AARHUS BY AARHUS – Featuring Tina Sørensen

af Jakob Kjøller

For kort tid siden, fik vi en pressemeddelelse om bogen AARHUS BY AARHUS ind af døren. Nu er FotoMalia ikke sådan “rigtigt” til pressemeddelelser, så jeg ringede til Chresten og bad ham komme med tankerne bag bogen, om hvorfor de havde lavet den.

AArhus by AArhus

I 2016 fik Anders Grønborg og Chresten Ibsen stort set simultant den samme idé. At skabe en kæmpe fotobog om Aarhus.

Idéen var nærliggende, for der er så meget fascinerende byggeri, kunst, små gemte hjørner og detaljer i byen, som man måske ikke lige går og ser til dagligt.
Chresten har et forlag, hvor han tidligere har udgivet fotobøger – blandt andet med Aarhus Photo Walk. Men med Aarhus | by | Aarhus var Chrestens primære tanke, at ALLE skulle kunne være med. Derfor blev billederne indsamlet under hashtagget #aarhusfoto2017.
Anders havde de mere kommercielle briller på. Han har selv et stort trykkeri og savnede et visitkort af ordentligt format fra Aarhus, når han var i udlandet eller besøgte samarbejdspartnere udenbys.

Men med alle de kameraer, som vi alle bærer rundt på konstant og den bevidsthed, der er om billeder i dagens Danmark, gav det mening, at aktivere hele byens befolkning.
Vi fik i alt 7.332 billeder ind. Ét er et lyn, der slår ned i Aarhus Ø. Et andet er en kunstnerisk gadelampe i Kannikestræde. En ældre dame fra Vibuy indsendte 5 sort-hvid-billeder fra 1965 og 1973 i en konvolut. Billederne var hendes nu afdøde mand, i færd med at smede på et gammelt kraftvarmeværk.

Bredden i billederne var enorm. Og kvaliteten også. Både Anders og jeg elsker Aarhus – og vi elsker billeder. Det er en fryd at sidde og kigge den igennem – stadigvæk. Der er hver gang nye billeder, man får øje på. Nye historier.

Vi er superstolte over bogen – og det har også taget 1½ år at gøre den færdig.

Fakta liste om bogen kan ses her launch event kan ses her

Men men Tina er med!

Vi her på FotoMalia tager uden skam, al æren for at vores trofaste læser og camp deltagere Tina Sørensen, er så dygtig, at hun er kommet med i bogen, op til flere gange endda!! Ej, spøg til side, men følg hendes arbejde på https://www.instagram.com/tina_tsart https://www.instagram.com/aarhus_photographer

Tina har ordet

Da de to store frivillige kræfter Chresten Ibsen og Anders Grønborg i 2017 meldte ud, at aarhusianerne kunne benytte #Aarhusfoto2017 på sine billeder på henholdsvis Facebook og Instagram, benyttede jeg mig af det adskillige gange. Med hashtagget kunne man være heldig at få udvalgt sine billeder til den kommende “Aarhus by Aarhus” bog. En stor og flot bog på 30 x 30 cm og 344 sider – med 441 billeder/vinkler på Aarhus. Bogen kan købes hos Aarhusboghandlere, hos souvenirerbutikken på Strøget og hos Streetfood i Aarhus, hvor der er release på fredag kl. 15.30. Alle er velkomne, men tilmeld dig for en ordens skyld på facebooksiden Aarhus by Aarhus, for vi blir RIGTIG mange.

 

 

Af de mere end 7000 hashtaggede billeder udvalgte juryen et par håndfulde af mine, hvilket jeg naturligvis er vældig stolt af. Mit navn er Tina Sørensen – er fritidsfotograf og aarhusianer i hjertet. Har boet her hele mit liv. Jeg udforsker til stadighed “min by” med mit Canon kamera og min iPhone og jeg har en kæmpe glæde ved at se, den enorme udvikling byen befinder sig i lige nu. Det tror jeg også afspejler sig i mine billeder, og måske derfor de er blevet udvalgt. Jeg bor i Egå og bla. på min daglige cykeltur til og fra job, møder jeg mange motiver, som jeg ikke kan lade stå men bare MÅ gemme. Der er bl.a motiver af fiskeren, som står ved kajkanten med sin fiskestang, der er solopgangsbilleder af Aarhus Ø og Den Permanente.

 

 

Jeg har fået lov at smugkigge i den elektroniske udgave af bogen, og jeg er imponeret over, hvor smuk og folkelig den er blevet. Jeg er utroligt stolt af at være medleverandør til indholdet af dette fremragende visitkort Aarhus har fået, og jeg håber byens borgere og erhvervsfolk kan se ideen med at benytte den som gave til deres gæster.

FotoMalia siger tak, til Chresten og Tina, for at sende os en smagsprøve fra bogen 🙂

Relateret indlæg

1 Kommentar

Birte Strandby juni 6, 2018 - 6:23 pm

Til Tina Sørensen

Jeg er ved at lægge en anmeldelse af Aarhus by Aarhus på bogvægten.dk. Må jeg låne et par af dine billeder, naturligvis med navns nævnelse?
Venlig hilsen
Birte Strandby

Besvar

Smid en kommentar til os