Way Up North – 11. + 12. Oktober

af Jakob Kjøller

Det er tit jeg har sagt: “Det er bedre at tag på en workshop, frem for at købe grej!”.

Derfor er det vist også på tide, at jeg tager lidt af min egen medicin 🙂


Way Up North, ja tak, inspiration ønskes

Efter jeg gik freelance den 1. januar 2016, har jeg haft travlt med at arbejde og tjene penge. Nå ja, hvem har ikke det, men det var jo så heller ikke det der var planen. Planen var at der skulle arbejdes, og jeg skulle ud og lave en masse lækker foto for mig selv.

Men, der skulle jo tjenes penge og wupti, her sidder vi i september måned….

Tingene ændre sig hele tiden

Som man jo nok kan forestille sig, så ændre tingene sig, når man går fra “avanceret hobbyfotograf”, til en der faktisk skal tjene penge på det dersens fotografi. En ting er at lave nogle opgaver her og der, noget andet er at skulle bygge det ind i ens forretningsmodel, med det mål at gøre det til ens fuldtidsbeskæftigelse.

Så da jeg faldt over denne workshop / Speakers event, tænkte jeg, at det måtte jeg med til.

Nå ja, kun til Stockholm, vi er jo allerede langt nordpå

Eventet er et bryllupsfotografevent med undertemaet “Ideas to action”, og det er vist fjerde gang de holder det i Stockholm. Nå jo, jeg laver ligesom mange andre fotografer et bryllup her og der, og ja, kan jeg få nogle flere af dem i ordrebogen, så er det fint, men det er faktisk ikke den primære årsag til at jeg deltager.

Grunden er enkel, jeg mangler i den grad input og inspiration omkring, hvad man som arbejdende fotograf kan gøre for at skabe en bedre forretning, samt få tiden til at lave arbejde samt personlige projekter.

Ofte diskuterer Theis og jeg, hvad man kan gøre bedre og smartere. Det vil sige, hvordan sørger vi for, at vi ikke stagnerer og konstant bliver bedre til at levere gode minder (det er jo det vi gør som bryllupsfotografer) til vores kunder.

Derudover er det også mega inspirerende og nogle gange demotivernede (der hvor man overvejer at pensionere sit kamera) at se andre fotografers lækre arbejde.

Men det kan jeg jo se på nettet…

Heldigvis er der mange forskellige kendte fotografer, der tilbyder kurser eller gratis videoer på nettet. Jeg syntes bare det er noget andet, at se det live, være tilstede og kunne stille spørgsmål. Er du mest til nettet, kan du høre en masse af deres speakers på deres podcasts, helt gratis. Jeg har efterhånden været en del igennem, og der er mange interesante ting at hente, ikke så meget tekniske ting, men alle de bløde ting, der også er med til at gøre en god fotograf.

Derfor syntes jeg det er interessant at høre, hvordan “den almindelige arbejdende” fotograf, egentlig holder balancen mellem forretning og kreativitet, da der er mange ting der ændrer sig, når ordet “forretning” kommer med i billedet, men det stadig er kreativiteten, vi gerne skulle drives af.

way-up-north

Programmet for Way Up North, bemærk der er et ekstra event om mandagen.

Nej, det her er ikke et billigt event, med en pris på 695€ (395€ hvis man havde været hurtig) så er det uden tvivl en investering, men også henvendt til folk der tjener penge på fotografi.

Som udvikler har jeg deltaget i en helt del store kongresser og er altid monster inspireret efter jeg har deltaget. Dog er det første gang at jeg gør det som fotograf, og jeg glæder mig til at se, hvad jeg kan tage med fra eventet.

Tag et kig på deres site: Way Up North, og skulle det være  noget for dig, så sig til og vi kan mødes til en kold øl, eller en kop kaffe, i Stockholm 🙂

 

Relateret indlæg

Smid en kommentar til os