Brian Rasmussen får pris ved europamesterskaberne i naturfoto

af Jon Detlefsen

Vores helt egen slangehvisker, Brian ‘the Cobra’ Rasmussen har endnu engang markeret sig som en af universets bedste naturfotografer

 

European Wildlife Photographer of the Year

Ved årets europæiske mesterskaber i naturfotografi har Brian fået en flot andenplads i kategorien ’andre dyr’ med sit fantastiske billede af en liansnog fra Ecuadors vilde regnskove.

European Wildlife Photographer of the Year, arrangeret af tyske GDT, er en prestigefuld konkurrence, der kun levner plads til de aller bedste inden for naturfotografi – og her hører Brian til.

Vinderbilledet herover er fotograferet i forbindelse med en tur til Randers Regnskovs naturbevarelsesprojekt Bigai i 2016, og jeg ved at dette billede betyder noget ekstra for Brian, netop fordi det handler om den regnskov, som han og alle hans kollegaer i Randers Regnskov kæmper for at bevare. (2. plads i kategorien “Andre dyr”ved GDT 2017)

Vidste I, at Brian tilbragte seks måneder alene i regnskovens ugæstfrie terræn fyldt med giftige og dødsensfarlige kryb og vilde indianere blot for at lave dette drømmebillede, som han havde planlagt flere år forud?

Og at han vejede sølle 60 kilo, da han langt om længe vendte tilbage fra vildnisset helt uigenkendelig og næsten kun skin og ben?

Dag eller nat, det er underordnet når Brian er på jagt efter nye motiver – her er han, sammen med sin rejsemakker Asser, netop vendt tilbage efter en nat-tur i kano på jagt efter sorte kaimaner.

Og at det tog yderligere et halvt år, før hans datter Sofie og hans lille hund med underbid kunne kende ham igen og stoppede med at bide ham i haserne, som var han en fremmed?

Så sej er Brian Rasmussen fra FotoMalia – VORES ven!

Kæmpe tillykke Brian fra hele FotoMalia-teamet. Vi er sgu stolte af dig!

Se alle de flotte vinderbilleder (men ikke så flotte som Brians) fra årets europamesterskaber i naturfoto. 

Relateret indlæg

2 Kommentarer

Brian - fotomalia.dk oktober 29, 2017 - 12:57 pm

Haj Makker..

Mange tak for dine flotte ord, men jeg tror altså du overdriver lidt!!! Min hund har da ikke underbid!!

Igen tak for dine ord, de varmer sku!

Besvar
Jon Detlefsen oktober 29, 2017 - 9:24 pm

Velbekomme – det er da fuldt fortjent! Og jeg bruger altså ikke det der med at overdrive. Jeg er jo journalist… Men undskyld, hvis jeg har fornærmet din hund 😀

Besvar

Smid en kommentar til os