Video – Do not cross

af Mads - fotomalia.dk

I denne video skal vi lege lidt med det filter som hedder Displace – lad os se hvad det kan…

Jeg har de sidste par dage siddet og kigge på webinars – og tutorials omkring, hvad der kommer til at se i det nye photoshop CS5. Så jeg ved snart ikke rigtigt, hvad jeg skal vise i jer CS4 – for det virker som om det hele bliver meget lettere om en måned når CS5 kommer.

Men nogle ting forbliver der samme, så det kan jeg jo bare vise jer. F.eks. tror jeg ikke de har gjort ret meget ved Displace-filteret og det behøver de egentligt heller ikke ( ud over et preview inden man “displacer” sin grafik – det kunne faktisk være ret fedt! – det må bliver i CS6)

Hvordan fungerer det?

Det displace gør; er at den bøjer vores pixels – alt efter hvor meget vi bér den om det både horizontalt og vertikalt. Jeg mener at Bert Monroy (Photoshop-guru red.) nævne at den trækker de hvide pixles ned og til venstre og de mørke op og til højre – det er derfor også vigtigt at vores displacement-map er i gråtoner.

Jeg plejer altid at lave det grafik, som skal “bøjes” til et smart-objekt, det giver mig muligheden for at benytte mig af “smart filter” funktionen, dvs. at hvis de tal jeg har trykket ind i displace-filteret, ikke har den ønskede effekt, så kan jeg dobbeltklikke på mit displace-filter-ikon ved mit lag og herefter indtaste nye tal. Det er lidt at prøve sige frem, hver gang synes jeg.

Herefter kan vi skal der leges med vores blend-modes. Man tager sine gråtoner og ligger øverst i sine lag og herefter skal man finde den blend-mode/belysning som passer bedst. Jeg synes dog “Hard light”, “soft light” og “Color dogde” ofte virker rigtig – men leg lidt med det, for det kan svinge meget.

Her kan i se den effekt vi skal lege med i dag.

God fornøjelse.

Relateret indlæg

3 Kommentarer

Kasper - Fotomalia.dk april 21, 2010 - 1:16 pm

Det blir vildere og vildere!!
Jeg efterprøver faktisk dine tips hver gang, og jeg må sige at du er fandme god til at forklare, for det virker også for mig.

Den du har lavet her er for cool! Hvordan skulle man nogensinde kunne finde ud af sådan noget med mindre man er ekstremt nørdet.

Tak for tippet, jeg prøver det i aften 🙂

Besvar
kasper vissing april 22, 2010 - 9:14 pm

super nørdet mads!! the way we like it!

Besvar
Mads april 22, 2010 - 9:29 pm

Hej Kasper x 2

Godt i kan lide det. Jeg vil vise nogle flere forskellige eksempler i andre videoer, så i kan lave lidt flere sjove ting og sager 😉

Besvar

Smid en kommentar til os