15. December – Et MEGET simpelt stativ..

af Kasper - fotomalia.dk

Velkommen til dagens 15. kalenderlåge i rækken. Nøøøj hvor er det sjovt det her.. og det bliver kun sjovere!! Held og lykke med at finde dagens link i Fotomalias julekalender. OG i ved jo allesammen at i enten kan scanne en qr kode eller finde de sidste fire tal eller bogstaver og sætte dem efter www.kortlink.dk/ ik’?

Som overskriften lyder, så vil jeg vise hvordan man laver et MEGET lille og simpelt stativ til sin telefon når man skal filme en video af sig selv vrøvle… MEN først… tadaaaaaaa.. min første video uden de andre vrøvlehoveder der spolerer mit rampelys! AAAAAAhhh..

Nå nå nå. Ja den slags kvalitets video kan man jo lave med en gammel iPhone 3gs BRIAN!!

Men det jeg jo skulle vise jer, var hvordan man laver et MEGET lille men MEGET smart stativ til sin telefon!

Her er det så…

Ja ja… Jeg ved godt det ikke er meget at vise, men er du gal det fungerer godt og så er det BILLIGT!! Og hvad så tænker i så. Jamen hør nu her…. Det kan bruges på alle telefoner og med den lille metalbøjle kan man justere op og ned med kameraet.. SMART!!


Nå men det er jo ikke særlig spændende… Jo det er!!! neeeej det er ikke.

Vi må videre.

den 12. december viste Brian nogle billeder han havde taget i Egypten og jeg fik straks lyst til at kigge mine billeder igennem fra en af mine ture. Nu er Brian – som i jo nok kan se.. ikke verdens bedste fotograf.. Faktisk har jeg lært ham alt det han kan… eller er det omvendt… hmmm..

Ihvertfald fik jeg lyst til at kigge kritisk på nogle af mine billeder som jeg dengang synes var imponerende gode!

Da jeg tog dette første billede meget tidligt på vores tur på Borneo, var jeg helt oppe i skyerne. Jeg havde lige tændt lommelygten inde i regnskoven og mindre end 10 cm fra min skulder på dette blad, sad denne monster klamme edderkop. Denne edderkop var et af de første dyr jeg tog billeder af på turen og jeg var fuldstændig forblændet af oplevelsen og glemte alt om at se hvordan billedet blev. Motivet er totalt midt i billedet og det er med meget direkte flash.. Hvis det ikke var nok, så har jeg taget billedet oppefra… tsk tsk tsk.. rookie!

Som turen skred frem, prøvede jeg hele tiden at huske på de gyldne fotoregler. Forgrund – mellemgrund – baggrund – trediedele – spændende motiver osv. Men næsten hver gang kom denne ellevilde ide op om at jeg bare skulle have fyret så mange billeder af som muligt. HUSK at kigge på billedet bagpå skærmen og vær kritisk!!

Jeg fandt ret hurtigt ud af at de billeder jeg tog af stillestående ting som for eksempel bygninger, blev meget bedre og i dag ved jeg hvorfor.. Det er fordi jeg havde tid til at tænke mig lidt bedre om..

Ud i regnskoven igen… Da jeg så denne mærkelige fætter sidde helt stille, fandt jeg rimelig ro i kroppen til at prøve at tænke mig om. Jeg synes virkelig jeg gjorde mit bedste dengang, men helt ærligt..!! Dyret er jo stadig midt i menneske!! Man skal ikke blive sur når man sidder og kigger gamle billeder igennem, man skal bare huske at lære af det. Mange af dem kan redes med lidt beskæring eller “delete” knappen 😉

Her kunne jeg også godt have tænkt mig en lille smule mere erfaring.. Men sådan er det vel altid. Jeg synes stadig at billedet er rigtig godt – som jeg gjorde dengang, men jeg kan – nu jeg kigger på det igen, ikke finde ud af om det er fordi jeg stadig husker situationen da jeg stod og kigge på disse fantastiske dyr.. Alle mine billeder fra min tur til Borneo, betyder rigtig meget for mig, men man ville jo ønske at man havde et par stykker man var stolt over at hænge op, så derfor har jeg lært mig selv at komme hjem færre fotos men til gengæld prøver jeg nu at slappe af og glemme at jeg står i en fantastisk situation når jeg skal tage billedet, for selvom de stadig betyder meget for en, så gør det jo ikke noget at de er lækre at se på 🙂

Det var sjovt at kigge gamle billeder igennem og ikke mindst lærerigt. Jeg håber også i fik en lille smule ud af det.. Men hvis ikke.. så skriv en klage til Brian, det er ham der har lært mig at fotografere!! 🙂

Tak fordi i kiggede… og det er altså ikke mig der har kidnappet Mads’ PS genveje…

Relateret indlæg

11 Kommentarer

Brian december 15, 2010 - 8:16 am

Hej Kasper…

Det er muligvis den dårligste video jeg nogensinde har set… (er du bange for at folk kan se dine høje tindinger siden du konsekvent skære hovedet af dig selv?)

Dagens link er godt nok lidt lusket, meeen en 15-20sekunder så fandt jeg den… til dem der ikke har en smartphone… Man kan (også) finde linket uden at bruge QR-koderne..

Kasper jeg syntes faktisk at du har nogle gode og vigtige pointer ind imellem alt dit øvl. Ud fra det du skriver må jeg konkludere at det ikke kan betale sig at fortælle dig noget om at tage billeder, men at du selv er nød til at erfare det, før det hænger ved…

Nåååå ja og hold kæft hvor den elefanthue pynter på dit hoved..

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk december 15, 2010 - 8:41 am

Ja de høje tindinger ER et meget ømfindigt emne Brian, så det var HELT planlagt 🙂

Nu har du jo allerede afsløret linket din luskebuks! Du er bare misundelig over jeg fandt på det først 😉

Du ved jo godt jeg ikke lærer nogetsomhelst ved at få det fortalt.. “Med svie og smerte kommer man længst”… sagde min far altid..

Og så lige til sidst!!! DET ER IKKE MIG I DEN ELEFANTHUE!!

Besvar
Christian Rosenbæk december 15, 2010 - 12:40 pm

Så er dagen link fundet, jeres fantasi sætter vidst ingen grænser var? 😀

Besvar
Frederik Overgaard december 15, 2010 - 1:15 pm

Se, dét gemmested har jeg ventet på i lang tid – godt gemt 🙂

Besvar
Catarina december 15, 2010 - 1:33 pm

Fundet! 😀 – Nu mangler jeg bare at finde/se den fra i går. Hatten af for jeres opfindsomhed. 🙂

Og Kasper, det dersens filmeri, det kan du altså gøre bedre :mrgreen:

Besvar
Søren Skovsgaard december 15, 2010 - 4:20 pm

Så kom det endeligt. Det sted har jeg flere gange tidligere forsøgt at finde koden 🙂

Besvar
Jesper Videbæk december 15, 2010 - 4:28 pm

Hehe, det er da en totalt fed film 😉

Besvar
Mads december 15, 2010 - 5:30 pm

hahaha – Fra nu af hedder du Kaspaida!
For fanden, hit med de genveje! Hvor er det sjovt at du har dagens avis med 😉

Besvar
Brian december 15, 2010 - 9:48 pm

Hmm nu er der ikke andre der har gjort det, og jeg havde egentlig besluttet mig for at jeg ikke ville gøre det, men..

Jeg syntes sku det er et kreativt stativ, det er da lidt smart. Fås det i lidt større til et D700?

Pis nu gjorde jeg det jo… nu bliver han slet ikke til at styre…

Besvar
Mads december 15, 2010 - 10:03 pm

Brian for fanden – vi har jo aftalt: lige meget, hvor gode eller sjove ting han finder på – så skal han holdes nede psykisk. Du ved hvordan han bliver. 🙂

Besvar
Kasper - Fotomalia.dk december 16, 2010 - 9:53 pm

Nu synes jeg liiiige at i to skulle skrue lidt ned for banjoen.. Husk hvem der skyder med våbnene når vi laver highspeed optagelser.. ik’. Den kunne jo smutte en dag……. I ved hvad psykisk ustabile mennesker kan finde på… Jeg ved hvor i bor… Jeg kan bare ikke helt huske det.. Mads, kan du ikke lige sende mig din adresse?

Besvar

Smid en kommentar til os