Autofokus og fotograf – outmacthed!

af Brian - fotomalia.dk

Ja jeg skal love for, at grejet og jeg blev sat på prøve, da vi skulle fotografere et af verdens hurtigste dyr. Det var ikke nemt, der var mange fejlskud, men lykkedes det?

FALKONER I REGNSKOVEN

I forbindelse med vores nye område DanmarksParken, har vi her hen over sommeren haft besøg af et af verdens hurtigste dyr – lannerfalken “Lotus”. Dette var jo en oplagt mulighed for lige at teste mit nye grej af, og se om D4’eren og jeg kunne hamle op med den hurtige dame.

For at sige det lige ud  – det kunne JEG ikke! Fuck hvor går det stærkt, når sådan en falk kommer hamrende forbi.

Langt de fleste af mine billeder så cirka sådan ud! – Ikke lige det billede jeg havde håbet på…

Lotus var akkompagneret af falkoneren Rasmus, som havde fuldstændig styr på sin fugl (altså lige bortset fra den dag hun fløj væk). Dette  betød, at han kunne flyve hende, lige hvor jeg gerne ville, og jeg havde med andre ord altså heller ikke det som undskyldning for, om jeg fik mit billede eller ej. Det var kun mine og kameraets evner der kunne begrænse muligheden – hvilket selvfølgelig også er rigeligt.

Rasmus og Lotus klar til at flyve – vejret var dog ikke helt hvad Lotus syntes er godt flyvevejr så hun fløj væk….

Den første dag fik jeg et billede af fuglen på vingerne, og dette skyldes ikke D4´eren – for jeg havde faktisk kun et billede, hvor fuglen var i billedfeltet. Jeg kunne simpelthen ikke nå at følge falken, når den kom blæsende forbi.

Ikke helt tosset – men helt klart mere held end forstand!

Anden dag gik det noget bedre, jeg havde lært lidt fra dagen før, og stillede mig så jeg stod mere vinkelret på den bane Lotus fløj, og nu fik jeg faktisk et par billeder hvor fuglen var i billedfeltet og et par af dem var faktisk også skarpe.

Tja – et af de få billeder jeg fik af Lotus da hun var på vingerne – men mon ikke jeg får mulighed for at møde hende igen en anden dag!

 

PROBLEMET

Nå, hvad var så flaskehalsen her – var det mine evner som “fuglefanger” eller var det D4’erens autofokus?

Tja, jeg tror lidt det var begge dele, men nok mest mine evner – de få gange hvor jeg formåede at holde fuglen i søgeren så autofokus havde en chance, kom der skarpe billeder ud af det. Ikke at alle billederne så var skarpe, men et par stykker!

Her har Lotus lige fanget lokkeduen, og forsøger at  flyve væk med den. Jeg erfarede, at det er langt nemmere at fotografere fugle når der er snor i dem!

Jeg tror bare jeg må erkende at både fotograf og kamera var outmacthed!

 

Relateret indlæg

7 Kommentarer

Mads august 14, 2012 - 11:28 am

Sejt man må bare erkende at nogle ting er umulige at fotografere – så som Vampyre, Falken Lotus og selvfølgelig Chuck Norris i løb

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 14, 2012 - 12:40 pm

Mads – Chuck Norris i løb er jo faktisk ikke helt fair at tage med, der er jo ingen der nogensinde har set ham løbe – det går simpelthen for hurtigt!!!

Besvar
Jacob Almtoft august 15, 2012 - 8:44 pm

Kender fornemmelsen af billeder med tipper af vinger, uskarpe falke, haler og rigtig mange andre mislykkede skud.

Har selv haft mere held med de når falken vender for at dykke igen, eller lige når den passere lokken ved falkoneren… men shit hvor går det hurtigt.

Besvar
Brian - fotomalia.dk august 16, 2012 - 2:57 pm

Ja der er sku godt nok skræl på – jeg har lavet en aftale med Rasmus (ham der er i den anden ende af lokken) så jeg tror jeg lokker ham med i studiet. Det kunne sku være meget sjovt!

Besvar
Hvilket grej bruger du mest i løbet af året | FotoMalia januar 2, 2013 - 1:02 pm

[…] D4érens autofokus er i hvertfald blevet testet igennem! […]

Besvar
Anja Robanke januar 11, 2013 - 8:44 pm

iiihhhhhh…. dét er Rasmus!!! Hvor sjovt, ham bor jeg med her i Bjørnemosen 😀 Han har tre falke her og jeg har tit tænkt på at spørge om, jeg måtte fotografere dem, når han er ude og træne… Verdenen er sgu lille! 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk januar 11, 2013 - 10:10 pm

Ja verden er sku lille nogen gange, det er sku sjovt
.
Jeg har faktisk allerede en aftale med Rasmus i FotoMalia grotten – vi er bare begge lidt dårlige til at få det koordineret!

Besvar

Smid en kommentar til os