Billigt fotostudie 2

af Kasper - fotomalia.dk

Så er jeg klar med næste køb til mit billige fotostudie.

Denne gang handler det om flash.
Jeg har købt 2 flash i Kina som jeg håber at kunne bruge i mit fotostudie.

Flashene er af det meget velkendte kvalitetsmærke Yongnuo og de flash jeg har købt hedder Speedlite YN460 (bemærk den anderledes stavemåde). Jeg ved ikke om det er Nikon der har kopieret Yuongnuos Speedlite navn eller om det er omvendt.

Ved første øjekast ser YN460’en mere brugervenlig ud end Nikons SB-800. Der er ikke den unødigt komplicerede LCD skærm at rode med. Alt kan indstilles på udvendige knapper. Det er også tydeligt at dem som har lavet YN460 flashen har tænkt meget over vægten på fotografens udstyr. YN460 vejer kun halvdelen af SB-800 – dygtigt ingeniørarbejde!!

Hårde facts: YN460 har 3 indstillinger. Manuel hvis den sidder på kameraet. S1 er ren slavemode hvor den fyrer af med alle flash der fyres af imod den og S2 er slavemode som fyrer af sammen med TTL flash hvis man for eksempel bruger en remote SB-800 man styrer fra kameraet.

Det skal dog siges at YN460 overhovedet ikke har indbygget TTL! YN460 har ikke zoom hoved og er fastindstillet på noget der ligner SB-800 50mm. Dog er hovedet drejebart på samme måde som SB-800.
YN460 går ikke på standby, men går ud på timer efter30 minutter.

Egntlig synes jeg at kvaliteten af flashen er meget god – udvendigt set.
Hovedet drejer med lækre click og det hele virker gedigent.

Her er YN460 fyret af ved siden af en SB-800 begge flash er indstillet på laveste udladning.

Her er begge flash indstillet på halv styrke af max.

 

Nå men er det noget jeg vil anbefale til andre der vil bygge et billigt studie…?
TJA.. MÅSKE.. HMM..
Jeg må hellere fortælle at jeg har købt disse flash fra en side der hedder www.dealextreme.com Jeg købte faktisk 4 flash hvor jeg endte ud med 2 der fungerede – men 50 -50 er jo også gode odds.
Dealextremes garanti er noget af det bedste jeg har oplevet og når man sender et defekt produkt retuer får man med det samme et nyt og man bliver holdt helt skadesløs også med fragtregningen.
Så hvis man har lidt tålmodighed til at sende lidt frem og tilbage og man ikke står og mangler en velfungerende flash lige nu, ja så vil jeg anbefale denne flash.

Budget brugt til dato: 646 kr ud af 3.000kr!

Jeg har kun haft de nye flash i meget kort tid og jeg har ikke haft mulighed for at teste dem grundigt endnu, men jeg vil sammen med Brian teste dem mere grundigt over den næste tid, og selvfølgelig skrive mine erfaringer her på bloggen.

Har i spørgsmål eller forslag til ting i gerne vil have testet kan i som altid skrive til mig her på bloggen.

Edit: Jeg syntes det er vigtigt lige at pointere at denne flash er 100% manuel, og kan altså ikke gøre det ud for en SB600, en SB800 eller en SB900, men “kun”som en manuel flash, og som manuel slave! Brian

Relateret indlæg

21 Kommentarer

Mads marts 27, 2010 - 3:58 pm

Hej Kasper

Tak for linket – der skulle gerne været en flash på vej til mig i nærmeste fremtid 🙂 Du har lige sparet mig for en god sjat penge. Tak! 🙂

Besvar
Kasper marts 27, 2010 - 6:34 pm

Hej Mads.

Jeg er glad for at kunne hjælpe.
Så må vi håbe den virker 🙂
Jeg poster nogle tips til hvordan man kan tweake og reparere sin YN460 senere.

Besvar
Fotomalia.dk nørde aften | Fotomalia.dk marts 30, 2010 - 1:05 pm

[…] vi var alle tre samlet, for at lave en lille “field test” af Kaspers nyligt indkøbte kina flash, bygge et vejr sikret “hus” til mit kamera også frem for alt var vi samlet, for ar […]

Besvar
Kasper vissing marts 31, 2010 - 1:45 pm

Light stand 220cm: 160 kr

180w Flash Light Studio Strobe 50w Modeling Lamp CE UK: 60£ = 500 kr

og så er det fra UK, hvilket betyder at der ikke risikeres at komme told oveni ;O)

Go påske.

Ps. har selv lige bestilt sættet, så hvis i mangler info så skal jeg nok poste noget efter påske.

Go

påske

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk april 1, 2010 - 7:27 am

Hej Kasper.

Mange tak for tippet, det er godt nok billigt 🙂

Jeg tror hellere at jeg må kigge nærmere på det stativ, det ser nu rigtig lækkert ud.

Jeg prøver at fortsætte lidt endnu med mine måske lidt for billige kinerser flash, jeg kan nemlig godt li ideen om at de er trådløse og så ser vi om de kan holde. Hvis de ikke kan, ja så er den flash du viser her sikkert lidt mere driftsikker 🙂

God påske.

Besvar
kasper vissing april 1, 2010 - 4:15 pm

Det eneste minus er dog fragten… 25 pund, så det er med at bestille en bunke stativer, jeg bestilte selv 2 stk, en lampe samt en YN460 flash (dog 30kr mere end DX)

ps. trådløse? er det ikke slave mode? så de udløser på en anden flash?

har bestilt et trådløst flash trigger kit med sync-kabel udgang fra DX. :O)

DX er i øvrigt rigtig god til LED lampe byggere ;O)

tænkte mere på hvis i skal bruge noget lys til felten/fotofælder..

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk april 2, 2010 - 11:50 am

Hej Kasper.

Ja jeg kunne godt forestille mig fragten var dyr og det er i grunden mærkelig at når man bestiller noget fra England, så lægger de helt vildt meget på i fragt.

Ja flashene er ikke som sådan trådløse, de er rent manuelle og der sker ingen overførsel af informationer mellem kamera og flash. De er dog “trådløse” i den forstand at de ikke krøver en ledning som for eksempel din dedikerede studieflash – jeg synes at det gør dem lidt nemmere at bruge når man kan flytte dem frit.

Dealextreme.com er simpelthen en drømmeside for nørder og de har nemlig som du siger rigtig meget LED guf :-).

Du må meget fortælle mig hvad du synes om sync kablet.

Besvar
Field test af Yongnuo speedlite | Fotomalia.dk april 6, 2010 - 9:47 am

[…] Som lovet vil jeg lige skrive et par ord om hvad jeg syntes om Kaspers nye flash. […]

Besvar
kasper vissing april 15, 2010 - 10:14 am

har netop modtaget både en 180W studio flash og en YN460, efter lidt testen frem og tilbage med mit Nikon D80 med et 50mm F1.4 måtte jeg konstatere en ting… Sync speed… begge flash’s er limited til 1/200sek imod en SB800 som er helt oppe i 1/3200 sek. hvilket vil sige at alle lukketider over 1/200s (1/250s)giver skygger fra gardinet.. så selvom jeg er tvunget til holde en blænde på min. F/4, lidt ærgeligt hvis man vil lige lidt :O)

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk april 15, 2010 - 11:23 am

Ja det er vidst kun Nikon der mestrer trådløs higspeed sync.
Jeg har også testet de billige studieflash og jeg kommer frem til det samme som dig, at den optimale sync hastighed er 1/200 sek.

Køb 2 SB-900 istedet 🙂

Besvar
kasper vissing april 15, 2010 - 7:55 pm

nåååh bare 2 SB-900?? hmm… men manualen til YN460 siger :

Flash Duration = 1/800s – 1/20000S (ja 1/20.000) Er det ikke det man forbinder med max sync speed?

Besvar
Brian april 15, 2010 - 8:41 pm

Hej vissing..

Der er, så vidt jeg ved ingen studie flash, der synkronisere højere end 1/250sek.

Så at dine billige ikke kan er helt ok..

Nå lige for at starte bag fra: Flash duration og Sync speed er to vidt forskellige ting.

Flash duration er varigheden af flashudladningen, altså hvor langt lys glimtet er – Når flashudladningen er på 1/800sek er det altså fuld udladning, og 1/20.000sek er mindste.

Max Sync speed: er den maximale lukkertid du kan bruge flashen på.

Nikon og Canons skriver at deres egne flash kan synkronisere på helt op til 1/8000sek, og det kan de i princippet også, men alligevel ikke.
Det Nikon og Canon flashen gør, når den at synkronisere på en hurtigere lukkertid end 1/250sek er at den starter flashudladningen inden kameraet åbner for lukkeren og strækker glimtet længere end lukkertiden, så kameraet har lukket for eksponeringen. Dette gør at man mister en masse power, og gør at der ikke er meget kræft tilbage i flashen.. Hmm det blev ret indviklet, men jeg håber det giver mening – hmm måske jeg skulle lave et indlæg om flash sync…

Nå til dit problem.. Din flash er for kraftig ved mindste udladning – der er flere løsninger, men de nemmeste er at flytte flashen længere væk (lyset reduceres hver gang du fordobler afstanden) eller skyd flashen igennem en eller evt to diffusere (paraplyer, softbox eller et lagn)

Vissing jeg håber det var lidt svar, på dine problemer.

Brian

Besvar
kasper vissing april 15, 2010 - 10:03 pm

Det var det ihvertfald, det giver god mening!
må lige lege lidt med det :O)

ja lav endeligt et indlæg om flash!

Besvar
Mads april 15, 2010 - 10:29 pm

Brian du er godt nok en nørd 😉 – men det er sgu et lækkert prof svar det der!

Besvar
Brian april 15, 2010 - 10:53 pm

-> Kasper – Det skal jeg gøre…

-> Mads – Tak, det er sku et komplement

Besvar
Kulsort baggrund – uden baggrund! | Fotomalia.dk maj 15, 2010 - 9:41 am

[…] har jeg taget min billige Yongnuo flash og sat på en exstension cord og håndholdt fyret flashen af ude fra venstre. Det er så nemt […]

Besvar
SB-800 vs. Yongnuo 460 vs. LumoPro LP160 | Fotomalia.dk august 4, 2010 - 6:03 am

[…]  Jeg vil gerne starte dette indlæg med at undskylde på mine grædende knæ for at jeg har løjet overfor jer. Jeg har på et tidspunkt – hvor jeg sikkert var fuld eller påvirket på anden måde, anbefalet Yongnuo 460 som en flash der var god til prisen????? […]

Besvar
SB-800 vs. Yongnuo 460 vs. LumoPro LP160 | Fotomalia.dk oktober 10, 2010 - 1:13 pm

[…] Jeg vil gerne starte dette indlæg med at undskylde på mine grædende knæ for at jeg har løjet overfor jer. Jeg har på et tidspunkt – hvor jeg sikkert var fuld eller påvirket på anden måde, anbefalet Yongnuo 460 som en flash der var god til prisen????? […]

Besvar
Billigt fotostudie 3, Reloaded! | Fotomalia.dk november 17, 2010 - 11:01 am

[…] der er gået lang tid mellem “Billigt fotostudie” og “Billigt fotostudie 2″ til nu, denne […]

Besvar
Morten juni 13, 2013 - 10:36 am

Nu er er nybegynder og kunne godt tænke mig at afprøve disse flashes inden jeg køber de helt dyre til 2-3000 stykket. Jeg har fået anbefalet SB-800 til mit Nikon D3100 kamera, men jeg tænker at det ville være ærgerligt at bruge så mange penge, hvis det ikke fanger in interesse eller jeg slet ikke kan få det til at fungere.

Er der andet jeg skal huske at købe ved køb af disse, her tænker jeg på hvordan d bliver udløst. Skal jeg købe en seperat sender som sættes på kameraet som så udløser flashene? Og kan jeg med sikkerhed vide at de virker til Nikon D3100.

Ser frme til jeres svar 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk juni 13, 2013 - 11:24 am

Hej Morten – jeg ville lige læse dette indlæg (https://fotomalia.dk/sb-800-vs-yongnuo-460-vs-lumopro-lp160/) inden du trykker på bestil..
.
Youngnuo har vist sig at være noget ustabil og ikke meget værd – Nikons SB6/7/800 er alle pengene værd!

Besvar

Smid en kommentar til os