Bag om billedet (Guider)

af Brian - fotomalia.dk

I sidste uge postede jeg et billede af tre glade guider, og herefter har “Henrik” spurgt til hvordan billedet var lavet, det tager vi et hurtigt kig på i dag.

Overbelyst og undereksponeret!

Der er egentligt ikke den helt store hemmelighed bag dette billede, det er et meget simpelt setup, som er nemt og hurtigt at arbejde med.


Nikon D700 – 14-24mm -14mm – 1/20sek – f: 8 – ISO800 – Bowens 400Ws studie flash

Teknikken i billedet er at jeg har eksponeret efter baggrunden, og her har jeg med vilje ladet baggrunden blive en lille smule overbelyst. Ved at overbelyse baggrunden lidt, så får jeg den meget lysegrønne farve i bladene, og dette syntes jeg tilføre billedet en del “natur” og friskhed.

De glade guider er placeret så solen er bag dem, med en lille vinkel mod højre, og dette er hvad der skaber kant/hårlyset på dem og den friske farve i bladende.

Fordi billedet er taget i modlys, så var guiderne faktisk stærkt underbelyst, og jeg var nød til at tilføre noget ekstra kunstigt lys, til dette har jeg brugt en Bowens 400Ws lampe, med en gennemlysningsparaply på. Valget faldt på denne lampe, fordi jeg ville være sikker på at have kraft nok til at placere lyskilden på en fornuftig afstand, så jeg kunne få et jævnt lys over alle tre guider.

 

Som i kan se er det et maget simpelt setup.

Relateret indlæg

6 Kommentarer

Henrik juli 12, 2011 - 11:08 am

Tak for din gennemgang!

Det er altid spændende at høre om tanker bag, og hvordan billedet blev optaget.

hilsen
Henrik

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 12, 2011 - 12:45 pm

Det var så lidt, og skulle det være en anden gang, så siger du bare til!

Besvar
michael Bunker juli 12, 2011 - 9:24 pm

Hey Brian…

jeg sidder lige og ser lidt på billedet og har lige en enkelt ting som står uklart for mig… hvordan kan det være at der ikke kommer skygge fra foreste guide og ud på slangen…

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 13, 2011 - 8:50 am

Hej Michael..
.
Jeg tror det er fordi min ellers meget detaljerede tegning, ikke her helt målfast. de tre guider står mere på en række, en i en trekant – så den midterste guide dækker ikke for den i venstre side af billedet..

Giver det mening, og var det svar nok?

Besvar
Michael Bunker juli 13, 2011 - 6:43 pm

Brian det jeg læser du skriver er, at du ikke helt er dygtig nok i din formidling og det kan jeg da godt genkende … så det gir god mening:-)

Nej det gir god mening

takker

Besvar
Brian - fotomalia.dk juli 13, 2011 - 8:01 pm

Du er da noget fremme i skoene hva… Ej det er dejligt med et kritisk øje…

Besvar

Smid en kommentar til os