! For det betyder at VI kan få tingene BILLIGT for deres hårde slid!

NPECL’s hjemmeside får man et hurtigt indtryk af at alt er oversat på google translate.. De skriver stolte i deres overskrift “You can be confident, because we believe in quality”… Okaaay… Jeg tror faktisk også på at USA’s militær gemmer rumvæsener i en hangar i AREA 51, men det gør det ikke mere rigtigt..

MEN kvaliteten er faktisk uhyggelig god! Faktisk så god, at jeg er bange for at prisen kommer til at stige i fremtiden.. Jeg har set andre lamper som er “lavet” af europæiske producenter (sikkert lavet i Kina alligevel), som på ingen måder er bedre i kvalitet, men prisen er derimod MEGET “bedre”.. for producenten…
Engang imellem kan man opleve at få en lampe med en enkelt skrævt monteret diode, men det betyder ingenting for funktionen – men lad for alt i verdenen være med at prøve at rette dioden, for den knækker og så ryger der en hel streg med dioder!

Nå men… Betjeningen af denne lampe er helt fantastisk og utrolig intuitiv. Om Mads ville kunne finde ud af det, skal forblive usagt, men de fleste vil nok have meget nemt ved at dreje på hjulet og tænde den. Lysintensiteten kan justeres helt trinløst på hjulet og det gør at man kan “trimme” lyset meget nemt.

Som jeg også sagde i videoen, så bruger denne lampe AA batterier!! Dette er første gang der er kommet grej ud af den gamle kommuniststat som rent faktisk kan virke i Europa! Som i kan se her, bruger jeg 6 stk. genopladelige Eneloop batterier, som giver denne lampe en brugbar brændetid på er time. Efter en time er lysintensiteten faldet cirka 1 blændetrin, hvilket er utrolig godt!

Skal man bruge noget transportabelt videolys, kan jeg klart anbefale disse CN lamper fra NPECL. De er meget billige, de er rigtig god kvalitet og batterilevetiden er fantastisk!
Kan man snyde sig udenom Post Danmarks kartel priser og forskellige stats “bidrag” ved at få et par af dem smuglet i en container sammen med nogle flygtninge, kan man faktisk få dem så billigt at man kan købe 5 lamper for samme pris hvad én ville koste i EU – tænk over den… Og tager i den skridtet videre, kan i leje de illegale flygtninge ud til byggefirmaer og score kassen den vej også… Ikke at jeg har gjort det, det ville jo være moralsk forkert…. Jeg siger det bare….

Tak fordi i kiggede med!

Relateret indlæg

3 Kommentarer

Frederik Overgaard marts 6, 2012 - 12:05 pm

Spændende lille sag!

Jeg tror gerne prisen stiger – om ikke andet, så fordi europæiske selskaber tager dem ind og sælger dem.
Jeg købte sidste år en en F&V Z96 i HongKong for ca. 350 + told og nu sælges de for over 1700 i Goecker.

http://webshop.goecker.dk/product/FVZ96

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 6, 2012 - 1:37 pm

Ja der kan være stor forskel prisen alt efter hvor man handler!
.

Besvar
André januar 8, 2013 - 10:30 pm

De ser fornuftige ud og har længe kigget på dem, netop på grund af den billige pris.
Jeg kunne dog godt tænke mig at vide hvad EXIF i har brugt på den video. 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os