Billeder i brug

af Brian - fotomalia.dk

Der er ikke noget federe end når ens billeder bliver brugt til noget, og nu hvor vi har lavet om i vores stuer, så er det da tid til at få noget på væggene, og hvad er så mere nærliggende end at lave noget selv..

Men hvad skal det lige være, hvad gider man have hængende i stuen – konen gider jo ikke have billeder med damer med kamera grej..

Stor format

Der er særligt en plads i vores stue som har været svær at finde det rigtige til – pladsen lige over vores sofa, der er der en stor hvid flade, som vi gerne ville have et stort varmt billede på, gerne med en masse power, så jeg gik lidt i tænkeboks.

Billedet skal være ret stort, omkring 110x170cm og jeg havde tænkt at jeg ville få det trykt på lærred og sat på en ramme, så jeg har været forbi vores lokale trykkeri (Hvid Grafisk) for at få en pris (cirka kr. 1000,- også er det sat på ramme), og for at høre dem hvordan og hvorledes de gerne vil have filen, så nu manglede jeg bare et billede..

Jeg har jo efterhånden en del billeder i mit arkiv, men jeg syntes ikke rigtig jeg havde lyst til at have en frø eller en slange hængende, min første indskydelse var faktisk et billede som jeg tog i Thailand for et par år siden, men det gik jeg væk fra igen, da jeg gerne ville have noget med nogle varme farver på.

Også et billede som jeg sagtens kunne se i stort, men farven var bare ikke helt rigtig…

Jeg ville gerne at billedet havde noget med “natur” at gøre, men det måtte heller ikke blive for dyreagtigt, så jeg kom vidt omkring. Til sidst kom jeg til at tænke på nogle billeder af efterårsblade, og det syntes jeg egentligt opfyldte en del af de ønsker vi havde til et billede – så jeg gik på jagt i regnskovens skovbund og fandt nogle passende blade. Herefter var det bare hjem og lave en presse (to stykker glas) også ligge lidt lys på og VOLA så var der billede til væggen – eller hvad?

Hvad syntes i holder det?? Ville i hænge det op i min stue?

Stuen

Hmm hvordan ser billedet så ud når det hænger i stuen, tja det kan man jo bare lige tjekke ud – her får i så lig et kig ind i min nye stue som det vil komme til at se ud når jeg får printet billedet, nå ja også for hængt det op! – Photoshop er jo en fantastisk ting..

Ja så er det jo så rimlig officielt hvordan jeg bor… I kan også lige se min nye skrærm som jeg er blevet rigtig glad for – jeg ved godt jeg mangler at skjule lidt kabler og lidt andet, men det kommer.. Det er billedet i skal kigge på.

Photoshop tutorial

Her kommer en lyn tutorial til hvordan man kan sætte et billede ind i sin stue..

  • Tag et billede af din stue
  • Find et billede som du vil hænge op
  • Smid det i FotoMalia´s dropbox
  • Send en sød SMS til Mads – Husk Smily!
  • Lad det trække i 17 min

Så er der bare tilbage at kigge i dropboxen og se de to versioner Mads har lavet – Photoshop styre…

Nå jeg høre gerne hvad i syntes..

 


Relateret indlæg

14 Kommentarer

Bornholmeren marts 29, 2011 - 12:03 pm

Har fået printet en del hos Lars og hvis de stadig bruger samme oprammer, så bliver det et godt resultat med stramme hjørner, uden at printet “skaller”

Eneste jeg har at kommentere, er om du har tænkt på om billedet skal gå “uden om” rammen, eller der skal være en hvid ramme omkring billedet (som normalt vil blive skjult af en svæveramme)

Hvis du vil have billedet går uden omkring, så lægger jeg normalt 3cm til hver side til kanten (hvis det er “normal” ramme).. f.eks vil have en 100×100, så laver jeg billedet 106x106cm.

Ved man kan få sådanne “fede” hvor rammen er 4-5cm, også skal billedet jo gøres det større,

En god ting er at undersøge markedet for svæverammer, hvis man finder et “standard” mål, så kan man altid købe en bille svæveramme i bilka, hvis man har lyst til det.
Skal man have lave den “special” kan det blive en lidt omkostelig ting..

Men alt det har du jo nok allerede tænkt på, så mest henvendt til folk der kigger forbi bloggen :p

Besvar
Brian marts 29, 2011 - 10:13 pm

Hej Bornholm…

Tak for kommentaren, jeg havde faktisk ikke tænkt på det med kanten, så tak fordi du lige gjorde mig opmærksom på det!

Besvar
Anders marts 29, 2011 - 12:17 pm

Super flot, Brian. Jeg havde nok også valgt bladet til stue-billede. Den blå horisont ser i mine øjne lidt kunstig ud, men på den anden side: jeg har jo ikke været på disse eksostiske steder, så måske er virkeligheden bare så fantastisk 😉

Prisen er lidt pebret efter min smag, men jeg har også kun set priser på lærredsprint op til 70x100cm …

Besvar
Brian marts 29, 2011 - 10:16 pm

Hej Anders…

Du må bare få pakket rygsækken også komme afsted… der er så meget i verden som man bare må komme ud og se så det er da bare med at komme afsted..
/
Tja jeg skal faktisk blankt erkende at jeg ikke har forhørt mig på prisen andre steder, så jeg aner ikke om det er dyrt eller ej.
/
Jeg ved bare at det de plejer at lave er i orden, og det er sku vigtigt.. Nu regner jeg jo selvfølgelig også med at han er til at handle med som han plejer..

Besvar
Lennard marts 29, 2011 - 2:39 pm

Hej Brian

Ser godt ud – giver noget varme i stuen. Det kan du sagtens være bekendt at hænge op.

Besvar
Brian marts 29, 2011 - 10:17 pm

Takker 😉 nu har jeg også bestilt, så nu er det bare at vente..

Besvar
johnny marts 29, 2011 - 3:09 pm

Ser ikke så tosset ud Brian, passer perfekt til resten af stuens farver..Jeg er selv lidt igang med at finde ud af lidt til min stue…Men ja det er jo det vigtigt at det er det rigtige man får fundet… Jeg har selv gang i lidt af de brune nuancer også..Så tjaah et blad var måske ikke så ringe endda…

Ps. Skrærm er det et pantent navn der er på sony’s tv ? 😉

Besvar
Brian marts 29, 2011 - 10:23 pm

Mange tak..
/
Ja Skrærm – det er faktisk en speciel prototype TV som FotoMalia lige nu tester for Sony, Meget tys tys..
/
Disse skrærme kommer til at Revolutionere hvordan vi ser fjernsyn med det nye RÆR system, som faktisk bruger antioxidanter fra blåbær til at spare på strømmen når de sender de hypnitanative stråler ud til seeren – disse stråler er faktisk det der danner billedet i vores hjerne, derfor behøver skrærmen ikke bruge strøm på at lave et billede som vi kender det idag på traditionelle skærme.
/
Det er ret cool og hvem skulle tro at man kunne så meget ud af et blåbær..

Besvar
Johnny marts 29, 2011 - 10:32 pm

ja det er alligevel godt gået at vi skal selv skal til at lokke info ud af jer 😉 Men ja vi ved jo allerede nu at blåbærekstrakt -er godt for syn, mave og hukommelse. og hvorfor ikke kombinere disse egenskaber med udviklingen af en blåbær skrærm, kunne også godt ønske udviklingen forsatte til pc’er og kameraer. Det ville gøre det hele meget nemmere…

Besvar
Brian marts 31, 2011 - 10:18 am

Ja det kunne sku være fedt, men så skal man nok først lære at udnytte de potentialer der ligger i Hindbær før det bliver en realitet..

Besvar
Jesper Videbæk marts 30, 2011 - 12:51 am

Jeg synes det er et OK fedt billede som vægudsmykning. Jeg kan godt lide sådan nogle abstrakte strukturer som man kan sidde og falde lidt i staver i.
.
Jeg kan nu ikke lade være med at betragte den gennemgående streg/stængel/enellerandetsmartplantebetegnelse som en form for kurve og jeg ville foretrække at have en opperkurve frem for en nederkurve hængende. Altså måske en vandret spejling af bllledet.

Besvar
Brian marts 31, 2011 - 10:20 am

Godt set Jesper…
.
Jeg havde faktisk ikke selv tænkt på det, men nu ser jeg altid bare at det går ned af bakke… Fuck jeg har bestilt det…
.
Hmmm jeg kan ikke engang vænne, det giver jo det samme!

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk marts 30, 2011 - 10:32 am

Superfedt at farvelægge med billeder, jeg ville ønske jeg kunne få min kæreste med på at male hvidt hvidt HVIDT!!

Jeg er enig i at det skal være et billede med varme farver, men jeg synes det med bladet var lidt kedeligt, indtil jeg kiggede tættere på og så alle de små fine strukturer i bladet, som helt sikkert bliver fascinerende at se på når det kommer op i den størrelse.

Glæder mig til at se det 🙂

Besvar
Brian marts 31, 2011 - 10:21 am

Du må jo bare se og få bukserne på der hjemme, det kan jo ikke passe at hun skal bestemme alt..

Besvar

Smid en kommentar til os