Jeg er på en mission! 

Jeg vil finde ud af om man for samme pris som en enkelt Nikon SB900 (3.000kr) kan bygge sig et komplet fotostudie hvor man kan tage billeder der kan sammenlignes med dem fra et fuldt udstyret professionelt studie til en forfærdelig masse penge.

 Jeg har altid savlet når jeg har været ude og se en ”ægte” fotografs studie med utallige flash, lækre overgangsløse baggrunde og masser af stativer.
Alt dette kan i få ved en lille smule kreativitet og en masse søgen på nettet. Fortvivl ikke. med en lille serie blogindlæg vil jeg se om det kan lade sig gøre.


Her et atypisk motiv i et typisk studie opsæt

Et fotostudie har som minimum brug for 3 flash for at kunne lægge det helt rigtige lys.
Man har brug for en samlingsløs baggrund for det lækre rene udseende.
Der skal bruges stativer til flash og kamera og der skal bruges softbox eller paraplyer til at lave det bløde lys som man ser på mange modebilleder og det er netop ved paraplyen vi starter..


Canon 5D MarkII fotograferet i fotostudie

Jeg erhvervede mig for noget tid siden en rigtig fin 90cm gennemlysningsparaply med reflektorovertræk, sådan at den fungerer som 2 paraplyer i en.

Jeg måtte i tillæg også købe et stativ og en holder så flashen og paraplyen kunne sidde på stativet. Alt dette satte min økonomi tilbage med omkring 1.000kr!!

Nu har jeg så fundet ud af at der findes et land langt, langt borte der hedder KINA!!!
I Kina har de også internet og i Kina har de også fotografer. MEN det er åbenbart meget meget billigere at være fotograf i Kina!
I stedet for at købe en paraply der kan to ting i Danmark til mange penge, ja så kan man jo bare købe 2 paraplyer i Kina til 132kr med fragt!!! Se det er value for money!

Jeg har testet Kinaparaplyerne mod den dyre fra Danmark.

Paraplyen øverst i billedet er den danske.

Denne paraply er sølvreflektorparaplyen fra kina.

Førsteindtrykket er at den danske paraply vejer dobbelt så meget som de kinesiske og det er fordi der er mere plastik i de kinesiske men faktisk er det et plus. De kinesiske virker ligeså robuste som den danske og metalstængerne som slår paraplyeerne ud, tror jeg er lavet på samme fabrik, de ser helt ens ud.

Stoffet på de to gennemlysnings-paraplyer er den væsentligste forskel.
Den danske paraply er mindre gennemsigtig og deved mere ”blød” i lyset, hvor den kinesiske er lidt mere gennemsigtig.
Det er umiddelbart ikke noget man ligger mærke til medmindre paraplyen sidder meget tæt på foto-objektet.

Her vises gennemsigtigheden i den danske paraply.

Her vises gennemsigtigheden i den Kinesiske paraply.

Sølvbelægningen på sølvparaplyen fra Kina virker lidt tyndere og ”kinesisk” end den købt i Danmark, men relfektoreffekten er den samme og det skaller ikke af som andre billige paraplyer jeg har set. Ikke nok med det, der fulgte en holder med til stativet og blitzen!

 

Alt i alt får de kinesiske paraplyer 4 ud af 5 stjerner fra mig. Jeg køber i hvert fald aldrig de dyre paraplyer mere.

Jeg har fundet disse paraplyer og meget andet guf på forskellige sider blandt andet ebay hvor i kan finde links til mange forskellige kinesiske sider. Der findes  mange forskellige dimser til den prisbevidste fotograf, men inden i spilder jeres egne penge, så vil jeg spilde mine og teste en stor del af det her på Fotomalia.
Kig med næste uge.

Budget brugt til dato: 130 kr ud af 3.000kr!

Har i spørgsmål eller forslag til ting i gerne vil have testet kan i skrive til mig her på bloggen.

Relateret indlæg

8 Kommentarer

Mads marts 19, 2010 - 7:07 pm

Rigtig spændende – og dejligt at vide, at der findes billige alternativer til de dyre produkter. Jeg tænkte på om du ikke kan smide lidt links på til de forskellige produkter du har fundet/finder billigt 🙂

Besvar
Kasper marts 19, 2010 - 7:11 pm

Hej Mads.

Tak for kommentaren.
Jeg har købt paraplyerne på en side der hedder http://www.dealextreme.com, de har alt muligt billigt fotogrej.
Her er et link til en af paraplyerne:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14409

Besvar
Mads S maj 12, 2010 - 10:20 am

Hej, Først og fremmest vil jeg lige sige super artikel… Men jeg synes ikke du nævner den overgangsløse baggrund… – Jeg står og er på udkig efter sådan noget forholdsvis billigt udstyr til et fotostudie, og ville høre om du har erfaringer med sådan noget grej?

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk maj 12, 2010 - 11:21 am

Hej Mads S.

Mange tak for det.

Nej jeg er ikke kommet ind på de overgangsløse baggrunde endnu. Jeg ved nemlig ikke om jeg skal bygge en såkaldt “cyc wall” eller om jeg skal bruge papir.

Jeg har god erfaring med at bruge papirbaggrunde som overgangsløse baggrunde.
Man tager i al sin enkelthed en rundstok i træ og hænger op i loftet og sætter en bred papirrulle på. Her er et link hvor man kan købe ruller (http://www.photosupply.dk/shop/3_Produkter/Baggrunde/110_Papir_Baggrunde/) Du kan helt sikkert på dem billigere hvis du søger lidt på google.

Nå men så ruller du et stykke papir fra rullen, ned ad vææeg og for eksempel 2 meter ud på gulvet. Derved får du sådan en meget blød overgansløs bue inde ved væggen og det virker helt perfekt. – indtil der er noget der træder på buen 🙂

Håber svaret var nok.

Besvar
På dybt vand (om at blive en bedre fotograf) | Fotomalia.dk maj 14, 2010 - 5:42 am

[…] jeg fik arrangeret et møde i min lille lejlighed, hvor jeg havde bygget et studie, meget lig det Kasper er igang med at bygge og havde det hele […]

Besvar
Billigt fotostudie 3, Reloaded! | Fotomalia.dk november 17, 2010 - 10:58 am

[…] der er gået lang tid mellem “Billigt fotostudie” og “Billigt fotostudie 2″ til nu, denne […]

Besvar
Dennis november 11, 2012 - 9:11 pm

Hvad med lys til at oplyse baggrunden.. kender du til links hvor man kan købe dem billigt? Rigtig fed sige.. først tænkte jeg, jeg skal hel sikkert læse med i næste uge – så så jeg at den ene kommentar er fra 2010. Ærgeligt den ikke er kommet lidt videre. Ellers nogen der kan kommentere med gode fif til billigt fotostudie?

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 11, 2012 - 9:40 pm

Hej Dennis..
.
Ja det er jo ved at være et halv gammelt indlæg du er dumpet ind på.
.
Vi har planer om en opdatering af emnet i løbet af den kommende tid, så følg med på bloggen..
.
Sidst men ikke mindst velkomment til!

Besvar

Smid en kommentar til os