(T-DaG) 9 spørgsmål til bilfotografen (Thomas Juel)

af Brian - fotomalia.dk

Så er det igen torsdag og det betyder selvfølgelig, at vi er klar med endnu en spændende gæst her på FotoMalia.

Hvis du er vild med foto og vild med biler, så må du ikke gå glip af dagens indlæg – vi stiller ni spørgsmål til bilfotografen Thomas Juel!

 

THOMAS JUEL

Hvis du besøger nettet en gang i mellem og måske også følger lidt med i fotoverdenen, så har du højst sandsynligt stiftet bekendskab med dagens gæst, eller hans billeder, for de er i særklasse!
Thomas Juel, 45 år, bor i Ballerup sammen med Jeannette & Annika. Er opvokset i Herfølge og uddannet automekaniker. Arbejder til daglig som lagermedarbejder hos Gea Niro.
Thomas leverer billeder til Aquilaracingcars og Kleemann, og tog forsidebilledet til Classic Race sidste år, med andre ord, har det hjul og ser det godt ud, så er Mr. Juel på banen.

Tag godt i mod denne uges gæst: Thomas Juel.

 

9 SPØRGSMÅL TIL BILFOTOGRAFEN THOMAS JUEL

#1 – Fortæl lidt om din baggrund for at gå ind i fotografering af biler

Lige så længe jeg kan huske, har biler altid fanget min interesse, min far har altid taget mig med til diverse biludstillinger, rallyevents osv.

9 Spørgsmål til Bilfotografen Thomas Juel

 

 

#2 – Har det altid været planen at arbejde som bilfotograf eller?

Nej, det har det ikke, jeg har dog altid når jeg ser mine gamle billeder igennem været rigtig glad for at tage billeder af biler.

Da jeg mødte Jeannette savnede jeg en hobby, som jeg kunne udfolde mig med. Da fotografering tidligere har været inde på livet af mig, helt tilbage i ungdomsklubben, og senere i en fotoforretning, var det naturligt at tage denne hobby op igen.

En god ven og jeg fik et fotostudie op at stå, som vi stadig har, men ikke anvender. Biler fangede mere og mere min interesse igen, og Mads Dreier var en kæmpe inspirationskilde, det er senere blevet til et venskab og meget mere.

9 Spørgsmål til Bilfotografen Thomas Juel

 

 

 #3 – Hvilke teknikker anvender du til dine billeder?

En af de teknikker jeg anvender er at male med lys ”lightpainting”. Det kan gøres på flere måder. Det ene metode er med flash, hvor bilen belyses over flere billeder og efterfølgende sættes sammen i photoshop.

Ved den anden teknik anvendes en LEDlampe, og bilen belyses igen over flere omgange og billederne sættes igen sammen i photoshop. De to teknikker ses på denne Ford Mustang.

Untitled3-3

 

En tredje teknik er at anvende en Car-Rig som kan købes hos www.carcamerarig.com, ikke det billigste udstyr, men lækker kvalitet.

Formålet ved at anvende en rig er, at få fart i ens bil billeder, grundlæggende er det meget enkelt. Der anvendes en 6 m lang carbonstang, for enden sættes dit kamera fast, et ND 6 filter monteres og en lukkertid på ca. 3-5 sek. indstilles. Bilen køres i 1 gear i tomgang, og så opnås effekten af fart, efterfølgende fjernes riggen i photoshop og den videre post-processing kan begynde.

_P7A1871-Edit-4

 

Det er ikke den nemmeste teknik at mestre, og det kræver da også noget øvelse, at få det hele til at spille, men det er umagen værd, da det giver nogle helt unikke billeder.

Herunder kan du se et før- og efterbillede – med og uden rig.

Untitled-1
Flere flotte rig-billeder kan ses her:

https://www.facebook.com/groups/automotiverigshots/

 

 #4 – Hvilke motorsportsevents tager du til?

Jeg er ofte at finde til www.chgp.dk og www.craa.dk, hvor jeg ofte får en pressevest. Det er jo bag hegnet alt det sjove begynder og sker. Det er to virkelig spændende events vi har i Danmark, masser af race og mulighed for fine motiver også i pitten, hvor publikum har adgang til.

_P7A7689-1

 

Det er vigtigt at vide, hvad du vil opnå med dine billeder, for at få flotte billeder med hjem. Forberedelse er vigtig mener jeg, gennemgå banen grundig og gå gerne banen rundt, der kunne jo være gode spots, som andre fotografer ikke har set. Aarhus Classic Race er klart den mest spændende bane at fotografere på. Banen har så mange muligheder lige fra headshoot til panorering på toppen af en bakke, og kuperet terræn, så man kan få luft under fx de gamle Formel 1-biler.

 

 #5 – Hvor og hos hvem søger du inspiration

Internettet er et fantastisk sted at søge information, brug engelske keyword i din søgen.

Fotografer som inspirerer mig :

http://gfwilliams.net

http://www.fredericschlosser.de

http://marioklemm.com

 

Og en dansk fotograf som tidligere har lavet indlæg her :

https://www.facebook.com/MadsDreierAutomotivePhotography

 

 #6 – Hvilke programmer arbejde du mest i?

Arbejder i Lightroom og Photoshop, virkelig et dejligt workflow disse programmer har at byde på.

Finish

 

 

  #7 – Hvad udfordrer dig mest?

Location hunting, samt hele tiden at blive bedre til de teknikker der anvendes og post-processing i Photoshop.

 

 #8 – Hvad bruger du af grej?

Jeg er Canon-mand, så i tasken ligger der et Canon 5D III, Canon 16-35mm F 2,8 II, Canon 24-70mm F 2,8, Canon 70-200 mm F 2,8 II og ikke mindst et Canon 300mm F 2,8 II ”Vildt lækre farver og dybde, vildt skarpt”!

Hertil kommer der lidt blandet, men bla. to stk. Canon Speedlite 430EX II, Heliopan polfilter, Pocketwizards, forskellige ND-filtre og en trådløs udløser – ja også en masse andre dimser som er samlet op i tiden løb.

Untitled5-3

 

  #9 – Hvad har været dine bedste oplevelser?

Der har været to som har været rigtig gode oplevelser. Den ene var til CHGP for et par år siden. Bjarne Bredal & Dennis Kjærsgaard var til stor hjælp, da jeg skød en Mclaren MP4 i Bellahøj tunnelen.

_P7A9117-Edit-2-Edit-6

 

En anden kæmpe oplevelse var i år til den internationale racing festival i Roskilde, hvor Jan Magnussen skulle køre den historiske Ferrari 412 T2, det er for mig en rigtig Formel 1-racer.

_P7A5537

 

BILLEDER

Til slut vil jeg bare vise et par af de billeder jeg har gået og tumlet med de sidste stykke tid, jeg håber I kan lide dem.

 

Hvis du vil se mere af mit arbejde, så kan du tjekke min hjemmeside ud her – eller følge mig på Facebook her

 

FOTOMALIA SIGER TAK

Tusind tak til Thomas for at han tog sig tid til at svare på vores spørgsmål, og ikke mindst fordi han valgte at dele sine billeder her hos os – det er vi meget beærede over!

Vi håber at kunne byde dig velkommen her på sitet en anden gang!

 

Relateret indlæg

3 Kommentarer

Jon Detlefsen januar 16, 2015 - 9:36 am

Super flot og inspirerende håndværk. Jeg synes især om audien på billede to. Et meget nærværende og intenst billede. Den meget lave vinkel, den snævre skarphedsflade og den insisterende front af raceren, der kommer tordnende lige mod mig – og også billedets hældning, der tilfører en spændende dynamik – det hele går op i en højere lækkerhedsenhed:)

Besvar
Thomas Juel januar 16, 2015 - 7:17 pm

Hej Jon

Lå også helt nede på jorden for at få netop det billede i kassen, husker tydeligt da jeg først så det på kameraet “det bliver fedt at se det stort” Tak for din fine kommentar

Mvh Thomas

Besvar
Anja Robanke juli 14, 2016 - 10:39 pm

Hvor hyggeligt, jeg googlede lige fotografering af biler og så dukker der lige et indlæg op herfra 🙂
Sikke lækre billeder 🙂 Jeg skal ud og lege med en Tesla her i weekenden, så leder efter inspiration 🙂 Det bliver dog still billeder, altså helt still billeder 😉 Intet bevægelse, men på fast location 🙂 Så tak for indlæg 🙂

Besvar

Smid en kommentar til os