Canon 5D mark III og 600EX-RT (Spændende tider!)

af Brian - fotomalia.dk

Så kom Canon også med deres forårs nyheder, og sikke nogle nyheder!

Sikke noget grej!

Jeg syntes virkelig der sker spændende ting i hele grej verdenen lige nu. Og i Canons seneste lancering, er der noget vi har ventet på meget længe!

Nu er der sikkert nogen der tror jeg snakker om 5D mark III, men det gør jeg selvfølgelig ikke, for selv om det ser rigtig fint ud, er det vel mere eller mindre den opgradering som man havde forventet..?

Nej det som jeg syntes er vildt spændende, det er Canons nye flash, og trigger – De kan nemlig køre trådløst, via radiosignal!!! Der er simpelthen indbygget radiotrigger i selve flashen og i den nye ST-E3-RT trigger – Sådan, det har vi sku ventet længe på!!

Canon 5D Mark III

Lækkert kamera, og jeg må indrømme, at for mig, ville de 22MP passe rigtig fint i forhold til D800’erens 36MP. Men på den anden side, så ved jeg også at der er rigtig mange der er rigtig glade for de 36MP – så der er åbenbart et behov for det, og det ser sku også godt ud, i de test jeg har set.

Jeg vil ikke komme med en masse Specs, for dem kan, og har i sikkert allerede fundet et andet sted. Men jeg vil rigtig gerne høre hvad jer der skyder med Canon syntes, er i tilfreds eller???

En ting der undre mig lidt er hvorfor Canon ikke har puttet deres nye lysmåler fra 1Dx i den nye 5D – det er da en skam, og hvorfor ikke give flere glæden af den nye teknologi..?

Canon Speedlite 600EX-RT

Så er det sku bare med at komme igang Nikon, for sådan en vil jeg altså også have!!

På papiret ser det jo mere eller mindre ud til at Canon har mast en Pocket Wizard mini TT1, FLEX TT5 og en AC 3 Zone Controler ind i en potent flash og trigger – sejt!

Hvis 600EX-RT fungere lige så godt, og på samme måde som PW´s system, så er jeg, for at sige det helt ærligt, pisse missundelig – på den anden side, så er det er sku også på tide at nogen gjorde det, og det betyder at det formentlig bliver noget vi alle kan nyde godt af, inden så længe!

Jeg har ikke rigtig kunne finde dogen videoer eller sider, hvor man kan se det nye flashsystem “in action”, men hvis der er nogen af jer der finder det, så smid da meget gerne lige en kommentar!

Hvad siger i der ude – er det spændende nyheder eller???

 

 

Relateret indlæg

6 Kommentarer

Ole marts 2, 2012 - 11:26 am

Spændende?.. Nej.. Dyrt?.. JA!

Jeg har ondt af Canon shooters i dag, med de priser Canon lægger for dagen med 24-70 II og nu det her hus… EEK!

Besvar
Brian - fotomalia.dk marts 2, 2012 - 12:42 pm

Hej Ole…
.
Jeg havde faktisk ikke set prisen, men ja EEK summer også min reaktion meget godt op!
.
Men ok, forgængeren var vel det mest solgte fill frame hus over hovedet – og kostede det ikke det samme.
.
Men 24-70 – den må også kunne lave kaffe!

Besvar
Theis Poulsen marts 2, 2012 - 2:33 pm

Syntes faktisk ikke prisen er så voldsom når man tænker på hvad det er for et kamera.

25.000,- som første pris og ved goecker så ryger den hurtigt ned på 22-23k på nettet.

Det er små 5k mere end 5D2 da den kom frem. Det er vel egentlig ikke voldsomt når kameraet nu byder på proff AF og lys måler…

Besvar
brian marts 2, 2012 - 3:31 pm

Hej Theis
.
Jeg ved som heller ikke om det er specielt dyrt for kameraet, det er måske bare D800 der er billig…
.
Men 5000 fot en flash – tja du får jo trigger med.. tja det er måske ok
.
17kilo for en 24-70mm er altså mange penge…
.
det ser forresten ud til at de første D4 kommer omkring den 16. marts…

Besvar
Theis Poulsen marts 2, 2012 - 3:43 pm

Deres 24-70 er sat alt for højt det kan vi hurtigt blive enige om. Jeg satser på den falder når de nu ikke sælger nogen af dem 🙂

Prisen er jo også meget vejledende endnu lad os nu se hvad den ender på når den rammer handlen.

Bliver spændende om de kan holde midt marts syntes jeg høre forskellige ting lige pt. om levering på tingene. Nu må vi se det bliver godt når det kommer og jeg tør ikke håbe på noget levering før den er i posten 😛

Besvar
Anders Dalsgaard marts 4, 2012 - 12:17 pm

Jeg må personligt sige at jeg er rigtig godt tilfreds med de forbedringer de har lavet på 5D’eren denne gang – jeg synes virkeligt de har lyttet til deres kunder denne gang. Der er aldrig nogen der har bedt om flere pixels og det har vi så heller ikke fået. Til gengæld har mange brugere brokket sig over AF systemet i forgængeren og her må man sige at Canon har givet den nye model noget af en overhaling. 5D2 har også haltet en anelse bagefter Nikon D700 på iso håndteringen og der har de så også oppet sig gevaldigt.

De har endvidere være så venlige at de også har smidt en SD kort slot i den så man har mulighed for at bruge eye fi kort og sætte sin iPad til den og det synes jeg også var et stærkt træk.

5D3 er uden tvivl mit drømmekamera lige nu, men jeg venter lige til det er faldet lidt i pris.

Den nye flash virker også som et kærkomment tiltag, men jeg tror bare stadig hellere jeg vil købe en stak billige manuelle kinøjserflash og triggers… Man kan immervæk få sig omkring 6 manuelle flash med triggers til samme pris som én af de her nye fornemme banditter fra Canon.

Besvar

Smid en kommentar til os