2. dag og legen fortsætter!

af Brian - fotomalia.dk

Det er super fedt at se at der er flere der havde lyst til at lege med, så derfor fortsætter vi legen!!

VI FORTSÆTTER

Ja vi tager sku lige en dag mere, jeg syntes det har været super spændende at se hvor forskellige bilderne har været, og fedt at der er flere der har brugt billeder der er taget samme dag!

Jeg har besluttet at i stedet for at lave et nyt galleri hver dag fortsætter vi med det samme hele ugen – på denne måde kommer bliver alles billeder set meste muligt, og det var jo lige som det der var konceptet!

Jeg har nedenstående genpostet det oprindelige indlæg, så nye besøgende lige kan orientere sig omkring hvad det lige er det handler om!

MIT BILLEDE

Jeg har igen idag bidraget med et billede – det er faktisk et billede som er taget i sommers, og et billede som jeg selv er ret vild med – det er nemlig nogle mega søde grissebasser, og de var super hyggelige at fotografere, trods tålmodigheden blev sat på prøve!

Det toh lidt tid at få begge grise til at være tryk ved mig på 24mm og endnu længere at få dem til at sidde rigtigt, men jeg syntes min tålmodighed blev belønnet!

DAGENS BILLEDE

Da jeg for efterhånden nogen år siden havde fotograferet i nogen tid, havde jeg et ønske om, at vise nogle af mine billeder frem – der var selvfølgelig familie og venner, men deres feedback var på et tidspunkt ikke længere nok, og jeg ville gerne, at mine billeder kom ud og blev set af flere…

Det er faktisk med afsæt i denne følelse vi her på FotoMalia over de næste 5 dage sætter gang i et lille projekt – Projekt: “Dagens billede”.

Projektet går i alt sin enkelthed ud på, at vi hver dag laver et indlæg, hvor bloggens brugere (altså dig!) kan oploade ET billede til dagens galleri – dette billede vil så ligge til frit skue for FotoMalia´s 4-500 daglige besøgende, som frit kan kommentere og/eller bare nyde netop dit billede!

Der er ingen præmier at hente – max lidt street kredit, og man behøver ikke at lægge et billede op hver dag for at være med, men hvis man har lyst til at dele et af sine billeder med en masse andre fotointeresserede, så har man muligheden!

BILLEDERNE

Der er som udgangspunkt ingen krav til billederne, de kan være nye, gamle, eller bare en kreativ vinkel på hverdagen optaget med din mobil – der er som sagt ingen grænser, andet end man er begrænset til ET billede om dagen, og at det skal være et billede som man ønsker at vise frem!

Billedet oploades i galleriet, sammen med sit navn, en kort beskrivelse af hvad, hvor og hvornår billedet er lavet!

GALLERI

Henunder kan du oploade dit billede, samt se alle de billeder der er lagt op!

– Vores plugin driller os, så selvom det måske ser ud som om at dit billede ikke er indsendt, så ligger det omme bagved, og vi skal nok få det med i galleriet 🙂

[ngg_uploader id=39]

 

[nggallery id=39]

Nu håber vi, at du har lyst til at lege med, og vi glæder os til at se en masse spændene billeder!

KOMMENTARER

Alle er selvfølgelig meget velkomne til at kommentere på “Dagens Billeder”, og som altid glæder vi os til at høre på konstruktiv kritik!

Nu håber jeg sku bare, at der er nogen der har lyst til at lege med, ellers bliver dette muligvis den kedeligste uge på FotoMalia – altså lige efter den hvor Mads slettede hele bloggen!!!

I MORGEN

Legen fortsætter som sagt til og med fredag, men i morgen har Mads lidt godter på bloggen, så derfor kommer der ikke et indlæg som dette – men det betyder ikke at man ikke kan oploade – man bruger bare dettte indlæg!!!

Og JA den er god nok – Mads har sluppet LEGOklodserne og lavet et indlæg!!!

Relateret indlæg

18 Kommentarer

Søren Skovsgaard november 6, 2012 - 10:13 pm

Hej.
.
Dejlige billeder der er lagt op i dag, og vil gerne give lidt kommentarer til dem.
.
Henrik, fedt action billede, hvor man kan mærke farten. Kompositionen er lidt sjov, men jeg tror faktisk at netop det at hans ansigt i lige lægger i den klassiske 1/3 del, måske er med til at understøtte action i billedet.
.
Anders. God historie. Jeg kunne godt have tænkt mig lidt mere kontrast i pigens ansigt, specielt omkring øjnene og næsen flyder det lidt ud i et.
.
Anja. Dejligt billede. Kan godt lide refleksionen, farverne, enkeltheden og hvordan hav og luft bliver til et.

Besvar
Henrik Bay november 6, 2012 - 10:41 pm

Hej Søren

Tak for kommentar. Enig i at det er lidt kontroversielt at “klippe” hatten af, men det var faktisk i efterarbejdet placeringen af ansigtet sammen med de skrå linjer i sneen som bestemte den endelige komposition.

Henrik

Besvar
Anders november 7, 2012 - 1:03 am

Tak for kritikken, Søren. Sorry, jeg var vist lidt rusty – kom fra Canon 5D mk.II og havde kun haft mit Nikon D800 en dag eller to, da billedet blev skudt. Men det kommer stille og roligt tilbage ….

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 7, 2012 - 1:26 pm

Hej Søren… Fedt at du byder ind med dine syn på billederne!

Besvar
Henrik Bay november 6, 2012 - 10:38 pm

Nu da der efterhånden er flere billeder, så vil jeg da gerne starte med Lidt kommentering. Måske dette får andre til at loade billeder op og evt. kommentere.

Først og fremmest synes jeg det er lidt sjovt at de billeder vi har valgt, hver især er så ens. Jeg vil gætte på at mange forholdsvist nemt, ville kunne sætte navne på hvem der har taget hvilke billeder fra ”dag 2”, med kendskabet til billederne fra dag 1.

Derudover må jeg sige, at jeg er faldet pladask for Brian´s kamæleon og især Michael´s dug (dag 1). På begge billeder, men især “dug”, er jeg så vild med lyset, at jeg egentlig ikke ser på motivet (ikke at motiverne ikke er super). Jeg er ofte fascineret af de billeder hvor lyset/stemningen er fanget (måske fordi dette ikke falder mig selv let).

Om mine egne billeder:
Dansk sommersjov er taget med mit ”nye” brugte Nikon D300 og 70 – 300 mm v. Det var første gang jeg forsøgte at anvende Continuos auto fokus. Afsted rundt om huset det gik med kamera i hånden og med sønnike i fuld firspring efter. Rundt om hushjørnet (strategisk udvalgt i forhold til lyset) også var det bare at stå klar. Fremkaldt i elemements med en efterligning af Bleach bypass teknik tilsat lomo effekt.

D´Huez er taget med samme objektiv, men D40x. Her er auto fokus virkeligt presset, men Carsten kørte ned af pisten og ud for mig (så han bevæger sig parallelt med mig ) drejer han ind mod mig (stedet er planlagt i forhold til lyset). I sin iver for at følge planen er han tæt på at vælte (med et smil) og dette er taget lige efter han har reddet situationen. Bemærk de dejlige farver Carsten er klædt i. Mange skiløbere er klædt i sort. Det er ikke godt på hvid baggrund. Billedet er fremkaldt i Elements, og der er simuleret “Dave Hill” effekt, dog tonet ned. Dette og sharpening med High pass filter virker forholdsvist dramatisk på sne billeder.

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 7, 2012 - 1:16 pm

Hej Henrik – og tak for kommentaren, dejligt at der er flere der byder ind!
.
Jeg syntes dit ski billeder har en super humor over sig – det virker ikke til at skiløberen har helt kontrol over situationen 😉
.
Fedt at du lige supplere med lidt efterredigering – jeg er dog ret lost da jeg ikke aner hvad det er du snakker om, men jeg er heller ikke så skarp i PS…

Besvar
Kurt Hansen november 7, 2012 - 5:27 am

Om ikke andet, så viser niveauet at der er behov for sider som Fotomalia, hvor glade amatører kan lære at blive bedre – både til at udvælge motiv og udføre det tekniske i praksis.

Det var såmænd en meget sjov idé (jeg kan ikke stå for de med gysserne), men helt ærligt: Skulle vi ikke vende tilbagte til dagsordenen?

Besvar
Søren Skovsgaard november 7, 2012 - 9:08 am

Hej Kurt
.
Jeg er ikke sikker på at jeg har forstået din kommentar korrekt, men umiddelbart læser jeg den som om vi lærer bedre af at se på andres arbejde end at få kritik for egne billeder. Jeg synes personligt det er fedt at få kritik til egne billeder, men vil gerne have konkret kritik og ikke en kritik hvor alle billeder bliver skåret over en kam. Så det kunne være rigtigt fedt hvis du gad bruge lidt til på at konkretisere hvor du mener at udvælgelse af motiv og teknik ikke lever op til det du forventer på denne side.
.
Hvilken dagsorden er det du forventer vi vender tilbage til?

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 7, 2012 - 1:25 pm

Hej Kurt.. først og fremmest tak for roserne (tror jeg)..
.
Dernæst må jeg sige at jeg ikke helt ved hvad du mener med din kommentar – har du lyst til at uddybe?

Besvar
Henrik Bay november 7, 2012 - 8:40 pm

Hov, er lidt træt i dag. Så glemte at skrive navn på mit billede til dag 3. Sildefangst Øresund.

Og lige lidt ros, Er vild med Søren´s druknede båd. Gennemført flot.

Besvar
Mads - Fotomalia november 7, 2012 - 9:55 pm

Wow – der er virkelig nogle superfede billeder. Rigtig godt gået af alle – og forsæt endelig med at smide billeder i galleriet.
.
Brian – fedt koncept, med en “åben” post, med et galleri. Vi burde lave en page som blot indeholder en uploader og galleri – som bare konstant bliver fyldt med nye lækre billeder. – bare en tanke. – Mads

Besvar
Brian - fotomalia.dk november 10, 2012 - 3:11 pm

Hej Makker.. Ja det kan vi vist godt gøre igen en anden gang!

Besvar
Søren Skovsgaard november 7, 2012 - 10:23 pm

Hermed lidt kommentare fra min side til billederne i dag
.
Spacy Spider, hvem end der har lavet den. Forstår klart titlen, og synes billedet har potentiale. God effekt med duggen, lidt spacy baggrundsfarve, som sikkert ikke er som kameraet vidste dem. Uden at have et konkret bud på det så har jeg på fornemmelsen at man på en eller anden måde kan få gjort det endnu mere spacy, måske en duetone konvertering.
.
Søren’s billede af den sunkne båd er jeg også helt vild med, og er et billede jeg sagtens kunne forestille mig printet i storformat og have hængende over sofaen. Lidt ligesom billedet fra Anja i går, så er det fedt som himmel og vand går i et.
.
Mads, sjov perspektiv, og ingen problem med leading lines her 🙂 Jeg tror du kan gøre det endnu bedre ved ganske enkelt at croppe det, så tårnet til venstre og den lille sorte ting nederst til højre forsvinder. Ja, du vil ikke længere have hele det første hjul med, men det vil nok virke ikke desto mindre.

Besvar
Mads november 8, 2012 - 2:04 pm

Hey Søren. Tak for godt input. Jeg vil prøve at croppe og lege lidt med det 🙂 tak for tip!

Besvar
Søren Brøndum Christensen november 8, 2012 - 11:26 am

Tak til Henrik og Søren for kommentarer til min båd.
Mvh Søren C

Besvar
helle ibsen november 8, 2012 - 5:35 pm

Undskyld, at jeg ikke fik skrevet mit navn på min Spacy Spider.
Tak til dig der har uploadet frøstanden med dugperlerne, jeg elsker macro og synes det du har lavet er fantastisk. Falder helt i svime hver gang jeg åbner billedet!
Og også tak til dig med stjernehimlen. Fænomenal. Jeg bliver nødt til at lære det der 🙂

Besvar
Michael Edelfeldt november 9, 2012 - 5:45 pm

Hej Helle!
Tak for de fine ord. Synes også dit indlæg er rigtigt flot.

Mvh.
Michael Edelfeldt

Besvar
Brian Bannerskjold november 17, 2012 - 8:10 pm

Tak for kommentaren helle 🙂

det er bare ud og lege med aftenfotos ,det er nogle spændende resultater man får frem.

Besvar

Smid en kommentar til os