14. December – Bag Om Billedet (Falkoneren)

af Brian - fotomalia.dk

Man skriver en liste over det grej man skal have med, finder det grej man skal have med, gør det klar og så efterlader man da derhjemme…. Ja det er typisk sådan jeg forbereder mig på et shoot – velorganiseret og utrolig distret og glemsom.

Heldigvis er jeg blevet virkelig god til at improvisere.. 

I dag tager vi et kig bag om falkoner billedet.

 

DET HELE LIGGER I PLANLÆGNINGEN

Jeg havde længe haft en aftale med en af mine gode venner om at vi skulle lave lidt billeder af ham og nogle hans fugle – desværre er vi begge ret fortravlet og derfor har det været svært at få til at lykkeds.

Men i en weekenden i sommers havde vi en hel aften til at nørde i, og en del af den skulle selvfølgelig bruges på at lave lidt billeder. Min makker bor i den anden ende af landet, og da jeg var nødsaget til at benytte DSB’s udskældte tjenester måtte jeg forberede mig godt, og pakke forholdsvis let – desværre endte jeg med at pakke noget lettere end først planlagt, jeg glemte nemlig alt mit lys grej, undtaget speedlights…

 

 

Speedlights – et fancy fotosmart slang ord for… en ekstern blitz/flash..

 

 

Min plan for shootet var ret meget bygget op omkring kunstigt lys, og derfor var det væsentligt at have noget at stille mine speedlights på. Normalt fungere mine lampe stativer (se mere om dem her) ganske fantastisk til det, men de lå som sagt flere timers trættende DSB rejse væk – det var med andre ord tid til at bruge mine impro evner!

Inden jeg viser BHS billeder, så får du lige et af resultaterne.

2013_august_04_Falkoner show-2

(Nikon D4 – 14-24mm – 24mm – f/ 4 – 1/25sek – ISO 200)

 

Som du nok kan se, så var der også en tredje lyskilde, vi skød nemlig billedet lige efter solnedgang, og brugte den farverige sommer himmel som et dejligt backdrop.

Nå men nu vil du sikkert gerne vide alle de tekniske nørderriger, men dem får du først efter lidt “føle pis” – for ja det høre sig faktisk også til i sådan en billede gennemgang her.

 

FØLE PIS

Når jeg fotografere, så forsøger jeg at indfange mere end bare “lys” – jeg forsøger som regel også at fange en “følelse”, en følelse som jeg syntes passer til det motiv jeg fotografere, i dette tilfælde ville jeg gerne at beskueren skulle føle den fascination og beundring som jeg har til falkonerfaget, men samtidig også skabe den ro og samhørighed som falk og falkoner er nød til at dele for at deres samarbejde giver “pote”.

En af de ting jeg gjorde for at forstærke “beundring”  var at skyde fra en meget lav vinkel, dette gør motivet “større” end beskueren. Dette forstærkes yderligere ved mit valg af objektiv (vidvinkel), som forstørre græsset i forgrunden som gør beskueren endnu mindre.

“Ro” – jeg valgte at skyde billedet ved solnedgang, da dette typisk er et tidspunkt hvor der begynder at falde ro på naturen, og min tanke var at denne ro ville komme igennem på billedet.

“Samhørighed” – Under shootet havde jeg lidt problemer med at finde den helt rigtige måde at skyde falk og falkoner sammen, for jeg syntes det var svært at få dem til at “spille sammen”, og det var faktisk først da jeg fik dem til at stå med ryggen til at jeg syntes det gik rigtigt op – Hvorfor?

Jeg tror det virker bedre fordi falkoneren nu har fokus mod horisonten, fokus mod fremtiden, eller fokus på næste jagt – falkoneren har ikke længere fokus på beskueren, og han koncentere sig derfor mere om sin fugl.

 

DET TEKNISKE NØRDERI

Som sagt, så ente mit shoot med at blive ret imporviseret, og det ses også tydeligt på nedenstående billede – vi ente med at bruge en fiskestang, to kosteskaft og en falkekasse som lampe stativer!

194HGrF

Ja det var faktisk alt det teknik der skulle til for at lave dette billede – nogen gange kræver det ikke meget andet end at man tager afsted!

For at finde det rigtige udtryk i min eksponering, eksponerede jeg efter himlen, og tilpassede herefter mine speedlights til at passe til dette.

Hele shootet tog omkring 40min, og det var inklusiv tid til at lave vores patenterede lampe stativer!

Jeg håber du kunne bruge dagens indlæg, og jeg glæder mig til at svare på dine spørgsmål i kommentar feltet!

DAGENS LODDER

Nu har gutterne jo været ret onde de sidste par dage, så det kunne jo være flinkt af mig at komme med en nem en. Meeen vi er jo også ved at være ret langt i julekalenderen, så helt nemt skal det jo ikke være.

I dag er der to lodder at finde, og det ene får du lige her

Kode

Ja de gamle rotter der har leget med i flere år syntes sikkert den er meget nem, men der skal jo være lidt for alle!

Det andet link skal du bare finde det der mangler til dette bit.ly/

God jagt!

Relateret indlæg

13 Kommentarer

Thomas Hupfeldt december 15, 2013 - 12:03 am

Virker den ikke en smule forkølet den kode der? Der er nogle af stregerne som er for lange, i forhold til hvad de burde være?

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 15, 2013 - 7:52 am

Beklager – der var sket en fejl da jeg havde lagt den på bloggen, men nu burde den virke!

Besvar
Thomas Hupfeldt december 15, 2013 - 10:44 am

Det hjalp.. Kode afsendt. 🙂

Besvar
Thomas Hupfeldt december 15, 2013 - 10:47 am

Koderne skulle der have stået. 🙂

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 15, 2013 - 7:59 am

Vi har lige opdaget en fejl i en af koderne fra igår – det beklager vi, og vi har selvfølgelig rettet på fejlen!

Som kompensation for vores fejl, så får du her et ekstra lod – det kan du finde på vores FB-side (https://www.facebook.com/FotoMalia)

Vi beklager ulejligheden

Besvar
Janni december 15, 2013 - 10:08 am

Nogen som kan give en hints om hvordan man kan tyde disse/denne kode?

Besvar
Kim Sørensen december 15, 2013 - 10:55 am

ja du kan prøve at tænke lidt i gamle dage…

Besvar
Jesper Videbæk december 15, 2013 - 11:23 am

Eller TV serier.
Det er vist lige en sag for Inspector Morse.

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 21, 2013 - 10:55 am

Fandt du en løsning eller brug for en livline?

Besvar
Per Teilmann december 15, 2013 - 10:45 am

Efter at koderne har fået lidt penicillin tøhø, gik der lige 2 (3) links ind på kontoen 😉

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 21, 2013 - 10:55 am

Thumbs up!

Besvar
Bjarke Buus december 17, 2013 - 10:16 pm

Link fundet og sendt

Besvar
Brian - fotomalia.dk december 21, 2013 - 10:56 am

T U!

Besvar

Smid en kommentar til os