Arrangeret ægteskab – jaguardating

af Brian - fotomalia.dk

Så kom dagen – dagen hvor “kærligheden” skulle stå sin ultimative prøve. 

Enten går det godt, ellers ender det med blod og i værste fald døden..

 

SAMMENFØRING AF JAGUARER

Hele regnskoven var samlet for at overvære den store begivenhed – hvad ville der mon ske når B´alam (pletter) og Chica (sort), regnskovens unge jaguarpar, for første gang skulle møde hinanden?

_D4A0380

Første kontakt på et forhåbenligt langt og produktivt samliv.

 

Om det var kærlighed ved første blik, det er svært at sige, men en eller anden form for kemi var der tydeligvis. Efter et eller to minutters stilhed eksploderede de to store killinger i en farverig sky af pels, jord og skarpe tænder.

DSC_3765Selv om der er lidt klør på dette billede, var det meget tydeligt, at den voldsomme kamp nærmere var en kærlig tumlen mellem to meget legesyge killinger – heldigvis

 

Den kærlige leg fortsatte længe, og jeg havde her lejlighed for at fotografere de to killinger lege og tumle – ikke en mulighed man får hver dag, så jeg blev ved så længe jeg kunne.

“Desværre” var der net imellem mig og kattene, og det udfordrede autofokussen en smule – min D750 og D4 klarede det dog ganske fornuftigt syntes jeg, og havde nettet ikke været der, havde jeg nok alligevel fået betydeligt mindre billeder.

 

Efter sådan en gang leg kan man godt blive en anelse træt, i hvertfald når man slet ikke er vant til at lege med andre, men selv om man er træt, så er det jo ikke ensbetydende med, at frækheden ikke lurer lige under overfladen!

Ingen tvivl om at B´alam godt kunne fornemme at Chica (som er lidt ældre og noget større) var ved at nå grænsen for, hvad hun syntes var sjovt, så er det jo bare så hyggeligt at tumle!

_D4A0466B´alam er vist det, man kalder en rigtig gavtyv!

 

TEKNIK

Jeg vekslede imellem et Nikon D750 og Nikon D4, med en 70-200 og 24-70mm – primært skød jeg med D750, da det var her telen sad på, og den passede bedst til arbejdsafstanden.

Begge kameraer kørte i kontinuerlig AF, og med en relativ høj ISO for at fryse den vilde leg.

Jeg har nu arbejdet en del med D750, og jeg må sige at det er en ualmindeligt lækkert kamera, som bliver ved med at overraske – der er knald på det “lille” hus! Jeg skal dog vænne mig til at arbejde med filerne, da de skal bearbejdes lidt anderledes, end de filer fra mit D4.

Jeg håber du kunne lide dagens korte indlæg. Tak fordi du kiggede med!

 

Relateret indlæg

9 Kommentarer

Mads august 29, 2015 - 11:04 pm

Hvordan skal D750 filerne bearbejdes anderledes end D4 filerne?

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 1, 2015 - 9:50 pm

Hej Mads,

Tja hvordan skal de det – det er et godt spørgsmål…

Jeg bearbejder alle mine filer stort set ens, og det tager mig som regel kun 1-2 minutter, men jeg Jeg oplever at den “formel” jeg plejer at gøre D4-filerne igennem, den giver ikke helt det ønskede resultat, og jeg må lige lege lidt mere med billederne.

Det er ikke fordi filerne er dårligere – slet ikke, de er bare anderledes…

Beklager det kryptiske svar!

Besvar
Kim Sørensen september 9, 2015 - 8:38 pm

Hvad er din typiske billedbehandlig ved d750 – hvis du er nået frem til en sådan endnu?

Besvar
Anonym august 30, 2015 - 3:52 am

Så fedt, Brian.

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 1, 2015 - 9:51 pm

Mange tak – og tak for kommentaren!

Besvar
jramskov august 30, 2015 - 9:03 pm

Fed oplevelse! Må også sige at D750 har overrasket mig positivt. Der er virkeligt sket noget siden D700, men det skulle der så også gerne 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 1, 2015 - 9:54 pm

JA for søren da – det kan næsten ikke sammenlignes, D750 er jo overlegen på ved alle tekniske aspekter, men D700 er nu stadig noget ganske særligt i mine øjne…

Tak for kommentaren!

Besvar
Anja Robanke september 2, 2015 - 8:52 pm

Skønne billeder og fortælling 🙂 Og utroligt smukke dyr 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk september 2, 2015 - 9:42 pm

Halløj Anja – hænger du stadig ved, det var da hyggeligt at se!

Tak for kommentaren!

Besvar

Smid en kommentar til os