Test- JJC FC-N3!

af Kasper - fotomalia.dk

 

Nøøøøøj der er nogen i udviklingsafdelingen der er glade for serienumrer!!!

Hvofor, HVORFOR!! skal det gøres så kompliceret, kan de ikke bare skrive kabel nr.1, 2, 3 osv?
Det jeg tester i dag er et flash forlængerkabel fra fotoimport.dk til 299kr.

Dette er mit indlæg nummer 17R2010AA31MK600…

Tech fakta:
Kablet er et TTL (Through the lens, “gennem linsen”) kabel, det vil sige at det overfører alle informationer til flashen fra kameraet for at den belyser korrekt.

Kablet er 60cm langt og kan strækkes op til 220cm, – men så vælter man nok også sit stativ.

Der kan sammensætte op til 3 af disse kabler og stadig overføre TTL signalet.

Man sætter simpelthen kablet på hot shoen (der hvor flashen normalt sidder) på kameraet og sin flash i den anden ende.

Det smarte er så at man meget nemt og hurtigt kan ændre retningen hvorfra ens flash skyder.
Ja man kan selvfølgelig benytte sig af Nikon eller Canons fortræffelige trådløse flashsystem som min SB-800 (i billedet) også kan, men det er ikke fejlfrit. Det er ikke altid modtageren på flashen kan fange lyset fra kameraet og hvis man som her bare skal holde flashen i hånden dur det slet ikke, for man kommer meget nemt til at holde for modtageren og det er træls (jydsk (jysk?) for “sygt irriterende!”).

Flashen er skud af lidt ude fra venstre.

Dette billede ville aldrig have været det samme med direkte flash og med sådan et forlængerkabel kan man flytte sin flash rundt alt det man vil og det virker med alle flash – også med min billige kineserflash, så man behøver slet ikke de fancy smarte dyre wireless flash.

Jeg tror det er vinbjergsnegle? Men det kan Brian sikkert svare på. Han kan fortælle meget (for meget) om snegle – han er lidt kedelig på den måde..
Jeg ved ikke hvad de laver, men jeg tror de “snaver”.


Jeps, som billedet indikerer. Pas på med den lille tap som bruges til at låse fætteren her fast til hot shoen på kameraet. Jeg har ikke prøvet det på egen krop, men Brian var så uheldig at få den låst første gang han prøvede sit kabel og den var umulig at få af igen.

Hvorfor, HVORFOR HVORFOR!! Når nu de kinesere laver så godt et kabel sparer de udviklingen væk på en så latterlig lille dims som kan ødelægge folks humør ganske betragteligt.

Løsning:
Jeg skød pinden frem som i kan se her på billedet og gav den en dråbe superlim inden trykkede den ind igen og så lader jeg bare være med at bruge låsemekanismen, for kablet sidder faktisk rigtig godt fast alligevel.
Godt råd:
Vent med at montere kablet på kameraet til limen er tør.

Konklusion:

Jeg har haft kablet i en måned og der er ikke gået en dag hvor jeg ikke har brugt det. Det er simpelthen et must!
Det er utrolig enkelt at bruge og det fungerer bare.

Når man kigger på hvad Nikon og Canon skal have for sådan en stump kabel er det virkelig pengene værd og de kan nøjagtig det samme. Der er endda små stik hvori man kan sætte en ledning så man kan syncronisere flere flash på et kabel (den ledning følger ikke med).

Selvfølgelig er man begrænset til kablets længde, men til meget af det jeg fotograferer (portrætter af mine børn, snegle, maskindele osv.) er det genialt.

Til begynderfotografen uden de helt dybe lommer kan man få sig et rigtigt billigt og fleksibelt flashsystem ved hjælp af dette kabel og en billig flash.
Til den professionelle er det noget man SKAL have i tasken – mener jeg og hvorfor skulle man give mange penge for at der lige står Canon eller Nikon på det.

Bare husk det med låsen!!

Tak fordi i kiggede med.

Relateret indlæg

1 Kommentar

Brian maj 31, 2010 - 1:42 pm

Hej Alle jer der skal på fotoweekend…

Hvis i ikke allerede har mulighed for “off kamera flash”, så er dette en billig og god måde at komme igang!

-> Kasper jeg var ved at gå amok på den lås… men jeg fik den da af til sidst..

Besvar

Smid en kommentar til os